ROTI JALA


HYE
i suka menghabiskan masa d rumah kalau tak da uat pa pe xtvt..
i suka masak sendri dan makan sendirik.......
lain bila buat sendiri...
KEPUASAN ....
hasil air tangan sendiri....
lagi 1 ...
KEBERSIHAN ....
pun terjamin dari beli ket luar
paling i suka masak ialah
ROTI JALA
dlm seminggu msti satu kali akan buat...


cam nilah caranya ...

bentuk terpulang..suka segitiga atau gulung-gulung..



lgpon senang je nak buat  ....

bahan2 :-
tpung gandum- 5 cawan ( pandai-pandai budjet k )
air- agak2
telur - 1 bji
garam - secukup rasa
pewarna kuning - + dgn adunan tpung
daun pandan - tok sapu minyak pd kuali
ada sesetengah letak susu atau santan..*-^
cara2 :-
 satukan tepung _air_garam_telur
kemudian kacau sebati
msuk pewarna kuning_blender
* pastikan tpung yg dibancuh td tak cair sgt tak pekat sangat *
then tuang la lam acuan nya....
teruskan adegan pusing memusning..he3

P/s : jangan lupa acuan roti jala k...



ehsan abg. google ..i punya macam yang kuning..botol tu lagi senang kan..akan dicari ;)
SELAMAT MENCUBA

 

Previous
Next Post »
8 Komentar untuk "ROTI JALA"

ooopppsss..maap, gambaq roti jala ciksu dah jadi tanda seru la pulok ..huhu..
sebab terdelete gambaq kat dalam fail ..ape boleh buat

wah..sedap ni.. ROs pun dah pandai buat sekarang ni.. dulu, masa first time buat tak jadi.. hihihi...

baca kat cni, kalau nak tahu kenapa tak jadi..hihihi...

http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2012/07/roti-jala-dah-ke-laut.html

roti jala cicah kuah gulai memang ummmphh

ade jugak acuan roti jala ni ehhh. ingatkan main tabur je. hihi.

sedap poluk tgk roti jala nih..

akak suka makan tp tak pernah buat sendiri

lme sungguh m3h tak menjala..dlu2 rajin..skrg malas..huhu

hehe..my favret nih..suka makan tapi tak reti nak buat...

saja nak jenguk entri lama Chef Sue..;)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF