Pulau Sibu Part 1

Selain kawasan jeti di sini ada Pantai Tanjung Leman..  
apaa yang boleh dikatakan tentang pantai Tanjung Leman ni
pemandangannya cantik..
suasana yang tenang..
luas mata memandang ke tengah laut..
saya memang cintakan suasana di pantai dan pulau.. walaupon tak sejuk seperti berada di tanah tinggi..
 bila dapat berjalan di pantai.. 
tengok air laut.. 
dengar deruan ombak.. 
rasa tenang jekk..

Pantai Tanjung Leman....sungguh indah ...
sebelum nak sampai ke sini u all perlu meredah kawasan Felda Tenggaroh yer. Kalau u all nak tahu inilah kampung Memey Suhaiza tu.. ala binik abang Norman Hakim tuh...

Jangan terkejut tau sebab dari jalan utama nak sampai ke Jeti Tanjung Leman amik masa lebey kurang sejam lebey-lebey la juga.. memang jauh.. kiri kanan hanya ada ladang kelapa sawit.. 
dalam kereta u all mesti tertanya-tanya 

''ehh, jauh lagi ke.. jauh lagi ke''

macam tu lah saya rasa tau.. huhu

Tengok macam-macam aktiviti boleh buat kat pantai nih...=)
Aktiviti gambar di atas adalah dari folder kekasih hati saya yang menjayakan aktiviti "camping" di sana bersama rakan sekerja.. ade masuk dalam sinar harian edisi selatan.. 

memang best.. korang boleh bentangkan tikar dan berkelah di bawah pepohon rhu yang ade.. 

itu semua cerita selingan. memandangkan masa kami lepak2 di situ sekejap je.. tetiba tertengok pic dari folder suami, itu yang saje selit sebab masa dok lepak2 tu tak teringat langsung nak ambil pic.. boleh lepak di sini  sambil-sambil tunggu turn untuk bertolak ke Pulau Sibu.. amik-amik angin katanya, kan =)

Masa yang ditunggu-tunggu telah tiba...
moh le kiter bergerak ke jeti semula.. kang terlepas feri, sapa yang rugi... dennnn jugok, kan !!! 

best ke tidak Pulau Sibu, tunggu next entry lah erk! ai review sesikit ape yang boleh diingat.. maklum lah perginya tahun lepas. waktu tu belum wujudnya lagi blog ni. so, ini kire trowback lah.. saje nak tambah bagi banyak sikit entry, kan!! 


Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Pulau Sibu Part 1"

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF