Dugaan

u olls penah kecewa tak ? bukan kecewa sebab putus cinta oh nooo...noooo..nooo
tapi kecewa sebab mencari pekerjaan....
xpecially bila apply keje gomen... hhhhuuuuu...
aii selalu je frust tau..
u olls nak tahu tak,

aii penah g intebiuw  Inspektor polis tapi tak berjaya sebab berat badan tak mencukupi
yer la dulu tak kuat makan macam sekarang ni...
boleh pula Tuan ASP tu suruh aii balik makan lagi...eeee geramnya..
sedih giler sebab cita-cita asal nak jadi inspektor polis tapi tak tercapai...sebab dulu dok berangan bila time kawin nak lalu bawah pedang....heheheee .....memang minat sesangat la ngn polis ni...memang suka kerjaya beruniform...
tak tau pasai pa...jangan tak tau tiap kali da iklan kat paper cepat-cepat je g amik borang kat balai..

lepas tu,
aii penah dapat intebiuw tahun 2007 untuk Gred N17 Perkeranian dan Operasi....
masa dapat surat panggilan tu punyalah bersemangat ...masa tu g intebiuw dekat-dekat nak sambut kemerdekaan ...
1st time la katakan...dress up formal lagi tau....sebab wajib kan..pergi intebiuw je la tapi tak berjaya pon...maybe tak menepati citarasa pihak penemuduga kot...so teruskanlah berkhidmat di ofis yang lama lagi..masa ni keje kat peneng....
tak kisahla mungkin tak da rezeki kan...kita cuba lagi lain kali...kan...kan.. :) so renew la lagi spa8...

haaaaa,
masuk tahun 2008 masih lagi berharap agar dapat panggilan ....tunggu punya tunggu akhirnya mak call dari kampung yang aii dapat lagi intebiuw..alangkah sukernya...melompat-lompat kegirangan...masa tu bulan jun 2008..kali ni aii dapat intebiuw untuk Penolong Penguasa Penjara Gred KX27...
pergi intebiuw kat penjara pokok sena, kedah..
tapi gagal juga sebab mata aii rabun you....tak tahu pula time tuh aii rabun..
kalau tahu la boleh aii pakai contact lense je...hhhuuuu...menangis aii..
sebab ayah berharap sangat dapat kali ni....

air mataku mengalir mengenangkan nasib diri ini...

time ni aii kerja kt seri kembangan, selangor...
nape la ada jew dugaan untuk aii ...melepas lah lagi untuk berkhidmat dengan gomen..

hhhhheeeeee,
cuba lagi n kali ni untuk tahun 2009 pula....dapat intebiuw untuk
Gred N17 Perkeranian dan Operasi juga....tapi tetap sama tunggu punya tunggu ...akhirnya dah tahu memang tak dapat juga la kali ni.....sedey sunggoh...teruskan khidmat bakti kat ofis lama seri kembangan....ngeeeeee T___T

apakan dayaku...Allah Maha Mengetahui...
untuk 2010 n 2011 dah tak dapat2 panggilan lagi...npe errkkk??? dorang dah tak sudi nak panggil lagi ke...hhheeeee...tak kisahlah tapi aii still lagi dok merenew spa8 tu....mudah-mudahan da rezeki lagi....

nak kata result tak ok??? ...aii ghasa ok ...
kalau tak masakan boleh dapat Gred KX27...mungkin da hikmah di atas semua ini..ssob..sob..sob.....tak da makna nak menangis kan kalau dah bukan rezeki kita...
betul tak ???
u olls penah tak alami macam aii ..??


Previous
Next Post »
4 Komentar untuk "Dugaan"

sama lah macam akak..
dulu minat sangat nak jadi nurse...
asal je nurse kuar dulu sekali isi borang...
dari habis Spm mintak..tak dapat jugak...sambung stpm..mintak jugak ..tak dapat2..last..memang dah fedap tahap babun malas nak mintak2....sedih sangat

sian kita kan.....i'Allah ada nanti..kita cuba lagi yer..

kita samalah cik sue.. saya pun pnh interview insp polis tp xdpt sbb xcukup berat n perkeranian pun pnh jugak.. mcm2 lah.. tp semuanya simpanan..

tapi bila dah kawen baru saya tahu rupanya DIA aturkan yang lebih baik untuk saya... saya dapat suami yang tak izinkan saya kerja sebab nak saya jadi isteri n ibu sepenuh masa..

spya saya sendiri yg mendidik @ menjaga anak saya.. Alhamdulillah..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF