Laparnya ! Apa Nak Buat ?



tiba-tiba perut aii berdangdut pula....
tandanya perot aii minta di isi ler...
tak paham-paham lagi keee...
eeemmm..
nak masak apa yer....
dah la malam...

memandangkan telur baru dibeli semalam....eeeemmm..


..
^
^
^
pikir punya pikir..... ingat ! nak buat kek pelangi je lah sebab senang dan cepat. yang penting sedap dimakan. hikhiks. 

tadaaaaaa.. inilah hasilnya.....
start buat dari jam 8pm ....
jom tengok kek pelangi.. yang tak berapa nak pelangi sangat tu


  • pukul marjerin dengan gula hingga kembang (semua aii buat cara manual tau sebab aii punya mixer rosak..hhhuuuuu0
  • masukkan telur 1 biji per 1 biji yer
  • masuk tepung sikit demi sikit pukul sampai betul-betul rata k
  • agak-agak dah nampak rata bahagikan 3 bekas untuk sesi mewarna ..hehehe
  • macam kat atas tu yer...
  • sudukan sikit demi sedikit kedalam loyang  bagi nampak macam kt bawah tu

sesi mensaunakan diri dalam oven.....hhhiiiiii
ikut oven masing-masing yer...( 45 minit >>>)
ni oven lama so aii masukkan kek baru on suis
nanti atas akan terbakar sikit...
biasalah oven veteran kan.....

makan sambil tengok FFM....ngeee^^,
kek pelangi aii....
 p/s: ...selamat mencuba

Previous
Next Post »
10 Komentar untuk "Laparnya ! Apa Nak Buat ?"

sedap nyer....pos la skit utk mashi ^_^

wah! nampak sedap & cantik. nak semua! hehe..

bagi alamat...hehehe
try la buat ..:)
simple je....

cik tikah :- nak tahu sedap ke atak ..try buat tau...hehehehe

wah nampak sedap....kunjung balas..thanks for following

sedap2..slalunye sy wat time raya je kek plangi ni..

balas kunjungan dan follow blog ni..:)

kek pelangi ni nampak cantik.. mesti sedap kan.. :-)

kunang-kunang : aii buat bila rasa nk makan..hehehe..tunggu raya lambat sgt

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF