Tempe kegemaranku

Ini kalau orang Johor tak tahu. Memang nak kene tarik telinga lah yer. Di Jay Bee tersangat lah senang untuk mendapatkannya. Rega pon murah. 5 keping 1 hengget saja. 

Memang puas mengadap tempe ni saja. Banyak khasiatnya sebab diperbuat daripada kacang soya.
Ada seorang pakcik cakap kalau nak beli tempe beli yang berbalut dengan daun macam ini. Sebab lagi sedap berbanding yang di packing dalam plastik.

Tempe sedap digoreng begitu saja sambil dicicah dengan sambal kicap, masak lontong atau sambal goreng jawa yang sememangnya femes di kalangan orang Jawa. Sekarang ni pon tempe dah dikomersialkan sebagai kerepek pulakkan. 

Siapa kat sini penggemar tempe cer ngaku cepat ....hehehe

Previous
Next Post »
10 Komentar untuk "Tempe kegemaranku"

kak fieda suka goreng pastu campur dgn sambal bilis..

eh kebetulan arini plan nak buat tempe goreng kicap..hehe

hahaha...wow,tapi spe nk tlg masak lauk tempe ni.adoiyai.terpaksa la bukak buku resipi.payah btul org bujang dok sorg diri ni.

sy pun suka mkn mcm kak fieda tu..hihii

ohya, saya dah anto emel

zarina_naniey@yahoo.com.my

thanks

kalau tempe goreng memang kite laju. tapi kalau tempe masak lemak ke, masak yg berair2, mmg tak layan lah. hehehe :p

tempe goreng cecah sambal kicap tu buat....alahaiiiii sedapnya kan

M suka kl mkn Tempe yg digoreng garing2..

aida kurang suka makan tempe.
but if kena org yg masak, especially tempe goreng sambal tu kan, ngap la jugak :)

Wahhhh saya suka saya suka....tapi my somi tak suka...

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF