syif malam risiko diabetes

Wanita yang bekerja mengikut syif malam sebenarnya terdedah dengan diabetes jenis 2 berbanding wanita yang bekerja pada waktu biasa.

Kajian terbaharu yang disahkan oleh penyelidik harvard school of public health mendedahkan jika proses ini berlanjutan ia boleh menyumbang kepada risiko diabetes jenis dua.

Para penyelidik juga mendapati, wanita yang bekerja pada syif malam juga boleh terdedah kepada penyakit obesiti kerana pola tidur mereka terganggu.

Haa kepada kengkawan yang bekerja syif malam perlu mengamalkan sikap berjaga-jaga.

Mencegah lebih baik dari mengubati. Betul tak?

Siapa setuju jom komen di sini =)
Previous
Next Post »
5 Komentar untuk "syif malam risiko diabetes"

oo yeke.. xpnh tau plak pasal ni sblm ni..

uish...diabetes jenis 2 tu camne???laki2 takde kaitan ke???

wah! b selalu keja sampai lewat malam. bahaya ni...
salam kenalan.

salam singgah kat sini

datang sini nak follow

tapi ada error...

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF