Tabung Qasehnya Rania


Kabare semua pagi ini :)

Dulu masa lepas nikah ada member saya pesan. Katanya bila sudah selesai majlis akad nikah jangan lupa buat tabungan satu hari satu ringgit. Ada seorang makcik yang bagitau dekat member. Sekurang-kurangnya tabungan itu boleh digunakan untuk anak yang bakal lahir nanti.

Mula-mula memang rasa macam perit juga. Bukannya apa cuba bayangkan satu hari satu ringgit, baik simpan saja terus RM100 sebulan potong dari gaji. Tapi kekadang tue bila terlebih budjet terpaksa juga mengurangkan jumlah tabungan itu. Bila difikir-fikir balik ada baiknya ikut saranan makcik member saya tu. Maka saya pon belilah tabung untuk menjayakan misi tersebut.

Percayalah bila kita buat tabungan macam tu satu hari satu ringgit, I'ALLAH lagi mudah. Saya dah buat. Tabungan itu khas buat anak yang bakal lahir. Sekiranya rezeki menimang cahayamata cepat alhamdulillah. Jika lambat cuba bayangkan berapa banyak yang dapat hasil dari tabungan itu.


Inilah tabung Qasehnya Rania kami suami isteri. Alhamdulillah. Setiap seorang satu ringgit kali dua dapatlah hasilnya..

Ibarat kata pepatah sikit-sikit lama-lama jadi bukit.. U all ada tabungan tak ?


Previous
Next Post »
16 Komentar untuk "Tabung Qasehnya Rania"

hohohoh...bagus2.ada tabung tu kena la disiplinkan diri untuk menabung ye.jgn jadi perhiasan je nnt. :p

Elok la tu menabung...sokong sangat2...dah ada anak nanti memang banyak pakai duit..at least awak dah bersiap sedia dari sekarang :)

xpe... lama2 byk la tu... sy pon ada tbung utk asya.kalo ada lebihan syiling dr membeli.msti akn smpan dlm tbg... n kalo kat bank.. lak..sy akn msukkan skurangnya rm10 sorang... klo ada lbh.. msk lbh.. tp kbykan rm20 la sbln..dr sy & suami.. ye la..nk msk byk2..byk mde nk gna duit..skarang smua mahal.. tp xpe..at least ttp ada tbungan utk msa dpn ank kt kan.

ada2. tapi bukan tabung utk anak. tabung utk kawen. hehehe :)

bagus tu sue...lama2 terkejut tgk hasilnya..insyaallah sue kalau ada rezeki cepat la sue menimang cahaya mata..

bagulah idea ni.. nak wat jugaklah..hihi

em,bgus2..suka dan spport org y suka menabung.ekceli sy dlu pnh mnbung but hbs dgunakan time kcmsn..btw dh strt kmbli.nk fllow lah blog awk ni..mcm2 ad.tp hrp dptlah jd fllower sy,sbg tnda skogan y br jd blgger ni.hu3..

saya pun buat benda yang sama, menabung jugak kadang2 tu masuk jugaklah duit syiling tapi hasilnya memberangsangkan jugak walaupun seringgit sehari kan

MV ada 2 tabung...Anak2 seorang 1..so ada 5 tabung d rumah..Psst Mv dh dpt gift dr cik sue..tq

bagusnya cadangan tu kan..InsyaAllah, nanti nak cuba buat la..harap2 la boleh.. :)

cakkk...comelnye tabung..m3h x kje mne nak ade tabungnye..heee

Ada 2 tabung...1 tabung hijau, lagi 1 tabung oren...cukup tahun masuk bank..

comel nyer tabung.
aida memang amalkan sejak bertahun2 masukkan duit dlm tabung.
da 2-3 kali jugak la masukkan dlm bank.
beratus rm dpt :)

nak alamat ~ http://adianiez.blogspot.com/2015/07/top-komentar-bulan-jun-blog-aidas-home.html

Wah bagusnya...kami ni sebulan rm 10 tuk travel....tapiiiiii pandai lompat jugak..hahahaha

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF