Akhirnya Jumpa Juga

Rasa2nya dah lama lah, asyik sebut-sebut pasai makanan yang satu nih dekat en. assbenn.. tapi tu la bila kita sebok-sebok dok mencari bukannya nak jumpa sangat pon.. last makan kalau tak silap masa sekolah menengah dolu ;)

Sebab sekarang ni tak ramai ghasanya yang dok meniaga macam ni lagi. Kalau jumpa pon memang kira nasib lah kan. Rezeki ..

Ada la satu hari tu kan...dalam dok sebok-sebok usha parking kat area parkir Star Parade, Alor Star tetiba en. assbenn terpandang sesuatu.. 

 Suami: ..." cuba tengok apa tuh"

Yang saya nih tengah leka tetiba terkejut la.. nak tengok la benda apa sangat sampai terjerit macam tuh.. rope-ropenya kan... mmmm.. dah telan air liur dah masa nampak tuh...

so tak mau ceghita panjang-panjang, jom kita tengok apa benda yang dah jumpa tuh .....

Wow.. memang terkezut... Nampak-nampak je terus tersenyum sebab suka sangat-sangat sebab dah jumpa sate ikan.. setelah sekian lama dok mencari.. dok tunggu apa lagi terus lah order kan.. hehehe

Inilah dia penjual sate ikan.. sememangnya sedap. Teghasa ikannya. 
Ada 3 jenis ghasa kuah ada pedas, kurang pedas dan manis.
Semestinya cheq pilih yang pedas. Pedas pon tak la pedas mana sangat pon. Boleh la kanak-kanak ribena makan juga.


Ghasa nikmat sangat bila dapat makan sate ikan nih. Sekali beli RM5...hahaha...layannnnnn ;p alhamdulillah, Saya dapat makan sate ikan dua kali dalam minggu tu.. satu dekat Star Parade dan lagi satu dekat Medan Selera Kola Perlis.. syukur sangat :)

"Korang, camna. suka makan sate ikan ni, tak?

Previous
Next Post »
11 Komentar untuk "Akhirnya Jumpa Juga"

alamakkkk tiba2 saya telan air liur..!! saya suka satay nih.. adoiii.. nak jugak!!

satay ikan?? x pernah makan lagi.. ssh nak jumpe kat selangor ni...

uishhhhh sedaP KER? TRIngin nih. hu3

tak pernah rasa..sebab tak pernah jumpa... (^_*)dekat area shah alam agak-agak ada tak?...nanti try cari...

mak aiii.. nampak je gambar sate ikan, terus meleleh air liur ini.. ekeke... mesti sedap punya.. saya belum pernah lagi nak rasa sate2 ikan ni.. kalau sate ayam puas dah d lantak

tak pernah mkn pun..sedap ye..sue duk utara jgk ye..ooo dekat la dgn ina..nanti senang la nk dating dgn dia..

sedap tuu, kat terengganu n kelantan pun ada sate ikan ni..

pnh mkn..klu blk klate slalu bl..sy suka kuah yg manis...:)

suka!!dila mmg suka mkn satay ni..huhu...jrang kn skrg jual bnda ni..biasa dila g pntai br dpt org jual ni...

Macam best je..tak penag tgk apa ag try huhu

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF