Taman Tasik Tepen

Sesiapa yang berada di area utara jangan lupa singgah ke Taman Tasik Taiping. Pemandangan di sini memang mengasyikkan luas mata memandang dan menikmati suasana kehijauan ciptaan Allah s.w.t ini... Tenang dan mendamaikan hati saje :-*

Sesiapa yang nak datang boleh turun melalui Tol Kemunting. Taman Tasik Taiping ni luas sebenarnya. Sentiasa menjadi tumpuan pengantin-pengantin untuk mengabadikan gambar outdoor mereka dalam gambar perkahwinan. sebab background dia memang cantik :-*

Selain itu, dalam taman tasik ini juga terdapat Zoo Taiping dan laluan ke Bukit Larut. Jika ingin  bawa anak-anak boleh la datang pada hari minggu atau cuti sekolah. Di Zoo Taiping ada Safari Night. Maaf lah gambar tiada pula..hehehe hotel berdekatan ialah Hotel Seri Malaysia.

Pada waktu petang boleh naik kayuh-kayuh pula. Seronok tau. jenuh nak berkayuh sebab besar .

bersama family en. assbenn pergi picnic kat taman tasik . Seronok jer. Beginilah rutin kami suami isteri setiap kali pulang ke kampung halaman di perak mesti pergi makan-makan...sebab family sebelah sana agak besar berbanding family sebelah saya sendiri.

saje-saje bergambor sebelum  isi perut yang tengah minta untuk di isi

aktiviti selepas menjamu selera. Kepuasan yang tak terhingga setelah sepagi berada di dapur bertungkus lumus menyiapkan makanan...hehehe





Previous
Next Post »
9 Komentar untuk "Taman Tasik Tepen"

zy penah sampai sane.. mmg betul..tumpuan pasangan2 pengantin buat outdoor tau...

bestnya gi piknik ngan family.hehehe..time kasih banyak tau cik sue atas cenderahati tu.suka sangat2.

http://noruazuran.blogspot.com/2012/02/first-dari-blogger.html

best nya gi piknik...
suasana pun nampak menyaman kan....
happy je kan..

wow..seronok beriadah bersama famili..

nak tanya sue ker yg kirim fm padang besar tu..sbb takder tulis nama plk...

hmm nmpk tenang tasik ni dari gambar.. siap ada yang baca paper lg ya :D

Hmm....lama x picnic mcm u.....^_^

sy pnh g sini.. tp dah lama la... zman ank dara dulu... g dgn family... hihii

Tasik Tepen ni ada sejarahnyer buat saya dan Umbrella dulu ni

cik asben dila org taiping..so dh g tasik ni..g kjap,xsmpt picnic..huhu

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF