Tragedi Februari


Dah puas mencari dan menyelongkar dalam rumah ..tak cukup dengan tu siap p tanya pula kat kaunter Tesco dan pejabat pos, kedai buku ..rata-rata kata " TAK ADA" ..dah mula gelabah bewak dah masa ni...

Duduk dan relax sat. Cuba ingat balik.tapi memang tak ingat. Dan tak mau tension-tension sangat takut kena serang lagi ....HUHU

Akhirnya,
Buat keputusan ....

P ceghita kat sini la...Ceghita punya ceghita kena la RM2 hengget untuk amik salinan asal sebelum p buat yang baru..tengok lek lok tarikh tu 10/02/2012 ..

Ngam-ngam 3 hari selepas sila tengok sini pada 07/02/2012...hilang mood tau bila jadi cam ni..eeeeeeeee

Hari Isnin.. Ke sini la pulak ...orang punya la ramai. mula amik no jam 9 pagi..turn Ciksu tepat jam 1150pagi..mak aiii....punya la lama tunggu....padahal urusan seri paduka baginda tak sampai pun 10 minit...adoyai...

Dan ini jumlah yang saya kena. Kalau hilang kali ke-2 kena kompaun RM200. Kali ke-3 RM300 dan seterusnya..

Ingatkan dalam puluh-puluh hengget je. sekali kena ..nah hamik ko.. terkezut beruk sat la masa tanya pegawai kat kaunter pertanyaan tu.. sakit hati, geram.. semua dok ada sebab dah puas cari tapi memang tak jumpa.. memang redha dah la ni...

Seterusnya, ke sini.....

JPJ Taman Daya, JB ...Memang sempoi.. cepat.. pantas sebab kaunter yang disediakan memang memuaskan hati.. tak sampai 15 minit pon tunggu ...

Cam besa ikut prosedur, amik form dan lengkapkan yang berkenaan.. kena la kompaun RM20 hengget sajo.. huhu.. sob.. sob :(

Dan jumlahnya RM132 hengget.. tak pasai-pasai kan tapi bukan salah say.. benda dah nak hilang, nak buat macam mana kan.. dari mula buat ic sampai umur dah masuk 27 boleh jaga elok-elok ja kan.. tak penah pon hilang tapi depa tetap kata ''K.E.C.U.A.I.A.N" ...

Nota kaki :

Dugaan di awal tahun 2012 kena migraine dan hilang ic serta lesen.. bagi saya kalau hilang henfon tak pa lagi.. Ic dan lesen adalah jantung ku.. pengajarannya Jangan tiru macam saya >__<






Previous
Next Post »
14 Komentar untuk "Tragedi Februari"

wahhh banyaknya schedule ciksu..hehe..takpe penat awal tahun..hehe

ari tu tunang jannah hilang ic jugak. buat report bagai. bila buat ic baru tak ada plak kene denda. kenapa ciksu kena bayar hundred something erk? ok jannah pelik. hehe

benda dah nak jadi kan...sabar ek :)

sebab tu lah kena jaga elok2..leceh kalau dah hilang..
nak2 jenis yang malas macam akak ni...

kt kedah... dlu kak pernah hlang IC 2 kali... skrg denda makin mahal... :(

wah...mahal gak kes hilang nie...kena hati2,...

lor...camne leh hilang tu ciksu.len kali kena lebih berhati2 la ye.saya pon slalu gak lupa letak barang katne.hmmm

wah.. sampai ratus yer.. sy tgk pun gerun.. sy dah pnh 2x ilang..

Canner bleh hilang ni? Mana cerita pasal hilang gelang emas tu.

kompaun ic mmg tnggi dh skang..dulu sy dua kali gak buat ic baru sbb hilang.kali kedua kena rm50 ja.

kadang2 benda nak jadi kan..bukan kita yg cuai.(sokong pulak) hehe..

kalau ciksu nak tau, k.izan dah pernah 2 kali hilang ic. kali pertama beg kena curi masa solat kat sogo. kali kedua kena copet plak masa naik bas. rasa nak menangis masa tu. tapi nak buat camna kan benda nak jadi.

skrg ni... kena berhati2... takmo dah jadi utk kali ke-3. tensen tau kalau jadi camni.

kesian cik su tak pasal2 kena kuar duit nak dapatkan balik i/c ngn lesen..mmg kena buat cepat2 laa sbb benda2 tu penting utk kita kang ada yang kata cik su minah indon lak hahaha ala melawak ja naa..

p/s: cik su, saya kat penang dok area gelugor?? awat cik su tanya?? cik su pun mai penang gak ka??

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF