Penawar Migraine

Bulan lepas ciksu ada ceghita pasai migraine kan. Bagi yang terlepas boleh klik sini. Itu pon kalau nak tahu lah..hehe. kalau tak nak, abaikan saja lah yer..

migraine ni kalau nak mai dia tak kira masa atau tempat... so, kita tak boleh nak jangkakan..

maka ciksu dengan ghajin dan gigihnya berusaha mencari penawarnya...

tak larat la  kalau asyik sakit nak kena telan obat. kalau tak ok, kene inject.. inject kat montot plak tuh.huhu.. sakit oooo.. malu r kat misi tuh.. >__<

Hari ni saya nak lah share sesuatu yang saya jumpa...kata sharing is caring kan.. jom usha sikit k ... Ini just petua..

Bahan-bahan :


kacang hijau

Garam kasar



Lada hitam


Macam mana nak buat..macam ni yer ..
  • kacang hijo, lada hitam dan garam di letak Atas suratkhabar. Gaul ketiga2 bahan ni biar serata. Kuantiti terpulang pada korang k.
  • Kemudian pijak dengan kaki sambil berselawat. Pijak santai-santai ja lebih kurang dalam 15 minit.
  • I'ALLAH dengan izin Allah migraine tersebut akan beransur hilang.
  • Kita hanya berusaha dan bertawakal mudah-mudahan penyakit ini sembuh ..amin
Migraine ialah sejenis penyakit keturunan(tapi dalam keluarga saya belom ada yang penah kena). Wanita lebih cenderung menghidapinya berbanding lelaki. Wahai wanita-wanita jangan emo dan tension yer...cool je    :-*

Nak tahu lebih lanjut boleh klik saya dan baca tau untuk pengetahuan.. boleh kan?




Previous
Next Post »
12 Komentar untuk "Penawar Migraine"

Cik rose jarang pening..Jangan silap makan jer...

family sue ada yg kene migraine ke?

dpt x msk blog nisa?

bagus info ni.. sometimes saya pun kena migrain kalau banyak tugasan kerja tak disiapkan pada masa yg ditetapkan... huhu

TQ sis kongsi petua ni..
Memang x tahan bila kena migrain ni..
Happy Weekend!! ;)

cousin saya ada migrain...boleh la saya gtaw dia nanti..tq sue :)

jannah kalau datang migraine rasa nak hentak kepala ke dinding. thanks for info sis :)

ciksu,ni pijak2 je ke??takyah makan pon eh?si dia pon selalu migrain sebenarnya.hmmm

terima kasih cik su, kt baru tahu... boleh cuba ni.. klu sakit kepala pun bolehkan...

x salah mencuba
kalau rasi dgn kita terus hilang je migraine tu...
boleh jg cuba amalkan mkan cuka nipah, mujarab jg :)

tq share petua ni ya kak...=D

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF