Puas Mencari


Puas mencari? Cari apa tu...? makanan berbuka ke? tak lah.. ni haaaa.. satu benda...

Dah merata tempat, kedai dok atuq cari.. dari Johor sampai la, akhirnya terjumpa di Mydin Sinar Kota, Key El...

Wah.. wah.. jauhnya pencarian Ciksu yer.. sampai ke Key El nun di sana...

Carik ape tu.. carik ni lah,
QasehnyaRania said...
teringin nak buat kuih cara berlauk tapi tak tahu mna nak dapatkan acu tu..huhu
Masa ni terbaca entri akak ni ket sini .. sebenaqnya dah lama carik tapi tak da la beriya sangat.. sejak baca entri tu makin menjadi-jadi pulak nak cari acu tu.. ;)

dan akhirnya.. pulun punya pulun.. dapat juga.. hehe


acu bahulu a.k.a cara la juga..hehe
Lepas tuh semalam jumpa lagi satu dekat Tesco Extra Ampang.. dalam satu minggu sekali jumpa 2..  tengok tu... saja tau ...nak uji Ciksu..

Yang ini memang betol-betol acuan kuih cara.. sebabnya lobang kecik.. pastu pulak ada 12 lubang rega baru RM8.90

Tapi kan.. tak amik pon sebab dah ada kan.. tamak pulak nanti...

Masalahnya sekarang, yang Ciksu beli kat Mydin pon reganya RM8.90 juga tapi ada 6 lobang sajor.. huhu.. sedey giler ...

Pengajarannya di sini.. jangan terlalu gopoh gapah nak membeli sesuatu.. haha.. kan dah kena ...

Tak kesahlah yang penting dah dapat seperti yang di cari.. nanti boleh la buat kuih cara manis ke berlauk ke...kan..kan ;) 

Apa korang nak kata.. kata-kata tu letak ket komen box yer...daa..daaa



Previous
Next Post »
22 Komentar untuk "Puas Mencari"

Suka sgt2 kuih ni..
Tp x penah wat..
Slalu beli jer..
:D

salam.. nice blog.. dh buat kuih cara nnt update ye..blh baca (: ..salam kenal

uish...sdapnye cara yg brlauk tu...uish uish

hehe.. sabar ye ciksu.. janji ada

ika biasa survey dulu barang kat 2, 3 tempat . then, baru decide nk beli . tp kdg2 pon beli jer terus. hahaah

tulah.. pastu nyesal napa beli awal2 kan.. selalu jugak jadi macam tuh

hahaa..ingat carik ape..ciksu, lps ko pulun wat kuih cara tu byk tau..pos skit sini..hee

wah...kak fieda suke tau kuih cara ni terutama yg manis tu..slurrpp..

HAHAHAHA... TERINGAT 5 TAHUN DULU TERINGIN NAK MAKAN CARA LAUK .. HADOILAH JENUH JUGAK CR ACUAN NI TAU.. BUAT SEKALI JER.. LEPAS TU LANGSUNG DOK BAWAH GOBOK TU ... SAMPAI KE LAAAA... X BUAT LAGI ... TIBE8 BACA ENTRY NI TERUS NAK CR ACU TU BLK NAK BUAT HUHUHUHUHU.....

amboi jauhnyer jalan2 mencari ye!

hohoho...nanti dah buat kuih cara tu leh la hantar sample kat saya ye. :P

o... mencari acuan rupanya. Rajinnya che su ni nak buat kuih. Nanti buat bleh share kat blog ye.

Masa cari mmg selalu mcm tu.. bila dah beli nampak pula yg lain. Lps ni rajinlah cik su buat kuih. Suka kuih cara :)

kuih cara tu mmg sedap.. blh buat sndiri la ek pasni :)

Suka cara berlauk yg pedas2!

air munge8 macam munge matahari tu ker .... ke ade air lain ..

saya suka yg manis..bila gigit tak leh buka mulut nanti air gula tersembur..hihhii..

mak wani pun baru jer beli acuan tu tp xbuat lag...dh banyak hari kata nk try cara berlauk tp xjd2 lagi pun hihihi

hihihi,.. jauh benar mencari ye...

baru ju mkn kueh ni berbke smlm. hee.

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF