Kuih Siput

 

Bahan-bahan
  • 5 cawan tepung gandum
  • 50gram marjerin
  • 1 biji telur
  • 1 sk garam
  • 1 sk serbu jintan manis
  • 1 sk serbuk jintan putih
  • 2 sb serbuk cili
  • santan secukupnya -saya guna santan serbuk 
  • daun kari secukupnya untuk dihiris halus dan menggoreng 


 Cara-caranya ;
  • satukan kesemua bahan kecuali santan.
  • uli hinga sebati 
  • masukkan santan 
  • uli hingga menjadi doh
  • gunakan acu khas untuk menggelintir cik siput..hehe
  • siap digentel boleh goreng dalam minyak yang panas. jangan lupa masukkan daun kari untuk wangi-wangian..

TERIMA KASIH 

sebab sedia menghulurkan bantuan...


Previous
Next Post »
7 Komentar untuk "Kuih Siput "

OHH..
BONDE TAHUN NI BUAT KUIH LEPAS RAYA LA GAMAKNYA...

X LARAT LA NAK BUAT...
MEMANDANGKAN KESIBUKAN DAN KEPENATAN...

NNT LEPAS SEMINGGU RAYA BUAT, BARU TAHAN LAMA.. KAWAN2 YG DTG RUMAH PON DAH PERTENGAHAN RAYA DAN PENGHUJUNG RAYA :)

bahan2 dia senang. tapi saya fail cara gentel.

kuih siput! ooohh..dulu kalau dah penat menggelintir. tukar jadi kuih gunting terus hahaha..

salam rania, nice belog!!
FYI kuih siput..my feveret tawww..yummy.:):)

Alahai sedapnya kuih siput, nak buat tapi malas, nak makan je rajin..heheee

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF