Popia Manis

Ada yang buat versi popia nestum. saya suka buat versi popia manis. hihihi.

  • Kulit popia secukupnya
  • Gula aising secukupnya
  • Susu tepung secukupnya
  • sedikit tepung gandum dan air -dibancuh dan dijadikan gam 
Kalau nak buat popia nestum just tukar bahan je la. 
 Nestum + gula + garam (sesedap rasa je la) kisar 
pastu gaul je la dengan popia yang diap digoreng tu.. 

  • Gulungkan kulit popia memanjang. 
  • Letak gam yang dibancuh tadi pada penghujung gulungan popia.
  • Gunting serong-serong sampai habis
  • Goreng agak2 garing. pandai2 la tgk ye. Sejukkan ;)
  • Kemdian baru gaulkan dengan gula aising dan susu tepung. Siap.
  • Simpan dalam bekas kedap udara..

kruppp..krapppp..kruppp..kraappp...hik3

Previous
Next Post »
4 Komentar untuk "Popia Manis"

yg part gunting tu mesti best. hehe.

widget commenters tu boleh buat kat sini-->> http://last-comments.blogspot.com/p/top-commenters-of-period.html

nak buat utk raya ni dgn amir .. xtaulah jadi tak kikikiki

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF