Resepi Karipap Bam Boom


Semalam buat karipap sardin tapi saja namakan bam boom.. ciksu nih buat yang simple-simple je, senang dan nak jimat masa..kesahnya =)

Orang lain mood buat kueh ghaya..ciksu masih mood kueh berbuka lagi ke..? sabaq noh...pelan-pelan kayuh ...hokey... =)

Inti sardin siap dimasak ;)
Inti sardin u all masak la siap-siap...

bahan-bahannya;
  • bawang putih dan bawang ros(hiris halus tumis), 
  • masukkan cili kisar(ikut kepedasan masing-masing), 
  • sardin(ciksu suka kingcup), 
  • pastu masuk air asam jawa, 
  • jangan lupa perasakan dengan garam secukup ghasa. 
  • Oh ya, bawang besaq potong banyak-banyak sikit..bawang kan sedap dan manis je ....masak hingga kuah kering dan lenyekkan seperti di atas =)
haaa...tu dia..dah siap..comey kan ..
Bila inti dah siap boleh la buat kulit nya pula...tepung gandum, garam, minyak yang dipanaskan atas api..bila mendidih tuangkan dalam tepung tadi dan gaul sebati..air boleh masuk sikit-sikit ...



Previous
Next Post »
19 Komentar untuk "Resepi Karipap Bam Boom"

pehhh telan air liur tgk , semalam keyrah buat popiah , hee

suka sgt tgk blog2 yg pandai masak ni.... compare dgn saya, hurmmmmmm ;(

ala ala alaaaaaaaa.terliur dah nie..nampak sedap karipap tuuuuuu.

suke makan karipap tapi tak pernah wat karipap..hehehhee

wah pandainya... sy xreti nak kelim2 tepi tu..

Bile tah nak buat karipap sendiri lak...

sedapnyer karipap tu..inti pun walau sardin jer nampak sedap heheee

alahai ceq ,...lawa kan main no karipap hang buat

kalau makan berdua tak habis cik sue blh buat instant tau .. bakar dulu separuh masak lps tu simpan kat tempat beku 2 minggu pun tahan tau ..

tak penah try lagi buat karipap lah....

adoiii....dugaan2....takpa2...sabar2...nnt berbuka mau cik siti ngap abes karipap2 ni...=)

rajin betul qasih wat karipap..mesti sedap..

comei comeinya karipap dia. :)

kak fieda suka betul dgn karipap sadin..

haduuuu. karipap pulak. knyg jamu mate kat blog ni. siap resepi pulak tu. :)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF