Sotong Goreng Kunyit Kentang

kentang boleh ganti dengan petai atau apa-apa yang u all suka hokey =)
Selamat petang...dah bersiap sedia untuk berbuka ke ??? Semalam tak masak sebab saya berbuka di luar....sekali sekala kan...dua tiga kali garu kepala yer ...haha

Hari ni masak simple juga...well u know me....simple punya orang..makan pon simple juga lah...hehe

jom masuk dapur sekejap kita tengok ...

bahan-bahannya ialah setengah kilo sotong bersihkan dan potong bolat-bolat, kentang potong dadu, bawang besar potong bolat-bolat juga, cili padi ketuk-ketuk je ikut la nak pedas boleh tambah yer, daun kari, serbuk kunyit, serbuk ketumbar, garam dan gula secukup rasa ...

Cam na nak buat ...gaul sebati bahan-bahan di atas. Kemudian perap la berapa lama suka. dalam 15minit sebelum nak berbuka  boleh la digoreng dengan minyak panas-panas dan makan dengan nasi putih panas-panas jugaklah...baru sedappppppp... =)

Selamat berbuka kepada seluruh kaum muslimin.... ^___^

menu berbuka hari ni...






Previous
Next Post »
11 Komentar untuk "Sotong Goreng Kunyit Kentang"

nampak yummyyy.. tp saya tak bleh mkn sotong. allergic.

ooo... ada kentang. sedap tu.

makan dgn nasi panas sedap tu kan...

sedap ni, KA pown suka wat yg simple2 mcm ni

Seedap... boleh cuba, mudah yang penting sedap ;)

yg ni pun simple but nice..

simple janji sedap.. semalam goreng ikan cencaru jer.. lepas tu ltk daun kari macam ni.. sedapp jugak.. bau masa goreng tu .. cicah kuah asam.. nyum²...

udah lama tak buat sotong goreng kunyit....

wowww. sedapnyeee. nak buat jugak lah. tapi nak gnti udang. hee.

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF