Berjimba ke Pantai Tanjong Leman, JB

Tanjung Leman letaknya di..


Nak ke Tanjung Leman dari JB boleh melalui Kota Tinggi.. jauhnya boleh tahan la.. Carik je signboard ke Pulau Sibu, pastu jumpa ler kawasan pantai ni.. sekali pandang macam terbiar.. tapi bila ada buat aktiviti sure happening.. berdekatan pantai ada juga chalet dan Felda Residency.. bolelah bermala di situ.. :)

Kesemua aktiviti di bawah adalah hak milik Pak Ajis.. aktiviti yang dianjurkan tue siap dapat liputan dari Sinar Harian edisi selatan lagi.. hehe


Pemandangan yang tenang lagi mendamaikan hati..

Segala peralatan memasak di bawa bersama.. no catering.. catering.. sendirik masak okey ..'',


Calon suami.. masih solo, ada yang berminat..hehe


Bersiap sedia untuk berbasah-basahan '',


Cam best je.. apa la aktiviti dorang ni kan.. sesuai untuk beriadah bersama keluarga.. angin kat sini memang mengasyikkan.. layannnnn ..


Wah.. wah.. bestnya dok berendam kat dalam sana tu..;-)


Seronoknya dapat berendam-rendaman .. berani ke u all nak ke tengah lautan tue..hihi
dan ada yang berjetski pulak.. indahnya ;)


" Lek lu bro.. saya belom naik lagi nih.. tunggu la jap.." adehh
" lambat tinggal je..''


Dalam ramai-ramai tu ada kekasih hati saya.. tapi yang mana satu.. hehe

Mmmm.. ada sesuatu telah berlaku.. apakah?


Nape tu.. macam ada kecemasan je.. mereka berlari-lari anak lagi.. huhu


OOo... ada mangsa lemas rupanya.. tapi pakcik bomba sebok dok rakam gambar je.. ingatkan nak la tolong.. tolong tengok je la yer '', apa daa

tapi jangan terpedaya.. sebab itu semua hanyalah latihan kecemasan sahaja.. 



Ppppsssttt: Bestkan dapat berkhemah di tepi pantai.. waktu malam nyalakan unggun api.. *-^




Previous
Next Post »
14 Komentar untuk "Berjimba ke Pantai Tanjong Leman, JB"

huhu, bestnye main air.. tapi saya agak fobia nak main laut dlm ni =)
jauh tu tanjung leman (jauh dr Perak laa) hehe

X pernah smp lg...smp desaru je pernah..next time boleh la jejak ke sana

salam kenal :)
best berkemah dan ada unggun api

Akak belum pernah pergi tempat ni, best nampaknya.
Nak camping tepi pantai malam2? oh tidak, dulu2 akak biasa buat keje tu. Tak senang nak tdo, takut org ganggu, takut ular la, mcm2 dlm otak ni. Bilik air pun seksa kalau jauh. Kalaulah dulu akak ada blog, dah mcm2 cerita dan pengalaman akak kongsi tapi.....huhu...hanya gambar jadi kenangan.

sue pergi jugak ke ni..akak nyaris nak gi dulu tp tk jadi masa study dulu laa..ruginyer

sy dulu dok kota tggi.tp 5taun disana mmg belum berkesempatan ke tg leman..:)

SALAM KENAL..^_^

INGATKAN BETOI2 ADA ORG LEMAS TADI..HIHIHI

best tu...
dapat main jet ski lagi..
teringat masa di pangkor

ok... nmpk menarik... mn pantai tanjong leman nye dlm peta ni..

a'aa kalu dpt berkhemah camni mmg best kan.. :-)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF