Jom Masak: Serawa Droyan

Tadi saja p jalan-jalan kat Care4.. nampak droyan.. teringin pulak anak tekak idaman ni.. hehe..


beli dua paket.. angan-angan nak buat Serawa Droyan.. bukan apa takut berangan je lebih tapi tak jadi dibuatnya.. haha


Tapi alhamdulillah.. menjadi juga Serawa Durian.. masa kadang-kadang jeles dengan saya.. tak sempat nak buat.. hihi


Ala simple je ni.. saya kurang sikit tapi pak ajis suka la.. makan serawa durian cicah dengan roti.. sedap katanya ;) 



Sedap kew.. nak tau sedap ke tak.. jom try buat yer.. jom semak bahan-bahannya..



Bahan-bahan:


Isi droyan secukupnya
Gula merah -siap dimasak dan ditapis ye
Santan pekat secukupnya
Sagu secukupnya - rendam hingga kembang
Daun pandan -simpulkan



Cara buat:



1) Panaskan periuk kemdian masukkan kesemua bahan di atas dan kacau perlahan-lahan sehingga mendidih..



yeayyy.. dah siap.. jom minum petang sesame.. hehe




Pppsssttt:Pandai-pandai sesuaikan kemanisannya sebab droyan dah manis.. gula merah pon sememangnya manis.. lebihkan manis dalam senyuman tak pa.. muahahaa ;)


Previous
Next Post »
4 Komentar untuk "Jom Masak: Serawa Droyan "

tengok gambaq teruih terlioq aihh :)

sedap kalu dapat cicah dngan roti :-)

tak penah buat, rsnye bley try ni...

aha klu manis sgt nanti tkt diabetes pulak kang hahaha

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF