Kenapa Masih Terjadi.. Salah siapa

Makin hari makin galak nampaknya gadis-gadis Malaysia membuang bayi yang tidak berdosa.. sampai bila la masalah sebegini akan berterusan nampaknya.. huhu

Begitu besar ujian Allah turunkan pada mereka.. 


Sudah la buat dosa berzina.. mengandung pula(senang pula tu ngandung, sekali projek terus positive), dah tu senang pula nak `beranak`. dok dalam `jamban` pon boleh beranak tak payah nak tunggu giliran masuk `labour room`.. tak payah juga nak tunggu nurse `check` berapa cm dah terbuka.. huhu dengan sekali teran(mungkin) tanpa suami disisi terus keluar bayi yang tidak berdosa itu..


Bayi itu mengalami kecederaan teruk di kepala selepas dicampak dari tempat tinggi sebelum terhempas ke bawah (sila klik)


Kenapa harus dicampak dari ketinngian yang tidak dijangkakakan.. apa dosa bayi itu..


Salah ibubapa kurang beri didikan agama atau diri sendiri yang mudah terima pujukan rayu sang lelaki berhidung belang..



Pppssttt: Sedey, keciwa, marah, kesal ;`(




Previous
Next Post »
30 Komentar untuk "Kenapa Masih Terjadi.. Salah siapa"

sya geram dengar kes mcm ni...dapat anak senang jer nak buang nak humban...geram

baru bca kes smlm..klu tak nak pn xyhla buang..ltk la kt tmpt yg ptt..hmmm

Sedih juga... Tgok paper.. suspek cantik orangnya... sayang sungguh dah jadi pembunuh

Kan...
Sebak rasa..sesuci2 bayi dicampak mcmtu je...

Semoga dia mndapat petunujk 1 hari nanti....

hurmmm...
mmg sdih kn?
baik diorg bg baby tue kat org yg xdpt anak, dr buang2 aje..adeh.. "-_-

Astaghfirullah......sedihnya rasa...

sedih kan...

selalu jugak fikir kenapa mereka senang2 mengandung, beranak...tak mcm kita ni kn, dgn alahannya lg, sakit nk bersalin lg...tp sgt kesian kat ank yg xberdosa tu..klo xmau kasi kat org lg baik

kadang2 rasa macam nak sebut "babi pun lagi mulia daripada manusia. sebab babi sayangkan anak2.", walaupun nampak kurang ajar, tapi itu adalah fakta.. betul tak?

masalah ni akan dapat diselesaikan kalau perempuan dan laki pandai menjaga batas hubungan masing2..

kesian bayi menjadik masa nafsu mereka.

tak sanggup nk tgk keadaan baby tu . sedih sgt :(

geram sangat bila baca... kenapa la ibunya tader perasaan langsung.. tak tengok ke mata anak dia sebelum buang tu..

tula,kesian kat baby yg tak berdosa tu..kalau taknak bagi la kat sape2 kan..ni tak dicampak2 mcm buang smph pulak..mana letaknye hati perut ibu tersebut..

dah buat dosa ditambahkan lagi dosa.. apalah manusia zaman sekarang..

http://aetyhasteja.blogspot.com/2012/09/its-all-about-life-apalah-dosa-bayi-itu.html

assalamualaikum,akak..sy dh follow..hehehe..
nowadays kids..xtau lah mcm ne..nk salahkan parents 100% pn xleh..dulu kta parents dua2 keje..nk kata pasal kongkong..mak pak dulu2 lg garang..xtau mne lg silap..

kak fieda pun duk heran..makin dicegah makin menjadi jadi kes ni..aduss..mmg pelik lagi bile dorang blh beranak sendiri..kt umah keluarga plk tanpa pengetahuan mak ayah..mmg pelik kan sue..

sedih gak baca... takpe Tuhan tu Maha Adil... ada balasan dia nanti...

KA dh jadi speechless , x tau nk ckp apa dah!

tu la kan, benda mcm tu senang jadi..sbg ujian pd empunya diri..dia dah kalah hingga sanggup campak baby tu..kalo kucing pn kita x sanggup kan, inikan plak ank seniri..tp kalu dia kena meroyan tk taulah wallahualam..moga insaflah kan, moga Allah ampunkan dosa2

semoga pesalah mendapat hukuman yang setimpal.

saya tak boleh follow akak~ huhu

InsyaAllah,saya doakan akak cepat2 dapat baby! Amin!Amin! :)

sedihkan.. nape lah sanggup dorg buat camni...

*done VW

semoga ibu bayi malang tu dah hukuman n balasan setimpal..kejam betol la...

tu lah kata nyer..
sakit hati betol tengok berita hari tu...

sian budak tu x dosa apa2 jadi mangsa..

Org yang berzina ni, nak beranak senang tapi nak mati payah.
Yang solehah pulak, nak beranak selalu payah, tapi bila mati tu alhamdulillah senang. sama2 kita muhasabah diri.

dah kurang sifat belas kasihan dalam diri manusia sekarang ni. macam campak sampah je kan.

betul tue...yg terbaru...campak bayi dari flat huhuhu

Memang sedih, geram pun ada..
MJ hampir 3 tahun menanti zuriat, mereka yang mudah rezeki zuriat membunuh tanpa rasa berdosa :(

Kasihan kepada baby yang tak berdosa. Sedangkan binatang pun sayangkan anak.

dunia akhir zaman. sume pihak perlu main peranan. sume perubahan perlu bermula dari rumah masing masing. ;)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF