Resepi SUKUN Goreng






Dah baca kat sini.. itulah kesahnya pasai si SUKUN bukan DUKUN yer.. hehe.. dan sebab musababnya ada kaitan di sini juga..

Semalam tak tau nak masak apa dan tak tau nak makan apa.. jeling-jeling tengok peti sijuk ada la satu mende nie.. berbalut-balut lagi dengan suratkhabar lama.. hehe

Rupe-rupenya buah SUKUN.. haha.. bawa balik dari kampung lepas raya hari tu lagi.. terlupe la pulak dan teda masa sama.. nasib baik tak lembik sangat.. sukun kalau nak tahan lama simpan dalam peti sijuk lambat la masak.. mmm.. alang-alang baik buat cucuq ja.. senang..

Saya tak suke sukun yang masak sangat lebih suka yang sedang-sedang aje.. tapi mak saya suka yang dah masak tu.. ;)


Goreng garing-garing pekena pulak dengan kopi panas.. fuhhhh.. dah la kat luaq hujan renyai-renyai semalam.. haha.. layannnnn sambil tengok "Puisi Untuk Rubiah tv2"




Bancuhan tepung : Tepung gandum, tepung beras, air kapuq, teluq dan garam halus secukup rasa.. oh yaa, warna kuning tu saya letak pewarna kuning.. kacau sampai tepung tak berketul-ketul ;)



Masukkan sukusukun yang siap dipotong ke dalam tepung.. goreng ikut kesukaan memasing..

tapi sapa yang ada angin tu hati-hati yer sebab sukun ni berangin :)






Previous
Next Post »
22 Komentar untuk "Resepi SUKUN Goreng "

dah lama xmkn sukun goreng nie, nmpk best..tingin terus huhuhu

lapar jer tgk sukun ni...cubit iklan kat cni

sedap la pulak... ni mmg all time feveret izan ni... lagi2 masa tgh pregnant... tak tau lah kenapa suka sgt mkn sukun ni tak kira goreng atau buat pengat...mmg suka sgt2

hihi..amaran tu khas untuk Ros...

lme xmkn sukun...sedap plak tgk gmbr nih..huhu

sedap nmpknye niii... mkn bila ada je la..kalo xde x ksh pun..hihi

elok je entry ni keluar time petang-petang ni kan.terus rasa lapar.=)

lama tk makan sukun goreng ni... tengok pic atas t'ingat si sukun, sedap3 ...:)

Akk dah follow balik tu. Lama tak dpt mkn sukun, emak suka buat sukun sira gula perang/melaka.

cr memang suka buah sukun nie...tapi tak tahan angin hihihi

salam,,thanx follow blog sye.nnt sye follow sini plak bile da dpt laptop.skang gune hset,xpndai lak nk cr butang follow kt mane.hehe..btw salam perkenalan ye..

pernah mkn buah sukun nihh tapi xberapa suke la..hukhuk

suku makan buah sukun goreng gini.. kerepek pun suke.. tp tulah sukukan angin.. kalau lepas makan mesti sebuu jer perut huhuhuhu...

Memang sedap sukun goreng ni tp bab angin tu yang tak tahan..
Memang konpem berngin 1 badan :D

sedap oo buah sukun goreng.. makan cicah gula, ayaq kopi panas.. perghhhh

sesekali pekena sukun goreng sedap gak

Buah sukun ni kalau goreng ni mmg sedap..rasa cam cucoq ubi...mmg best..lawan plak ngan kopi O fuhhhh terangkat tu..

tak pernah mkn pun sukun goreng. hee. buh la kat blog. byk tuto care pasangnye. ;)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF