Rumah Terbuka Gamat Emas 2012

Semalam (8hbseptember) pergi rumah terbuka Gamat Emas Sdn. Bhd dekat Bandar Tasik Permaisuri, Cheras. 

Nak ke situ sepatutnya tak adalah ambik masa yang lama dari rumah ciksu akan tetapi disebabkan kesesatan maka terlewat sudah sampai ke sana. sampai lebey kurang jam 13:25pm. Nasib makanan masih ada.. ;)

eh.. eh cik adik tu malu sebab tu dia tundukkan mukanya.. dia perasan yang ciksu menghalakan kamera ke situ.. hehe


 Ini lah tuan rumah Gamat Emas Sdn. Bhd.. selamat datang ;-) sila layan diri yer..

Antara tetamu yang menghadirkan diri... boleh tahan la ramainya.. nasib baik mencukupi kerusi meja yang disediakan.. sebab yang dah selesai makan beransur pergi.. bagi peluang kepada tetamu lain pula untuk menjamu selera..

Antara menu yang menarik dan buatkan tetamu tertarikkkk.. 


 Kambing bakaq ler.. 
daging kambing tu memang lembut, sedap je gigi nak mengunyah..

Dengaq-dengaq kata pihak tuan rumah menyediakan 12 ekor kambing.. katanya '',


Haaa... amacam, tertarik tak.. cer tengok kambing tu sedap jer dia menjemurkan diri atas bara api tu..

Ada sate ayam juga.. sate ni memang sedapppp... sebab apa lagi 15minit majlis nak labuhkan langsirnya.. sate-sate ini sudah habis di bakar dan selamat ke dalam peyut tetamu.. alhamdulillah barulah tak membazir kan.. jarang ler kalau buat open house makanan tak habis tak mencukupi ada la rasanya kan..

Selain tu, ada juga makanan lain macam
 bihun sup, laksa, lemang dan rendang, ada nasi dengan lauk pauknya dan ais kacang khas dari Kuala Selangor,  

Curik gambaq makanan yang dimakan je, yang lain-lain susah sebab nak amik makanan kan, so merumitkan sikit.. layannn.. ;)

Laksa.. 

Nasi ni di sediakan dengan set ayam masak merah, jelatah, ayam kurma dan dalca '',
 ini ciksu punya yer..

Kekasih hati amek ayam dengan jelatah je.. diet katanya.. huhu

Daging kambing tadi makan bersama coslow dan salad.. ada juga air asam yang disediakan
Memang menyelerakan tekak tengah hari semalam.. puas hati.. sebab sedappppp... '',

 
Ais kacang ni nampak warna merah, hitam dan ada curahan susu pekat di atas macam tak menyelerakan je nak makan sebab kosong je.. tapi bila rasa pasti nak lagi.. sedaappp.. 3 mangkuk juga la makan semalam.. hehe.. 

Rupa-rupanya sebelum dorang letak ais yang dimesin tu dibawahnya sudah ada jagung, kacang merah, cincau, kacang, dan juga buah apa ntah.. terbaek.. semua cukup rasa.. manis tak manis sangat la.. ais nya pon halus je '',

Alhamdulillah.. sudah kenyang.. jom '',

 
On the way balik rumah.. jalam jem bangat.. huhu.. dan tiba-tiba...


 
ada mutiara-mutiara jernih gugur ke permukaan cermin keta.. hehe.. 
alhamdulillah.. '',


Trima kasih Gamat Emas Sdn. Bhd.. tahun depan jangan lupa jemput ye.. pasti saya datang.. hihi..



Previous
Next Post »
28 Komentar untuk "Rumah Terbuka Gamat Emas 2012"

siap ada kambing bakar.. bestnya...

klik hb.. :-)

trliur saya tgk kambing bakar n abc.

xtahan tengok kambing bakar tu..my fav..:)

waaa...semua best2 belaka...

Murahnya rezeki.. Makan free mesti best Punya...

Kambing bakaq....huhuu..tak mamam kambing ler....

kite bukan pemnat kambing. hehee


wah, banyak makan, mestilah kenyang perut ni. heheee

best dan meriahnya terutama kambing tu sdapnya....

kambing bakar nmpk best tp bila dpn mata slalu x mkn...x boleh blah ar..sbb x gemor sgt...hihi

memang menjamu selera sungguh laaa...menu sedap belaka

es kacang yg menggiurkan...pergh sedap tuh..

humangaih sampai 12 ekoq na?, meriah.... haha

erm, cik sue pindah dok KL kat maner, leh masz terjah kut2 dekat kan... hehe

sedapnya tgk makanan..ciksu tak ajak ayu pun..hihi

http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/09/jom-buat-duit.html

bab ada kambing panggang tu yg bestnya...hehehe

Kayanya tuan rumah. 12 ekor kambing. Perghhh...

Amboi, kekasih ciksu amik ayam dgn acar je. Ciksu la yang makan banyak ni kan? Kan? Hehehe.

salam perkenalan...saya follow blog ni yer :)

salam Su..k.atie xpernah mkn kambing bakar camni,sedap erkh?Meriahnya jamuan tu ya...kenyang,blk umah xyah msk dah..

12 ekor kambiq bakaq....nyummy.....mmg kenyang perut la kan hihi

wah!! bestnya!!! siap ada kambing bakar lagi tu!!! hehehe

12 ekor kambing bakar...perhhh memang hebat open house ni :p

kecur air liur tgok kambing bakar tu...

Uiiiii,, sedapnyaaaa yang dok tergolek tuuu

ish terliur tgk makanan2 tu... huhuhu saya tgh posa... nyesal tgk gmbr makanan... waaaaaaa :((

Perghhh kambing bakar tu...
Memang layan abes la ;D

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF