Jumpa Dato` Dr. Sheikh Muszaphar ;)

Gembira sampai tak terkata-kata la.. hehehe..

Bertempat di MYDIN MALL, IPOH.. pada 29 september.. Dato` datang sebab dapat jemputan dari Jabatan Pelajaran Negeri Perak(kalau tak silap)... 

Bagi ceramah motivasi dan menceritakan pengalaman beliau sepanjang berada di angkasa lepas.. kepada bakal-bakal calon SPM tahun depan.. hanya pelajar terpilih saja dapat sertai ni.. bertuahnya..

Antaranya pelajar dari SMK. Bukit Merchu, Kuala Kangsar(sekolah pak ajis dulu ni), SMK. Tunku Bainun, Ipoh, SMK. Sultan Azlan Shah dan lagi satu tak ingat pulak nama sekolah.. hihi






















Angkasawan Malaysia pertama.. 






















Hensem bergaya.. hidung mancung terpacak.. hehehehe






















Hensem kan.. ;)






















Kusyuk para peserta dengaq ceramah beliau.. terhibur.. tak borink.. santai.. ada je lawak yang beliau buat.. yang paling best semua pakat dok pegang kamera sorang satu.. dato` dekat je teruih snap gambaq.. sampai macam tu la penangan angkasawan yang satu ni.. ;)























Para peserta diberi peluang bertanya soalan.. macam-macam soalan depa tanya.. 

Antaranya:

"kenapa dato` nak sangat ke angkasa lepas tu.. apa yang dato` nak tengok sebenaqnya.."

''apa perasaan makayah dato` bila dapat tahu dato` dapat peluang pergi ke angkasa lepas..''

''kalau diberi peluang sekali lagi dato` nak pergi lagi tak..''

''macam mana dato` makan semasa di sana.."
 
dan macam-macam lagi soalan.. soalan pon depa main bantai je tanya.. sebabnya nak berkomunikasi dengan dato`.. peluang sekali je kan..























Walaupon dari jauh.. tak kesah.. janji dapat juga jumpa live.. hehe






















Dengan gaya yang bersahaja.. sporting.. bersedia untuk menjawab soalan.. 

Dato` sempat berpesan setiap orang perlu ada cita-cita.. dan sentiasa berusaha untuk mencapai cita-cita yang diimpikan.. caranya tampal kertas yang ditulis cita-cita tersebut dibilik tidor.. pastu harihari kene sebut.. segalanya perlukan pengorbanan, usaha dan doa serta tawakal.. insyaALLAH.. yang penting harus kuasai Bahasa Inggeris dalam pergaulan dan percakapan seharian.. usah malew-malew..  

pppsssttt: tumpang bangga sebab adik junior sekolah ciksu jadi PA dato`.. tahniah buat adik WANIE IDRIS ;)


Previous
Next Post »
29 Komentar untuk "Jumpa Dato` Dr. Sheikh Muszaphar ;)"

akak org ipoh ke???la..same le..hihi..

syioknyer kalu dapat jumpa eyes to eyes kan...

bestnye..hari tue Dato sheikh muzafar ada tak sini tapi buay padahal sebelah library je

best2..kite selalu dapat tengok kat tv je..huhu

Sy pun dah pernah jumpa dia. Masa sy form 5, dia datang bagi ceramah kat sekolah sy. Eksaited jugak. Siap ambik autograf n gambar bersama lg. sampai sekarang simpan lg gambar & autograf tu.

wah...syioknya dpt tgk Dr SMS scare live..hihi

bestnya ciksu dapat jumpa angkasawan lagi...syok dpt tgk live kan/.

Seronokkan jumpa org hensem... hehehe..
Salam ziarah kembali... :)

Seronokkan jumpa org hensem... hehehe.. Salam ziarah kembali.. i follow ;)

best kan...dulu tak nak belajar pandai2...naseb la leh gak mohon jd cikgu wlupun x posting lg...hehehe

PA Dato' pompuan ke? Bahye ni. Heheh. Hensem kan Dato Sheikh ni. Wife dia pun ada blog tau ciksu.

Memang ensem, antara lelaki terensem dalam Malaysia ni :)

wah best kan dapat jumpa angkasawan :)

bestnya..ensem kan dia..suka tgk dia senyum..

bertuahnya jado dato kan... kalau x salah isterinya mengandung lagi...

wah..bestnye dpt jumpa face to face.

Dr.SMS ni mmg ensem Dan berkarisma..penah gak jumpa masa dia Ada join event LIMA kat Langkawi dulu ni..masa tu dia tak kawin lagi...siap amik pict ngan signature dia buat kenangan...

wahhh best arr dapt jumpa angkasawan negara..terbaekkk

wah beshhnyer cik su jumpa angkasawan negara hehehe

seronoknya dorang dpt jumpe angkasawan negara..

untung la dpt jumpa...hensem sgt kan dia ni? huhuhu

berhati waja dia ni..anak nak masuk dua da kan :)

wahwah. bestnye jadi PA dato'. boleh jumpe free je. hee.

eh2..sis org ipohke? dekat la ni..hih.

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF