Awas kuah rojak MAK BEE TIRUAN

Eh... eh.. kuah rojak pon ada yang ciplak kew.. actually ciksu pon baru tau je sebenaqnya. ingatkan cd je cetak rompak.. hehe


memang tahu kuah rojak Mak Bee sedap..  akui mereka-mereka yang penah makan dan rasa la.. ciksu tak pernah beli pon.. so tak tau menahu hokey.. so, kali ni sesaje la nak try.. betoi ke sedap kan.. ;)



Singgah kat hentian R & R Sungai Perak.. sekali tengok ada macam-macam jenis kuah rojak dok ada.. 



So kami fokus kuah rojak Mak Bee  je yang lain tak pandang.. ada dua jenis satu packing nya cantik sikit buatan MAK BEE SERDANG.. yang satu lagi simple dan keluaran MAKBEE ALOR STAQ.. terkonpius..



Ciksu: eh.. eh.. nape ada banyak jenis pulak ni.. haru.. yang mana satu betoi..



pak ajis: tu la.. yang mana satu.. u cakap mak bee sedap.. tak kan u tak tau..



ciksu : i tau pon sebab dengaq orang kata.. beli memang tak penah..



pak ajis: mmmm... ;(



Carik punya carik.. pilih punya pilih.. So, kami pon decided amek yang buatan Aloq Staq(pak ajis yakin yang tu yang ori punya..)



 _______________________________________________________________________



Sampai ghumah kami pon google.. pasai pa ada banyak sangat jenama Mak Bee ni khenn.. cari-cari jumpa kat sini(sila baca)




Alhamdulillah yang kami beli betoi.. dekat penutup ada cetakan MAK BEE.. dari ALOQ STAQ.. boleh la menyicah tanpa was-was lagik.. ;)





   
Ini tiruan.. dari SERDANG buatannya ialah dari pengusaha berbangsa CINA..


Berbezakan cara pembungkusannya.. Satu menarik, satu kurang menarik.. 

kalau uols belom tahu.. agak-agak yang mana uols pilih?


So, uols kalau nak beli hati-hati hokey.. 




 Pppsssttt: macam-macam hal.. semuanya nak mengaut keuntungan..




Previous
Next Post »
34 Komentar untuk "Awas kuah rojak MAK BEE TIRUAN "

as salam

cina pun nak jadi mak bee...ekekek..
akak pun ske belek2 ..tp tgk tarikh luput je..
emm terus rasa ngidam nak nyicah ni :)

saya mmg suka mencicah tapi mmg tak pernah beli kuah tuu...buat sendiri jer..

memang feeveret kot kuah mak bee ni...kuah rojak len memang cik siti tak makan...heheh.....tp ni baru tau ada yang tiruan...bahaya2....."dun judge a rojak by its cover"...heheh

tetibe rasa nyilu nyer gigi...nieyl x suke makan mangga muda...arap2 klu peknen nant xmo lah suke mangga nie...nyilu...hehehe~

aik, kuah rojak pon dorg nak ciplak gak kan...

nk kaut untung punya pasal sanggup tiruan huhu...wani pn selalu makan yg mcm ciksu beli tu jer la....yg len xpenah

penah baca tp sbb tak penah beli so tak tahu..mil tu ari beli,murah katanya.saya agak mesti tiruan kot

Salam, saya suka kuah rojak mak bee ni. Tapi tak sangka plak ada yg tiruan punya. Patut le kadang2 ada yg sedap, ada yg tak sedap.

Yg tiruan tu tanda halal dia cam lain jer... bukan spt yg sepatutnya

suka mak bee... tapi yg bawah tu banyak kat R&R

hoh .. ada jugak yg tiruan .. dah lah buatan bumiputra .. pun nak ciplak .. org C lak tuu .. adehhhh dunia .. oh dunia

sib baik selama nie beli yg memang dari alor setaq ;)

saya tak suke sangat kuah rojjak atau rojak , so ta beli la saya , hehehe

kuah rojak cmni pon ade yg ciplak,hahaha adoiya kena lebih bhati2 pasni

sedap je tgok ^^ tiruan pun sedap

mmm , best nya makan rojak dengan "makbee ni .

Mcm2 la depa ni nk kaut untung..penipu bersepah2. Seb baik kuah rojak Mak Bee kat dapo tu ori..u ni mcm tau2 aje kita pn baru nk try jgk..syukurlah adik xsalah beli ms dia pi Kedah hari tu..hehehe..

kuah rojak pun nak tiru ke? macam2 betul.

akak suka brand zuza atau agromas...tak terlalu manis mcm mak bee....

Mak bee pn kn cetak rompak ye.....

kuah rojak ni mmg best...tp bole lak ada yg tiruan kan..haihh mcm2..

Owhh kena cari yang Aloq Staq baru Ori ye...

gegegegegege.. hamboi sampai mcm tu sekali yer.... tq kongsikan infoooo

Kuah rojak pun kena ciplak..dasat2... M x pernah beli lagi..mesti sodap kan..

ishh..bahaya btul dgn yg tiruan ni..nk tumpang jgk nama mak bee tu..

sesedap rasa je dia nak kaut untung guna nama mak bee. kesian la kat mak bee tu kan.

Sy dah call mak bee tny psl yg bungkusan yg dr serdang tu.. mmg ori. Cuma pengedar sj cina. Kalo nk kepastian lg boli call no mak ber kt stiker yg hijau tu.. bnda x boli sebrg share kalo bnda mmg ori kita sebr x ori berdosa kita.. bgs encik/puan call terus no mak bee tny.

Salam ...tumpang...kalu sesiapa nak try kuah rojak mak bee ORI nie bleh cuba gi ke http://madeinkedah.blogspot.com.nyum² TQ

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF