Jom Masak: Roti Bakar Si Pemanggang Ajaib

Nak share resepi dari pemanggang ajaib. Special ni.. hihi
Korang dah sarapan ke?

Sedapnya  sarapan tadi.. hehe. 
Sebabnya buat roti bakar guna pemanggang ajaib.. hehe. 

Kata ajaib, so saya cuba la mentry kan.. baru tahu sejauh mana ajaibnya kan ;D

Bahan-bahan:

Roti putih
Daging burger -potong dadu/cincang
Kubis -hiris halus/sagat
Bawang putih -tumbuk
Bawang besar -potong nipis
Cili padi -sekadar pedas
Tomato -dadukan
Lobak merah -dadu
Garam
Lada sulah 

Cara membuat:

1- Tumis bawang putih dan bawng besar hingga layu.

2- Masukkan semua bahan dan tutup pemanggang ajaib. Biarkan hingga masak.

3- Bila dah layu perasakan dengan garam dan lada sesedap rasa.

4- Angkat. 

5- Sapu mentega pada roti. Isi bahan yang siap dimasak tadi.

6- Kemdian bakar sekejap roti tadi.

7- Siap.

Makan dengan milo panas.. 
sambil  cicah dengan sos cili...mmmm.. dapnya


pppsssttt: 

suami yang buat yer, bukan ciksu ;D

















Previous
Next Post »
26 Komentar untuk "Jom Masak: Roti Bakar Si Pemanggang Ajaib "

hamboi...meriahnye breakfast
bertuah la badan....cik abg buatkan...cik adik pulak muatkan dalam blog aje yer...hehehehe

suami mithali...

wah ajaibnyer....hiihihi..lebih sedap kan cik su kalau yg tersayang yg sediakan sarapan...hikhik

nk sikit ciksue.. lapar nih... sdapnyeeee

terliur sudah. nak cuba gak lah. ;)

Amboi Ciksu rilex abis ye. Ada Mr mama yg siapkan sarapan. Memang nampak sedap kakak tengok:)

bertuahnya cik sue.. suami buatkan sarapan yer...

Sedapnya....banyak kegunaan pemanggang ajaib nie...

as salam

tekan digi:) sedapnya roti tu..siyes terus lapo:)

salam.
Ta masih guna cara lama.adoi.nak kena beli ni.

Penambah selera untuk breakfast ni :D

kalau buat utk anak anak ni memang best. pemanggang dah ada. asyik dok bakoikan & grill daging je.

nak try la yg ni pulak.

kat umah pon ade pemanggang ajaib ni,leh try r

mmg ajaib.mcm2 blh masak yea :)

akak plak try bakar jagung tadi...heheeee...

amboiii ajaibnyer=)eh nak tanya blognie banyak gambar makanan laut yang ada cengkeranglah..suka ek?hehe kitapung suka..

Ramai yg dok gian nak beli pemanggang ajaib ni kan..

Rjinnye suami ciksu:) dh lama nk pmanggang tp xbli2 lg.huhu

hai..bilelah nk dpt bli pemanggang ajaib tu..bleh msk mcm2 ek ciksu..
geram tgk sandwich tu..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF