Jom Minum: Jus Oren yang segar dan sedap..





Uols dah sarapan pagi ke. Jangan abaikan sarapan pagi yer. No.. no.. no..
Pengambilan sarapan pagi ni penting untuk diri. Betol tak?

Nak buat jus oren ni senang je kan.. ada oren @ limau sunkist, air gula dan air secukupnya.. just kopek kulit oren @ limau sunkist tadi.. kemudian masukkan dalam pengisar.. kisar dengan air secukupnya.. dah siap tapis.. letak air gula sesedap rasa.. boleh minum suam atau sejuk, terpulang ;)


Bahan-bahan:

Limau sunkist -secukupnya
Air
Air gula
 
1- Terpulang dekat uols sama ada nak perah atau blend jer.   
2- Perasakan dengan air gula ikut kemanisan sendiri.
3- Enak minum sejuk atau panas ;D
Kalau pekat lagi sedap.. saya minum bisa2 je pepagi ceng gini :)
 
Nak share khasiat dan kandungan yang terdapat dalam jus oren pada kita yang mengamalkannya :)

Antara kandungan yang terkandung ialah terdiri dari vitamin D, C, antioksida, beta karoten, flavanoid dan karotenoid.
Selain itu terdapat khasiat yang mampu mencegah osteoperosis, menurunkan risiko kanser payudara dan ovari
.

Sedap je minum suam-suam kuku :p


Previous
Next Post »
26 Komentar untuk "Jom Minum: Jus Oren yang segar dan sedap.."

tgk gmbr je....terasa lain mcm kat tekak nieyl nie...hihi~

suka jgk minum nie...tp mls nak buat boleh huhuhuhuhu order je dkt kedai..

deqla sarapan pagi td..hihi..suka gak jus oren tp minum yg ais punye..haha...

Tiap2 hari sarapan jus kan best he3

wow! blg krgkan risiko breast cancer..bguih info ni utk wanita~ TQ 4 sharing :)

byk khasiat tapi mls nk buat..sebab mls nk beli buah tu..huhu

kak saye kalau kat umah hari2 ambik bekfes tapi kalau kt u ni, haha tgahari la jawabnya

tekak mcm ta sedap , kalau try mungkin boleh lega kan :)

Queen minum twister oren jela.. ;)

xleh minum masam2. gastrik. erkkk..

Ni memang feberet M la...fresh orange satuuuuu

tu la. jus buah2an ni mmg elok sgt utk badan kita kan.

as salam,

wahh sedap tu, fresh orange..kalau limau kat cameron mmg puas blend sebijik then lawas :)

bfast tu penting mmg xblh tinggal....jus oren segar jer kalu boleh minum tu :-)

Jus oren minum waktu pagi elok untuk pelawasan :D

paling suka minum jus oren :D tapi tak suka buat sendiri.. leceh :P
selalu main beli yang dah siap sedia je.. hehehe

hah;, ini barullah minuman wajib yang saya akan order kalau makan dekat luar . hihi

sedap sgt jus oren nie..mmg pg2 mnom tros lawas..bagus sgt..tq sharing=)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF