Kisah Si Pemanggang Ajaib.. menarik

Yang penting selain memanggang pelbagai lagi boleh digunapakai dengan si pemanggang ajaib ini. Nak tahu kene lah beli dan cuba sendiri :-*


Setiap pembelian pemanggang ajaib ni turut disertakan sekali BUKU RESEPI yang menarik untuk di cuba. So, uols tak teringin ke :)
  • Antara kelebihan penggunaan PEMANGGANG AJAIB.
  1. Serbaguna –boleh memasak, menumis, memanggang, merebus dan menggoreng.
  2. Ringan dan mudah di kendalikan.
  3. Menggunakan 2 lapisan non stick di kedua-dua permukaan bahagian dalam supaya makanan tidak mudah hangus atau melekat.
  4. Tangkai berpenutup magnet (ketat, rapat dan kedap).
  5.  Rekabentuk ketahanan kekal dan lingkaran getah disekeliling pemanggang (mengekalkan aroma dan citarasa semulajadi makanan yang dimasak).
  6. Mudah dicuci bersih (hanya gunakan span lembut dan sedikit cecair pencuci).
  7. Mempunyai lubang wap serta takungan/saluran air dan minyak supaya tidak melimpah kelar.
  8. Menjimatkan masa.
  9. Mengelakkan pencemaran udara (kurang asap)
  10. Selamat dan baik untuk kesihatan (tidak perlu banyak minyak apabila memasak)
  11. Mudah untuk dibawa ke mana-mana (ringan dan mempunyai kotak menarik yang bertangkai).

  • Cara menggunakan PEMANGGANG AJAIB  
  1. Keluarkan pemanggang ajaib dengan tertib daripada kotak.
  2. Cuci pemanggang ajaib dengan air yang bersih dan sedikit cecair pencuci. Kemudian lapkan pemanggang ajaib sehingga kering.
  3. Letakkan di atas dapur gas dengan membuka penutup pemanggang, kemudian tuangkan sedikit minyak sahaja apabila menggoreng atau menumis.
  4. Tidak perlu menggunakan minyak apabila memanggang. Begitu juga, tidak perlu menggunakan air yang banyak ketika merebus. Nyalakan api yang sederhana dan sedia untuk digunakan.
  5. Pastikan penutup pemanggang ajaib ditutup rapat apabila memasak, kerana ianya akan mempercepatkan proses memasak dan juga untuk menghindarkan daripada percikan minyak, air atau masakan yang sedang dimasak.
  6. Semasa memasak atau memanggang, senduk/sudip tidak diperlukan. Anda hanya perlu memusing-musingkan kedua-dua belah permukaan luaran pemanggang ajaib  di atas dapur tanpa membuka penutup. Anda juga tidak perlu mengacau/ mengaul makanan yang dimasak di dalam pemanggang ajaib, sebaliknya hanya perlu menggoyangkan pemanggang ajaib ke kiri dan kanan bagi tujuan tersebut.
  7. PERINGATAN!!! Jangan sesekali menggunakan sudu, sudip, senduk atau alatan yang diperbuat daripada stainless steel ataupon BESI bagi tujuan mengacau/ mengaul mahupun mengangkat makanan yang dimasak. Ini akan mengakibatkan lapisan NON STICK pada pemanggang ajaib akan terguris dan terkopek. Hanya alatan yang diperbuat daripada NILON, KAYU atau PLASTIK sahaja dibenarkan.
SUDIP/SENDUP:

 Nilon, kayu, plastik
   /
 Stainless steel, besi
  x
  1. Setelah selesai memasak, alihkan masakan yang dimasak dan cucikan pemanggang ajaib. Untuk tujuan cucian, hanya span lembut dibenarkan. Kemudian lap sehinggan kering sebelum pemanggang disimpan.
 Span Lembut
   /
 Berus steel, dawai, sabut   keras,  pisau
   x

Ramai yang dah beli ke. Saya dah beli. Suami saya pon beli. So, total kat rumah saya sekarang ada dua. Dasyat. Kononnya nak surprise sesama sendiri ler :D

Sekali ada dua pemanggang ajaib. Acaner :)
Yang penting kerja memanggang saya lebih mudah daripada hari-hari biasa.  Ye la, kami laki binik memang suka makan ala-ala panggang ni. Dah la dok rumah bertingkat-tingkat so, macam agak susah bila nak buat kerja membakar ni.  Dengan adanya si pemanggang ajaib ni kerja kami menjadi senang dan mudah ;)
pppsssttt: Jom la beli, tunggu apa lagi. Jimat, mudah.. boleh cari kak atie kalau nak atau nak order dengan saya pon boleh juga ;)











Previous
Next Post »
42 Komentar untuk "Kisah Si Pemanggang Ajaib.. menarik "

Saudara kakcik pun ada jual pemanggang ni, tapi kakcik belum mendapatkannya lagi. :)

lama dah berhajat nak beli.. tapi tertangguh je..

dah rasmi ke?

bilelah nak beli ni... duit yg ade asyik kelain jer... kalau ade pan ni x sabar nak buat ayam grill mesti senang...

memg femes btl pemanggang nie...

teringin nak ada pemanggang ni...

mak cikna pun dah beli. kini dia lebih happy buat kerja2 memanggang. kihkih..

ramai jgk yg guna ni ciksue.. hee.. tunggu nani kawin baru nk beli.. :)

Slm Jumaat Ciksue

macam best je kak , nanti saya pk kan dulu

x terasa nak beli coz x selalu memasak... karang beli incik hubby marah kalu x guna.. membazir katanya.. hehe

Sampai ada dua tu yg kakak gelihati. Tapi bagus juga satu masak lain satu lain masak lain. Cepat sikit nak siap.

ramai dah ada.. akak kena beli gak kot..

salam kenal kembali...

thks siggh blog kita yg x sbrpa tu...

tingin nk beli pemanggang ajaib ni...hb bsuara gk..haha...

#pstt; thks gk rajin bc n3 ngan komen sekali..nnti kita reply...keep in touch ye.....

as salam

best jugak eks tapi akak dah ade cuma jns je lain..nice:)

Menarik.. tapi malas betul nak order online.. huhuhu

a'aa mmg bgus pemanggang ni kan...

betul ajaib tu..memula baca tajuk pun tertarik nk tahu... :)

Mmg ajaib la pemanggang ni cik su. Saya blum beli lagi. Tapi insyaAllah akan beli. Mak mertua ejen.

Sekarang semua nak masak yg sihat dan cepat. Ini memang praktikal sangat buat kita.

wahhh syoknye ade due lagikk,hehe

ape kata kalau dh memanggang ayam ke ape2 jek pos2 sikit kat saye,hehehe

pernah jumpa dekt pasar raya . tapi periuk belanga dekat rumah pun dah berlambak . lagi nak tambah . haha .

takut tak termasak nanti .

kalu jenis yg suka berkhemah bole ler beli . hehe

kat rumah hana da pemanggang ajaib ikan..ada ja kat rumah baru beli buat hiasan.hehe guna masa feztime tu ja.. entah bila nak guna lagi tah

memang ajaib guna pemanggang ni..tutup mata je guna kekekeke..

akak pun ada ..tp satu je la...mmg mudah kerja memanggang..

MJ memang ada plan nak beli tapi tak tau lagi bila :D

kalau suda kerja , baru dapat beli, hikhik

suami nurulpun surprisekan nurul jugak...huhu sama2 ado pemanggang ajaibnie..mmg suka masak dlm2

Wah best yek..ari tu my SIL suh M cari gak benda ni.. Berapa harganya Ciksue..nnt reply kat blog M na..

waaa...bagus..memang nak beli..harganya berapa kak..nanti beritahu dekat blog saya ye.

nini pun teringin nak beli....yang bestnya tak yah pakai minyak...hehe

Sudah terjebak dengan membeli pemanggang ajaib ini. :-)

Baru2 ni ke langkawi, beli jenama vantage size 36cm hny rm119 shj..mmg murah..kalau kt sini vantage size 32cm pun dah rm149..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF