LANGKAWi atau CAMERON HIGHLAND.. mana best :D

Kejadian ni berlaku di DATARAN MERDEKA hari tu..
sambil melayan keindahan malam yang dilimpahi cahaya-cahaya neon..

Sambil-sambil tu juga dok mengatur strategi.. kami ni jenis simple.. ghasa nak pergi, pergi..
tak leh nak plannning bagai sebab sudahnya tak menjadi..
kene main terjah je baru menjadi... hihi

pak hubby-B nak ke LANGKAWi..

 sebab belom penah sampai.. ciksu dah banyak kali.. 


kalau pergi Langkawi musim hujan sekarang ni.. 
mesti xtvt terbantut sebab hujan..
tak boleh pula nak nengok sunset atau sunrise.. ;)
rugi-rugi..

yang saya pula nak ke KEMREN HAILAND..
sebab tak penah pergi.. hubby dah pernah pergi..
sebenaqnya nak tengok minah-minah ni petik daun teh.. ;P

sambil-sambil tue ciksu nak petik stobeli.. ;D

kalau ke KEMREN.. pon cam tak best juga sebab musim hujan..
plus seriau jugak dan xtvt pon comfirm terbantut lah.. huhu

Yang sebenarnya ciksu sukakan pulau.. hubby pula suka tempat sejuk..
tapi kali ni..
taste kami lakik binik terbalik la pulak 
sebab 
ciksu TERINGIN sangat nak ke tempat sejuk..
hubby pula TERINGIN nak ke pulau..
mmmmm.. acaner ni ^-^

Alahai.. nasib la badan.. sambut anibesery hujung-hujung tahun.. 
udah ler musim cuti sekolah comfirm penuh dan sesak.. 
hujan rahmat membasahi bumi maka  xtvt kurang..
minggu depan family day la pulak.. 

 
Bulan DIS 
dah penuh dengan schedule untuk nuri kawin sepupu sepapat, orang kampung, kawan-kawan.. tak pergi kang ada pula yang teghasa hati.. kena jaga hati dorang jugak ;D

iye la susah senang minta tolong sepupu sepapat juga, makayah sakit kat kampung orang kampung dulu la yang pi ziarah sebelum anak-anak balik.. betoi tak?
kawan-kawan pon penting tanpa kawan ghasa sepi la pula kan...
celah-celah tu pula terselit appointment..
acaner.. 

^_^

pppsssttt: 
postpone pergi H.O.N.E.Y.M.O.O.N 2013, 
boleh ..hihi



Previous
Next Post »
41 Komentar untuk "LANGKAWi atau CAMERON HIGHLAND.. mana best :D"

hujan hujan ni duduk rumah la best,.. sambil makan cekodok panas dan air kopi...

Kalau saya, saya prefer cameron highland...sejuk, nyaman, leh shopping sayur2an segar...leh petik daun teh...best laa :)

langkawi lagi best,,,sbb bnyk tempat boleh p..menarik

hahaa.nakal ko ciksu..slalu yg pompuan je suke pi langkawi psl bole shopping mopping...tp dua2 tempat tu best..kite xde aral plan nak ke langkawi thn depan....so ciksu jom gerak same2...akhir thn ni hujan..nak jalan pon x best..ceh, mcm menghasut ciksu je...heee..

kalo camtu, pergi dua2 tmpt tu..adil kan..hehehe..^___^

dua2 tempat tu sy pun dh pegi....best2.
ujung tawon mcm biasa....mmg byk jemputan kenduri :)

xpnh pgi 22.. jdi xthu nk ckp apa.. strawberry!!!!! best tu.. tp skg asyik hujan.. better gie thun dpn je la ciksu..

bukit tinggi pun best, colmar tropicale.. eh, lari tajuk plak? hehee

kalau saya prefer cameron lagi hehehhe sebab langkawi selalu dah...

apapun bawa bincang supaya trip happening

cm tau2 je kan..mstilah cameron sbb saye terhingin nk gi sane..mse mengandung lg dh ngidam..tp smpai skrg tak jgk gi..acaner tu?

ye..akak pun cdg tangguh dl..sbb g musim ct sekolah tak best..sesak...xleh nak romantik laa nnt...eheh

planning banyak kan akk..sama la nyue pon..xthu la menjadi ke x ag..huhuhu..nak pergi jalan2 jugakk..

dua2 best...satu pandangan yg hijau..satu pandangan yg biru...semenya mendamaikan

assalamualaikum qaseh... pi jer dua2 skali senangkn...:)

as salam

haah postpone je lah sbb byk kduri..memandai je akak ni..akak tk penah sampai langkawi lagi..kesian tak?

bg deqla..better langkawi..cameron tu sbb x tahan sejuk..hihi..yeke hujan? cuba tanya mai pemilik blog si mata tajam..dia kan dok sana.. :)

saya pon annivessary dec jugak..ngeee...

Ada plan honeymoon ke tahun 2013? Sonokkk...

pegi dua2 senang cerita. hihi..

due2 dah penah smpai dh cik su,hehee tp tula dgn musim hujan, musim cuti sekolah kompem bercinta lah jawabnya,

oh saye dah hantar emel kat emel cik su tau,,blink2,,

pijapeja89@gmail.com

belum pernha sampai sini lagi, sebab dengan sabah nih pun belum teroka habis.

dua2 pun teringin nak pegi. tapi kena tunggu bby besar sikit baru best nak jalan2.

dua2 tempat tu saya tak pernah sampai lagi..hahaha.. wah.. honeymoon buat kesekian kalinya.. so sweet..hehehe

dua2 tak pernah g lagi.. huhu.. xde rezeki lgi nk smpai sana..

by the way.. done follow u.. follow me back..:)
http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

Tak payah susah2 fikir..datang je Ke Sabah...hehe...sini pun byk tempat menarik tau..pulau2 cantik ada..tempat sejuk pun ada..kan adil dua2 tempat boleh pi..hehe..:)

Salam perkenalan :)

Jom join Give Away dot my. 10 domain bakal di hadiahkan percuma. Easy n simple saje

http://www.khairul-zamri.com/2012/11/give-away-dot-my.html

2-2 tempat best..,tp klo lya nk ke cameron dulu kot.. hehe

alamak 2 2 best la.. cmna ek..huhu melalui pengalaman hana la kan..

p kameron masa cuti ni jalan jem. tau kan jalan kameron kan 2 hala ja. nak potong xboleh. tapi tempat2 kat kameron best.kena rajin teroka. kalau xteroka xnampak la yang best2 tu.hehe

Langkawi plak. kalau hujan boleh p tempat2 yang dalam bagunan mcm underwaterworld. tapi xbest jugak sbb hujan.Lanhkawi nak ke satu tempat ke satu tmpat jauh berbanding kameron

Amboi panjang berjela hana punya komen.. buat undilah senang,hehe

jaa pun bhajat nak gi jenjalan ngn en.suami. nak qada sambutan anniversary yg x kemana2...hihi... maybe akan ke melaka kot awal tahun depan...

samelah kalau plan bagai nak rak.. mesti x jadi.. tu yg malas nak plan ape² hihihihihi....

dua-dua tempat tu saya teringin nak pergi..heee

nik nak pi langkawi...byk tempat menarik kat sana.tak sabar dah ni.tapi rasa mcm lambat jea lg nak ujung thn...huhu

ciksue..akak baru turun dar Kemren ni..hujan tp sekejap2 je masih boleh ronda2 CH..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF