25 Random Facts About Me


Alhamdulillah.. sekembali dari bercuti.. sekali buka blog.. wah.. surprise, macam-macam dok ada.


Bersyukur kerna masih ada rakan-rakan di alam maya yang masih mengingati ciksu. alhamdulillah.


Maaf yer sebab tak sempat berziarah ke blog uols.. akan ku ziarah dalam masa terdekat ini. nantikan..

Yang pertama sekali.. Ciksu nak laksanakan TAG yang telah ditag oleh cikwanaowen


Sedikit pesanan :

"Once you have been tagged, you are suppose to write a note, with 25 random things, facts, habits or goals about you. 

At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."

Siapa  yang belom mengenali ciksu, moh baca..

  • Anak sulung dari 5 orang adik-beradik.. anak feremfuan tunggal dalam keluarga tak gheti nak bermanja dengan makayah tapi dengan suami gheti la.. hihi
  • Suka sangat kumpul koleksi gambar DATO SITI NURHALIZA.. sama ada dari majalah atau akhbar.. sebab minat sangat dengan TOKTI..
  • Dah bernikah sejak 5 tahun yang lalu tapi belom dikurniakan cahayamata lagi.. tolong doakan yer sebab ciksu teringin sangat nak tengok baby ciksu nanti mukanya iras suami atau ciksu.. hihi
  • Kenapa blog ni namanya "QasehnyaRania" sebab penantian ciksu menantikan kehadiran cahayamata.. ciksu nak namakan anak feremfuan ciksu dengan nama RANIA.. simple dan mudah untuk dipanggil.. full name.. dan salah satu lagi sebab ialah  huruf pangkal en suami (Raziz), mak mertua (Rokiah) ,arwah tok (Rokiah), mak ciksu (Rodziah) dan adik bongsu ciksu (Radzi) bermula dengan huruf `R`.. betapa qasehnya ciksu dan suami menantikan kehadiran Rania kami.. in shaa ALLAH, ALLAH Maha Mengetahui..
  • Penah menetap di Bayan Lepas, Pulau Pinang selama 3 tahun, Seri Kembangan, Selangor selama setahun lebih, Bandar Sri Alam, Johor Bahru selama 3 tahun.. dan terkini di Key El tak tahu la berapa lama pula nak kekal di sini.. ;D
  • Penah bekerja sebagai QC di kilang elektronik, Kerani akaun dan tadbir di syarikat pembinaan, Kerani HR di Jaya Jusco dan Cashier di MARRYBROWN.. semuanya memberikan pengalaman yang berbeza.. especially cashier yang perlu berdepan dengan pelbagai kerenah manusia.. sabaq je lah.. "customer is right"..
  • Suka makan makanan yang pedas-pedas sebab kalau tak pedas tak umppphhhh.. hihi
  • Kurang berminat dengan air yang berais.. awet muda la katakan..
  • Sangat suka eskerim tak tahu kenapa.. sekali sekala tak pa kan.. hihi
  • Suka keindahan pantai dan pulau.. ghasa tenang je bila pandang ke tengah laut.. cuba uols try buat mesti dapat ghasa apa yang ciksu ghasa..
  • Seorang yang agak teliti dan cerewet juga terutamanya bab kebersihan.. bab makan tak cerewet.. janji kena dengan selera.. layann..
  • Suka membaca tak kira apa jenis bahan bacaan.. asalkan boleh dibaca untuk tambah ilmu pengetahuan..
  • Sangat suka baby girl.. kalau baby boy kurang berminat.. jangan ditanya kenapa..
  • Suka nyakat budak-budak.. best bila tengok dorang nangis atau marah.. jahatkan :D
  • Seorang yang simple baik dari segi makan, minum dan pakai.. besederhana itu lebih sempurna.. in shaa ALLAH ;D
  • Seorang tegas bila buat keputusan.. kalau kata A.. A la jawapannya.. dan tak akan ubah.. walaupon dipujuk rayu.. kih.. kih..
  • Suka makan makanan yang berkuah seperti Laksa, Bihun Sup, Wantan Mee, Mee Kari.. slllrrrpppp je
  • Suka makan nasi goreng.. pilihan terakhir kalau malas memasak..
  • Suka mencuba untuk sediakan sesuatu resepi walaupon hasilnya nanti kurang menepati citarasa.. yang penting cuba dulu baru tahu..
  • Seorang yang sensitip.. terutamanya bila tengok drama-drama yang sedih comfirm nangis pastu kena perli dengan suami "ada orang touching".. huhu
  • Sangat suka berjalan.. tak kira ke mana.. janji berjalan..
  • Tak suka pergi pasar sebab rimas dengan bau-bauan dan jalan yang becak..
  • Suka pergi pasar malam.. suka tengok peniaga-peniaga berniaga.. pasar tak suka tapi pasar malam suka, acaner.. pelikkan ;D
  • Sehari boleh minum air putih/air masak lebih dari lapan gelas.. fakta bukan auta yer..
  • Gemar menonton Malaysia Hari Ini, Wanita Hari Ini, Semanis Kurma..
Itu sahaja 25 fakta mengenai saya ;D
tiada apa yang special.. biasa-biasa aja..
Jom kita tengok siapa yang kena..


  1. Mia Kassim
  2. Mrs Kepink
  3. Mimie Najib
  4. Kak Intan
  5. Mama Maszull
  6. Izan Mama Mia
  7. Cik Que
  8. Riedaffya ibrahim
  9. Lelamaisara
  10. Lyeen De Syifa
  11. Haryati Faizal
  12. Dunia Wilma
  13. Ros Reeza
  14. Tirana Aduka
  15. Noen
  16. Pokok Manggis Depan Rumah
  17. Mazliza 
  18. Shasha Yacob
  19. 9nola
  20. Azzafdzal
  21. Fatini Zahid
  22. Cikna
  23. Roha
  24. Anna Mariana
  25. Are_lin@yu
Semoga dapat merapatkan hubungan kita lagi di alam maya ini.. in shaa ALLAH..

pppsssttt: Selamat melaksanakan tugasan ini dengan jayanya.. dah buat inform ciksu tau.. bukan pa baru le dapat mengeratkan hubungan yang sedia ada.. mana yang tak tahu dapat la tahu lepas ni.. ;D








Previous
Next Post »
34 Komentar untuk "25 Random Facts About Me"

alamak..panjangnya..cop tempat dulu la..sat lagi kat ofis baru komen..

semoga cepat2 dapat baby gurlz nanti..

selamat pagi
singgah kejap :)

Mendoakan semoga Allah SWT mengurniakan RANIA yang dinanti buat Ciksu dan suami...

terima kasih pesaan yang berguna ini akak. saya dah update segmen bloglist pokok2u. blog akak saya masukan dalam senarai bloglist saya. terima kasih akak. Blog saya pun ada di sini yea :-)

Cik Sue, try urut kat tmpt sy urut tu..Insyaallah..ramai yg urut kat situ berjaya hamil..

oh cikna pun sudah kena tag. tak tau nak citer ape. hihi..

ok skrg dah kenal ciksu mcmana orangnya. kalau dtg rumah cikna jamu air masak jela ye. hihi..

Mati2 Akak ingat Nama adik ni rania...hihi
Rupanya Nama bakal baby.
Semoga ciksu cepat dpt baby yg soleh Dan sollehah...Amin.

wahhhh akak nk buat wpon x d tag aci x? he3

eh2 nama azza pun ada jugak ker..hihi

Banyaknya random facts kena buat. Rupa-rupanya Ciksu ni sensitif orangnya....

bab yg suke mkn pedas & xsuke g psr basah tu sama la kite..hihi....

**smuge ciksu dikurniakan zuriat 1 ari nnti... In shaa Allah :)

sama bab xsuka g pasar..selama kawen 12 thn suami yg g pasar basah..hhii...

amboi,..sampai 25 perkara,..byk nk kena cerita nih...hihi

wahh banyaknya,..insyaallah ada kelapangan ayu join ya ;-)

wah sy pon kena tag ye,...tak pape nanti sy join ...

wow bercuti ye ciksue..
menarik jugak cerita ciksu..
mujur akak tak kena..kalau tak rasa bersalah kalau tak buat..hihi :)

saya doakan cik su cepat dapat baby girl.. mana tau rezeki 2013.. :)

telah ditag untuk kali ke-3..huaaa.. bila nak buat ni..sob2..

*insyaAllah..moga ada penyeri dalam kehidupan ciksu..
eh, ciksu tak suka bby boy? sy pula nak bby boy dulu, tp en.tunang nak kan bby girl dulu sbg zuriat kami insyaAllah.. :)
cmtu kena minta twin sepasangla kn..hihihi

banyak jugak persamaan.. sebab kita pun anak sulung, tp bkn sulung tungal hihihihihi....

fuhhh nsbaik x kena taq hahahaha...

kita sama..anak sulung dan perempuan tunggal... :)

minat juga dengan tok ti, tpi xdelah kumpul pic tok ti..hihihi...

nur akan sentiasa doakan cik su cepat2 dapat baby..ameen..!

hehehe...byk persamaan la kita nie :P

ciksu...thanks tag akak...nnt join ok..kene amik masa skit..

in syah allah kalau berskesempatan esok saya buat :) terima kasi tag :)

Salam Qasehnya Rania
lobaksusue....
thanks sue sudi tag....TA utang dulu tau...hehhehehheeh


Sebenarnya ada dalam blog TA tu pasal TA sepenuhnya...bukan sikit tau....
kene belek-belek la blog TA....
TA hutang dulu tau tag ini.....
salam jumaat yg indah.....

di page about me kat blog sinunggg, ade 99 tau. hee.

hukaloh..lupa nak komen balik yg kat sini..hehehe

1. anak ke 2 daripada 7 beradik..lelaki sulung..sopan dan pemalu..:p

2. suka siapa ek..entah la..eh, dulu2 suka nasha aziz..skg pun still suka nasha aziz..

3. belum bernikah..semoga ciksu cepat2 dpt Rania..:D

4. blog nama Capital H sebab nama mula dgn huruf H..err..itu jer..hehe

5. xpernah menetap kat penang..kat johor pernah la, sebab memang asal johor..then kat tg malim..pastu kat dungun..kemudian balik tg malim..and skg ni kat kuantan pulak..

6. pernah kerja kilang, ladang sawit and..err..itu jer agaknya..tak ingat dah..

7. sama la kita..suka makan pedas2..

8. tak sama la kita..saya minat minuman berais..tapi kalau tengahari jer la..pagi2 biasanya minum air panas..

9. sama lagi..suka eskim gak..sebab sedap..hahaha

10. sama la..suka pantai gak..suka tengok laut..suka tengok langit..rasa tenang jer...

11. err..saya cerewet jugak kot..lagi2 pasal makanan..sebab kalau keluar jer memang xtau nak makan apa..eh, tapi tak la cerewet sgt..sebab apa pun saya makan jer..

12. suka baca komik or novel jer..kalau buku2 sekolah, tak suka..:D

13. suka baby..xkisah boy ke girl..

14. errr..macam sama jer..hahaha

15. saya unpredictable kot..kadang2 simple..kadang2 complicated..entah la..

16. nak kata tegas sangat buat keputusan tu x jugak..maybe lebih kepada keterbukaan untuk terima pendapat org lain..hehe

17. xsuka laksa..tapi suka bihun sup..tak suka mee wantan..tapi suka mee kari..hehehe..memang taak berapa makan laksa sejak dulu lagi..:D

18. suka makan maggi..pilihan terakhir kalau malas memasak..:p

19. kalau ada mood or kerajinan, baru la cuba2 try resepi..kalau tidak, masak yg macam biasa jer..

20. saya pun sensitif jugak..maybe super sensitif..tapi bukan la sebab tengok drama2..dia macam lebih kepada tiba2 terasa walaupun tentang perkara2 kecik..

21. err..tak berapa suka nak berjalan..lagi prefer habiskan masa kat umah jer..

22. saya suka kot kalau pegi pasar..

23. haaa..baru semalam pi pasar malam..heheh..seronok sebenarnya pegi pasar malam ni..cuma agak crowded la..

24. erkk..jarang minum air masak..-_-"

25. hehehe..gemar menonton spongebob..jangan tanya kenapa...hahahahaha

okey..habis hutang aaa...:p

Ok, tq ye tag Ros. Nanti akan ros updated kan. Laksa?.. ros pun hantu laksa. Hihi

sebenarnya ciksu saya xtahu nak buat apa saya hantam saja, hihi

http://kamihardsman.blogspot.com/2012/12/25-random-facts-about-me.html

huhu...panjangnya...insyaAllah kalau ad kelapangan akak buat...hihi

wah dh tau serba sikit pasal cik su hehehe

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF