Blogwalking...

Ya blogwalking atau ringkasnya BW.. sapa blogger dia tahu la apa itu BW kan.. if tak tau jugak, no komen.. :D

Blogwalking penting ke?
Maunya tak penting. 
Kalau kita buat entri tak ada orang nak baca macam mana nak up traffic kan. 
Sekaligus dapat meningkatkan pengunjung ke blog kita. Baru le ada `chance` nak dapat CPUV/ BE dari En. NUFFNANG.
Ada tapinya juga..
 entri pon mesti ler ada isi.. nak-nak pula kena dengan keyword hari tu.. memang syiok ler berblog kan.. UV pon menegak je naik ke atas..
Setuju tak?

Selalunya ciksu akan blogwalking ke blog-blog lain SEBELUM ENTRI DIPUBLISH..
bila SUDAH DIPUBLISH akan lagi sekali balas BW..
Senang citer ciksu teruih terjah blog orang tu bila url dia memang dah set dalam pala otak ni.. tak kira ler dia ada entri baru atau tak..

 Masalahnya sekarang ciksu ni kalau dah jatuh hati ket satu-satu blog tu boleh pula dok menepek lelama ket situ. Bukan apa leka dok menbaca, kadang-kadang tu nengok picca-picca menarik, teruih tertarik dan melekat macam besi magnet kat situ..



Udah tu baru ler teringat nak memblogwalking semula..
maka bermula la terkedek-kedek merangkak macam siput sedut keluaq dari besen.. alohai.. 

Kadang-kadang sampai blurr. Nak pi tuju yang mana satu.. sama ada dari 
Pengikut baru ke..
Kotak komen ke..
Dashboard ke..
nasib baik tak da shoutbox.. lau tak mau fengsan..
kalau boleh nak blogwalking cam ni.. relax, cool je.. sambil-sambil layan lagu TokTi.. ;D

Ada tak cara nak blogwalking paling pantas, cepat selain jimat masa`ku` yang amatlah terhad ini..

Any idea`s.. please..


Previous
Next Post »
40 Komentar untuk "Blogwalking... "

Kakcik sekarang macam tak cukup masa nak berBW... :(

Kakak selagi ada masa bw biasa kakak akan terus bw berpandukan dashboard. Tapi malam kakak tak buka langsung sebab itu yg published malam kakak tak dapat komen..

datang blogwalking n follow ciksu..saya pom macamtu gak..kalau dah bw dan berkenan ngan blog tu tiap2 hari saya akan menepek lame kat situ, tengok entri dia yang lame dan sume2 la ..hihi@_@

BW ikut mana dan.... he3.... pertama...pi bloglist dulu.... pastu yg singgah komen...last sekali kat shoutbox......

as salam

ada jugak org bw dia just letak smiley jer..kalau akak, akak tak ske mcm tu..tp org pn nak kejo mase kan :)

haloo Ciksu ^^ sometimes niat nak terus BW tu terbantut bila nak komen sesuatu entry timbul benda alah ne --> word verification. hehe. usually sy suka BW ke blog2 yang got latest post.

Nieza selalu bw dari comment dulu..terjah balik..pastu dari shout box..pastu dari dashboard..bila dah habis semua..random tengok kat bloglist .. kalau rase nak jenguk blogger baru..pergi kat group blogger ben ashaari..situ ramai ^^

BW tu penting...blh dpt traffc...

Salam dear,,selamat petang..terima kasih selalu tau komen kat blog kite..:) wah rajin dia bw ye...:)

betul tue...kadang2 tak tahu nak pergi yg mana dulu kikiki

saya pon kadang-kadang bingung , tak tau nak start yang mana 1

adeh.. kalau ada cara bw yang laju, saya pun nak jugak..hehehehe

assalamualaikum qaseh..satu persatu la yer bila nanti BW tu nanti ada plak blog yg kita x dpt singgah...;)

mmg penting bw.. terutamanya melawat kembali jejak2 yang ditinggalkan di blog kita...

Wilma pun nak tahu Qasehnya Rania...
Maybe letak bloglist kot ^_^
Wilma belum buat bloglist lagi...
Meybe lepas nie nak kena buat la nie :-)

samalah.. kadang2 nk bw pun lama kan..

caranya senang kak.. akk beli ipad.. hehehe

kdg2 terpublish entry tapi bw..so, qada balik esoknya...tak sampai hati x balas jejak org

hahahaha...sama la kite..selalu leka kat blog yg byk tutorial nih...lepas selai..selai dok baca tutorial dia..

jalan pintas takdak ler..kalu ada nak jugak camtu dpt jimat dan dlm masa yg sama dpt lawat semua blog kenkwan kan kan kan...

akak..balas komen dulu,..pastu,..g yang ada dlm bloglist pastu g dashboard...line baru bayar laju..kalau dah habis limit..mmg letih menunggu loading

betoi tu ciksu. cikna bw ikut list kat dashboard tu je. sape ada entry baru, terus la jengah. huhu..

sy cuma balas jejak n bw apa yg ada di bloglist..nak bw byk2 mmg tak sempat..byk benda yg dibusykan.hehe

sama macam akak lah
akan jejak komen2 dulu baru lahg update ..
tapi adakalanya x sabar nak update .. lepas update publish terus ;)

seronokkan blogging .. nak2dpt BE tuu ;))

BW? apa tu? BMW tau le..hehe lawak ja

hana xpernah dapat CPUV.huhu

kalau cara BW pulak. saya dah tetap kan. asal ada pengomen baru dekat saya. saya akan masukkan ke bloglist blogwalking cool tu, tapi kalau dah rasa macam dah serasi dgn blog tuh saya upkan ke bloglist gegurl atau boboyot. tapi cara sya bw saya akan terja semua dalam bloglist dulu baru pengomen. kalau cbox tu jarang la pulak. hihi

kalau kena time anak2 tak berapa nak sihat memang berlambak la komen tak terbalas. tak terkejar masa tu. huhu...

jaa selalunya kalo ada masa sikit, jaa terjah mana yg sempat jer. dan kalo masa tu ada byk sikit, memula sekali jaa akan terjah pengomen tegar jaa dulu, hihi. pastu baru ler yg ada kat bloglist plak and then baru ler ke blog2 lain..hihi...

kite pon xde cara nk bw cepat..kalo ade leh gak kite tiru sama...heheee

wani skang ni dh xcukup masa jer nk bw tau..balas jejak pun dh ambik masa berhari skang ni.....xtau la kan cmna nk bg cpt bw ni...

saya jenis suka menempak gak huhhu...

kalau suka memang melekat terus la kat situ

lya buat mana y termampu.. xdela memaksa diri.. tp..akan cuba jejak balas kawan2 y dtg komen dulu... &sambil2 tu lya akan bw je mana2 blog..

net tersangat lembab..nak bw pun susah

Bw ni memang penting. Kita kena la rajin ke blog kawan kawan kan .. baru kawan kawan datang jenguk kita pulak. Takpe, cik su pelan pelan k. Jgn laju laju sangat. Kang letih. Hihihi..

saya takde pulak prosedur spesifik..ikut mood aje kot..tp mmg ada lah beberapa blog yg mcm nk cek hari2..addicted kot..hihihi...

jarang sgt bila dh bw sy tgl jejak..malu kot..ke malu konon ntah. heheh

melainkan hati nk sesangat komen/blogger tu dh komen sy dulu br sy berani komen..

lg pun mcm malu juga bila blog saya yg ntah hape2 tu dibaca org..hik hik hik.. :P

kalau nk BW kalau saye kn cik sue, kena time2 tenang, xde keje,,kalau tak mau serabut otak ni,kekeke

Nur tengah bw ni...
mana yang ketinggalan cover selagi mampu..

heee...

erm..terbukti di blog tirana aduka..boleh cek pd sesiapa yg kurg yakin di blog tirana aduka.thanks

BW memenag penting saya pun same... kalau dah jatuh cinta mmg sukelah singgah satu blog tu lama-lama baca entry.. camne eh.. nak bw dgn cepat ..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF