MAHA 2012 Part 3


Kali ni pergi jalan-jalan ada part-part la pulak kan.. bukan apa untuk memudahkan uols yang jauh untuk datang di kemdian hari.. in shaa ALLAH..

 
Kalau uols tanya seronok ke?
Jawapannya memang seronok sangat.. walaupon terpaksa mengharungi lautan manusia yang teramat ramai di sana.. dengan cuaca yang paginya cerah benderang.. tengah harinya panas menyengit.. petangnya hujan renyai-renyai berlanjutan hingga ke malam.. namun kepuasan tetap ada.. percayalah.. kalau uols datang jangan lupa jelajah setiap Hall A, B1, B2, C, D dan Agro Bazar serta Popular Dish (PD)..

Apa yang best sangat pergi MAHA ni?
Pendek kata memang best la.. sebab macam-macam dok ada di sana.. baik dari segi pameran yang dianjurkan oleh agensi-agensi kerajaan seperti FAMA, MADA, KADA, SIRIM, jualan dari golongan usahawan dan juga peniaga-peniaga di luar.. 

Paling best sesi ghasa meghasa.. percuma sajok..

Apa yang sedap sangat dok meghasa tu?
Haa.. jangan tak tau macam-macam boleh ghasa.. dan yang paling sedap dighasa ialah 
Air Bandung dari santan sawit.. lain dari yang lain.. selalu kita guna susu kan kali ni guna santan sawit pula..
Keropok Tanpa Minyak pon lain dari yang lain.. memang sedap yang penting tiada minyak digunakan.. 3 peket RM10..
Kek Lapis Dayang Salhah yang didatangkan khas dari Bumi Kenyalang.. selalu dengar aje kali ni dapat ghasa sendiri..
Telur Goreng Disalut Daging Kisar oleh Chef Liza.. dapat ghasa panas-panas lagi sebab Chef Liza buat demo masakan di booth Ramlee..

Apa yang ada di Popular Dish (PD)?
Segala macam makanan dok ada di sini.. dari setiap negeri.. paling tertarik di gerai Negeri Sembilan sebab dapat makan Rendang Pucuk Ubi.. pakcik tu habaq yang Rendang Pucuk Ubi hanya dimakan oleh Raja sahaja.. nak tahu lebey lanjut kena tanya orang Nogori yer.. ghasanya memang sedap. pucuk ubi disiat halus-halus dan ada ghasa pedas-pedas sikit.. biasalah orang nogori tak pedas tak sah kan..

Keduanya tertarik dengan Sate Tulang dari Jelebu, Negeri Sembilan juga.. memang lain dari yang lain dan pertama kali nak meghasa.. penah tengok di tibi dulu kali nak meghasa pula. penah masuk Berita Harian dan Kosmo.. femes ngko..

Harga Sate Tulang RM1.30 satu cucuk.. bolehla nak meghasa.. sedap juga..

Makanan lain seperti biasa saja.. ada Laksa, Bihun Sup, Nasi Beriani, Nasi Ayam, Nasi Kerabu, Char Ko Teow, Ais Kerim Goreng pon ada dan lain-lain lagi.. yang ini dah biasa makan so, abaikan je.. hihi..

Aii takkan meghasa aje, tak da ke beli apa-apa?
Eh.. eh.. mestilah ada kan.. udah ghasa meghasa.. sedap dan menepati citarasa comfirm saya beli..
apa yang saya beli.. jom tengok..


Santan Sawit sebab penah try dah sebelom ni.. sekilo RM8 sahaja..
Payung Pelangi sebab tergoda tengok ramai sangat yang dok guna payung pelangi ni.. hihi
Kerepek Kaduk sebab sedap dan ranggup.. ghasa ketumbarnya.. 3 peket RM10 tapi ciksu minta 4 peket RM10.. sib baik mamat tu kasi.. hihi
Bebola ikan sebab ada dua jenis perisa.. satu biasa, satu bersira.. yang bersira lagi sedap dari yang biasa.. 3 peket RM5..
Tembikai susu memang murah giler malam last.. bayangkan sebiji RM1.. sambaq 2 biji aje.. tu pon berat tak sangga dah.. isinya manis dan lazatttt...

 

Sambil-sambil tunggu hujan reda.. ada la mamat ni jual CD ni.. so beli la satu RM10 aje..

Jom balik.. hujan dah turun renyai-renyai membasahi bumi.. sempat snap sekeping pic MAHA 2012..
in shaa ALLAH panjang umur kita jumpa di MAHA 2014..


Semoga dapat membantu uols yang ingin ke mari suatu hari nanti.. boleh buat perancangan awal-awal kan..







Previous
Next Post »
18 Komentar untuk "MAHA 2012 Part 3"

adik lelaki cikna p tp tak beli apa pun. tak reti nak membeli katanya. huhu..

syok ciksu memborong..hehe
tingin nak pegi, tapi tak dapat pegi..harap2 dah kawin nti, klau ada buat lagi, nak pegi..tingin..

Ada rezeki Wilma nak pergi nanti ^_^
Tergoda dengan entri QasehnyaRania nie...

tahun depan nak pegilah...rugi lak tak pegi...hihi..

bab rasa2 tu..nur pun suka..hihi

laa..bestnya, mmg teringin sgt nk pergi, tp tahun ni mmg xboleh ejas time, ada2 aje halnya..pernah pergi sekali dulu, tahun 2008 kot..hehehe..mmg syok kat sana, penat tp berbaloi la.

syoknye cik sue,,brg2 pon sume best2,,lagi2 tang makann tu,,huwaaa nk g haritu jauh,,

bestnya,...keropok tanpa minyak means tanpa kolesterol (",)

nanti cr tukar....hari tue tak ada pulak email sue....beri log masuk gan pasword ya....hari tue punya cr dah delete....tak yah bayar hihihi

Memang part qhasa meqhasa tu best, bila sedap boleh terus beli :D

byk ye ciksu berjalan kat MAHA..sy pergi ari mase xx ckp..ngan cuaca panas lg..yg frust x sempat nak tgk bunga2 segar...yg merasa tu mmg best...sy pon bkn main rase itu ini..

Ruginya tak pegi. Yang menarik tu kerepek kaduk. Mesti sedap kalo ciksu kata mcm kerepek bayam. Pastu bebola ikan tu kena goreng atau bleh makan terus?

ssh nak g bw mia..dia kalau ramai2..dia boring...huhu..tapi nampak cam best jer kan

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF