Pertandingan Busana Kotemporari 2012


Telah berlangsung dengan jayanya di Berjaya Time Square, Key El 
pada 28 November 2012
Anjuran Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) dan Kolej Komuniti (KK)
dikelolakan oleh Kolej Komuniti Bukit Beruang, Melaka
dengan kerjasama dari Farmasi Colour Cosmetic (FCC) dan NONA.


Diacarakan oleh personaliti terkenal.. sapa tak kenal DAPHNE IKING.. ibu muda yang bergaya..


Penghibur majlis pada petang itu.. lantunan suara yang menghiburkan.. ada sape kenal..

Antara koleksi peragaan yang berjaya ciksu `curi`.. ada lagi sebenarnya tapi kureng memuaskan.. biasalah jurugambar tak da sijil ni paham-paham je la kan.. guna pulak  kamera yang biasa-biasa aja.. so, hasilnya pon biasa-biasa aja.. hihi


Baju ni menang tempat pertama..  perekanya membawa pulang RM1,000.. pelajar dari Terengganu..

 
 Ini pula pemenang tempat kedua.. perekanya membawa pulang RM800..
 klasss.. macam tak percaya hasil kerja pelajar KK kan..


 Tempat ketiga.. perekanya membawa pulang RM500..

Dan



ini lah adik en suami yang ke 8.. pelajar Kolej Komuniti Grik.



 
 Dress rekaan adik ipar.. simple saje.. guna material dari jeans.. bertemakan Cik Siti Wan Kembang.. sebagai pelajar baru rekaan fesyen yang masih dalam proses belajar.. In Shaa ALLAH satu hari mana tahu kan.. pengalaman itu mendewasakan seseorang.. betul tak..
 
Terdapat pelbagai rekaan pelajar dan pensyarah yang dipertandingkan dalam Pertandingan Busana Kotemporari 2012. 
Dari 16 Kolej Komuniti yang terdapat di Malaysia.

Selain dari itu terdapat juga Koleksi Rekaan alumni KK yang turut di peragakan di Butik 2012.
Sangat-sangat teruja dengan rekaan yang dihasilkan. Kagum. 

Nak tengok hasil rekaan pelajar-pelajar KK yang bertanding hari tu dengan lebih jelas 
boleh klik SINI 

Lagi info mengenai KK
bagi sesiapa yang berminat untuk menceburkan diri dalam bidang rekaan FESYEN boleh klik SINI 
 untuk mengetahui lebih lanjut.. 

Mana tau kan ada adik-adik uols atau anak-anak sedara yang tamat SPM dan tak dapat mana-mana tawaran..


In Shaa ALLAH..
 ini pon satu peluang juga untuk diterokai.. 

Dan terimalah untuk tatapan uols..
sebelum  berangkat pulang seharusnya menyibukkan diri untuk bergambar dengan


 NurFarahin Jamsari.. bekas Personaliti Media Prima yang kini giat di belakang tabir..




 HATTA DOLMAT.. pereka fesyen terkenal..


Korang jangan pandang lain tau.. pandang rambut.. ada brannnnn.. ni..



pppsssttt:
semoga uols mendapat sesuatu dari entri ini ;)



Previous
Next Post »
31 Komentar untuk "Pertandingan Busana Kotemporari 2012 "

rambut hatta dolmat...mcm warna burung merak hehehehe

memg cntik2 pon design dieorg ni,,terbaiklah, moga satu hari dpt jd pereka fesyen terkenal, =)

wah meriah gitu..:) nurfarahin comel nye dia

Baju Daphne tu cam pening je tengok. Opps.. marah pereka baju tu kang.

Hatta Dolmat tu kalo saya jumpa, dah sah saya tak kenal. Cuma kalo amik gmbr dgn dia mungkin pasal rambut clown tu. Hahaha.

Hebat jugak pelajar2 KK ni kan?

pergh..dasat rmbut hatta tu ek..hohoh

wahh..Cik SU... Glamer ye.. bukan main lagi ye berposing.. hihihi..

Ros masih cuba sesuaikan diri di bandar JB ni.. Setakat ni, ok rasanya :) Cuma makanan agak mahal berbanding masa Ros duk Kl dulu.. huhuhu..

wow kaler rambut hatta dolmat tu hehehehe...mcm xbrani den nk dekat kihkihkih

tak sangka hasil rekaan pelajar2 KK tu hebat2 ye. mana tau adik ipar cik sue akan jadi pereka fesyen terkenal satu hari nnti.

rambut kaler2... hanya yg beran aje yg buat camtu.

hatta dolmat tue...huhu...tak pandang ya lain pandang rambut jer..mmg cantik rekaan tue

bestnya jd fashion designer. oh br dpt tgk ciksu. ;)

as salam

wahh rambut hatta tak menahen..pandai adik ipar design baju, kretif..

**kenape ads nuffy takleh klik, sue leh klikk tak..akak lansung tkleh,,kt blog lain pun sama..semua ads sardin cap ayam lak tu.. nanti roger kat blog akak ek..riso ni

salam....
cantik cantik semuanya...
nice sharing....





*terima kasih sudi godek-godek blog tirana aduka

Gambar anak perempuan TiranaAduka.

phiwittttt, glemer gitu dapat bergambar ngan retis kan... hehe

Wah...Mesti grand event nie kan ^_^

rambut hatta dolmat mengancam..

baju2 tu hebat2 semuanya.. adik ipar nya baju cantik jugak

ada saya pun ada gak amik fashion di kolej komuniti...last year baju dia masuk gak dalam fashion show hijabista....

Tahniah buat adik ipar cik su..

ps: sungguh warna warni si hatta dol mat tu ya.. hehehe..

wahh..syoknya dapat join event ni...
dapat jumpa hatta dolmat lagi...

rambut dia pun berfesyen eh..heee...

nnt blh la reka busana muslimah pulak.

warna warninya rambut hatta dolmat to...huhu

tahniah utk adik ipar sue.. in sha Allah pasti akan berjaya..

hai cik sue..miss u la...amboi...hatta dolmat..bukan main rambutnya..

giloss..rambut dye...cantik baju2 yang didesign kan 2..:)

mata terpaku kat rambut hatta dolmat :)

barulah fokus nampak muka cik sue betoi² selalu blurr jer...

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF