PERHATIAN kepada ibubapa atau sesiapa saja..

 

  • Persoalannya siapakah `orang itu`?
    adakah melayu, cina, india atau orang asing.. 
    lelaki atau perempuan..
    tua atau muda..
    bagaimana penampilannya..
     segala-galanya bermain dalam kotak fikiran saya sekarang ni.. 

    Ya Allah selamatkanlah anak-anak di Malaysia ini dari sebarang kecelakaan.. 
Seriau saya dengar.. tatkala membaca saya terasa bulu roma saya meremang.. tergamak si pelaku buat sebegini pada kanak-kanak yang tidak mengerti apa-apa..
 apa yang  uols rasa setelah baca?

Oleh itu berhati-hati yer di mana jua anda berada.. anak-anak adalah anugerah tak ternilai..
 yang dikurniakan oleh Allah buat kita semua.. 

kalau boleh masa ber shopping tu letak aje dalam troli.. jangan dibiarkan mereka berkeliaran seorang diri tanpa pengawsan ahli keluarga kita sendiri..

kredit to: ana






Previous
Next Post »
69 Komentar untuk "PERHATIAN kepada ibubapa atau sesiapa saja.. "

Takutkn...mmg kena sntiasa awasi ank wpun tuk kedai..mcm2 kjdian tak di duga bole brlaku...minta dijauhkn dr kite semua amin..

masyallah takutnya saya baca..lemah saya mbayangkan kalo saya d tmpt wanita tuh..alahaii tima kaseh ats peringatan :) salam tahn baru ya

hurm.. sampai hati mereka yang tak bertanggungjawab tu buat mcm tu.. kesianlah kat parent. semakin takut nak bawak anak2 ke tempat yg terbuka..

apy new year... thankfor the info

Erkkk.. Mcm2 dah teknik orang skrg kan. Bahaya nya. Huhuu. Bukan budak2 je, org dewasa mcm kita pn kena hati2 dah. Huhuhu.

Haisyy..Macam2 boleh jadi zaman sekarang..

kadang2 sy rase tak logik utk meninggalkan budak2 dari pndangan mata bile pergi membeli belah. tapi entahlah, dlm ketidaklogikan sy ni pon, masih ade orang yg berbuat mcm tu..

amin ~~ semoga doa awak & kita semua dimakbulkan.. huhu..

Memang sera sejuk kalau mendengar kejadian gini Qaseh, takut sangat....terima kasih kongsi ingatan ye Qaseh.

selalu juga risau bila bw anak kuar jalan2..tambah2 bila ada yang geram tgk baby kita..

takut sy bile bacenye ciksu...mule teringat kat wina n ifiya...mcm2 hal skrg...

Sekarang kat mane-mane dah tak selamat dah..

takotnyaa.
di tag http://raarocherr.blogspot.com/2013/01/worniojowo-giveaway-by-wanynaziar.html

Ish..kesian budak tu & ibu dia...kejam betol org jahat tu..Semoge kite terselamat drpd kejahatan manusia...Dan selamat tahun baru!!!

anda di ag
http://kisahsidairy.blogspot.com/2013/01/segmen-2-hari.html

eee risaunya la nak balik malaysia. kat brunei boleh dikatakan hampir tak der kes2 macam ni.

errr.
ngeri lah orang sekarang ni. 5 minit je budak kecik tu dah jadi macam itu. nasib baik cepat jumpa.

ishhh bahayanya. macam2 taktik jahat org skrg ni. risau je.

cikna allergic semua jenis seafood, telur, sesetengah ikan. byk jgk la pantang. huhu.. kesian betul.

MasyaAllah...apa lah nak jadi....

Tq cik su.. kongsi ni memang penting tau. Jgn lah leka walau swsaat

Memang kena lebih berhati-hati lps ni..

mata ibu bapa kena alert ngan anak-anak....jan leka ngan shopping je...hihi

betul al tu... jaga la anak kita bila dekaT luar...

saya ada baca jugak dalam FB pasal ni, memang takut nak bawak anak2 ke mana2 sekarang ni...macam2 bahaya menanti

Kak ina ada baca gak artikel ni kat FB...elok gak kalau kita war2kan pasal benda coz nak bagi ibubapa alert...mcm malam tadi pegi ICT, kak ina tak lepas pegang tangan dua2 anak perempuan kak ina coz orang terlalu ramai...takut sangat2 kalau benda buruk berlaku...mintak jauh kan...

akak selalu teringat kisah nurin jazlin..nanti bila org lupa maybe penjahat tu datang balik..penjahat tu terlepas...lepas kat dunia je kan..esok kat akhirat siap lah..cuma terfikir kalau dia org gila,camne plak..org gila tak sabit hukuman kan...

ya allah jauh jauhkan dari diri kita ini, terimah kasih sebab share nih. :)

lya dh pnh baca ttg ni..
btw..tq utk pkongsian & peringatan ni.
setakat ni..klo kemana..esspecially tmpt ramai org..mmg tgn lya sentiasa peang asya.. x pnh lepas...

seeloknya bila g shopping brg2 dpur xyah bawa anak ataupun anak tu bgi je kat bapak dorg tsuh jaga...
eca ari tu beli brg mknn dgn adik sepupu....kejap je dia xde masa eca pilih coklat..habis satu giant eca cari,rupanya dia kat bhgian aiskrim =.="

info yg sgt baik utk perkongsian..sebagai iktibar ..waspada..

Nampaknya Malaysia ni makin tak selamat... ada je jenayah yang berlaku di mana2...

perasaan mesti takut n gelabah bla anak hilang..rase mcm org gile nk cr ank..masih ade lg kes culik budak..

pernah dengar ni dulu..mmg menakutkan

astagfirullahalazim...kjmnya si pelaku..T_T..semoga kanak2 yg tak berdosa ni sentiasa terselamat..

Kiranya ini kali kedua terjadi di shopping complex di JB. Dua tahun lepas di Jusco pun sama. Dapat balik budaknya tapi telah dipakaikan topi style perempuan walhal budak tu lelaki.

Takut kakak.

Eh... lupa nak wish selamat menyambut tahun 2013 dari kakak.

Moga tahun ini lebih baik buat kita semua.

Sekarang ni macam2 hal, semoga semua Ibu Bapa dan keluarga sentiasa berwaspada dan berhati-hati..

ya Allah takutnya dengar..skrg tak blh alpa walaupun sesaat kan.

ank2 mmg xleh dibiarkan kalau kemana2..mesti diawasi..mmg bahaya..tu pasal akak klau keluar,..sekarang dh pakai seluar sbb nak lumba lari ngan mia...hahaha....

Ya Allah takutnya.. menggigil jijah baca ni kak...

moga2 anak2 kita di jauhkan dari malapetaka ni.. para ibubapa lebih berhati2 la lepas ni.. jangan amik mudah!

834 tinggal jejak

hehehe....

tengkiu awak sudi jadi geng kite.

harap persahabatan alam maya terus kekal selamanya

Ya Allah takutnyerrr....minta dijauhkan dr perkara2 mcm ni..tengs cik su ingtan ni

hati2 la selalu...sbb apapun blh terjadi dalam sekelip mata

ada lagi kes macam ni...

teruk betol lah

sebelum ni dh kecoh kan pasal kes mcm ni
semoga anak2 kita semua di lindungi

bila baca kisah2 camni mmg meremang terus bulu roma. moga2 Allah sentiasa lindungi anak2 kita di mana jua mereka berada.

Ya Allah Ya Tuhanku.. risau pulak baca... tu la kan, kene tgk ank2 time membeli... xleh terlepas pandang

sersm jer kan. CiM klau g shoping,ank yg 5yr tu mmg duk dlm troly. nasib baik dia jenis yg mls jln

sekarang ni.. semuanya menakutkan sangat

kes ni dah lama tersebar rasanya..wpun dimana kita berada kena sentiasa pantau anak..hati2 sbb takut jadi kes cmni la..

stuju kak sekarang nie dunia dan xmacam dunia..

dah penah baca tapi x salah kita saling mengingati..zaman sekarang macam2 benda boleh berlaku...

YaALLAH....
selamat cepat sedar..kalau tidak entahlahhh...!

Thanks for sharing. Pernah baca kisah ni dulu.

mmg menakutkan kes mcm ni..mintak jauh..

penjenayah sekrg sngt hebt..cept je culik budk..hishh

tu la memang takut kan bawak bebudak kat tempat2 mcm tu..sy aklu boleh tak mau lepas tangan anak tu...takut....

sy pernah cite kat sorang kawan mak, then dia cakap kawan dia sendiri pernah jadi. anak dia dibotakkan.. ya Allah..ngeri dgr..

ya Allah..siap nk ubah identiti budak tu lg..kejam betul org tuh..grr..

naudzubillah..takut kan bila kena mcm ni :(

hah,kes nih memang IbuNOey pernah baca..IbuNoey pun kalau keluar,mesti pastikan mata tak lepas daripada troli kalau letak AniqFiras kat dlm troli..tapi tu lah,AyahMal selalu leka..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF