Selamat Hari Lahir Darwisya


Pic ni masa hari pertama wisya datang rumah ciksu.. berusia 2 bulan lebih
Selamat Hari Lahir..
Selamat Hari Lahir..
Selamat Hari Lahir Wisya..
Selamat Hari Lahir.

Yang ke dua tahun.. tujuh belas januari dua ribu sebelas.. anok oghe klate ni sebab tu comey lote..
alhamdulillah.. wisya dah besar.. semoga membesar menjadi anak yang solehah. Amin.

Rindunya ciksu dengan Wisya tau..
"Dah lama tak berjumpa.. rindu rasa hati.. ingin berjumpa dengan mu"..
header lama..`qasehnyarania`
Oh ya menjawab pertanyaan rakan-rakan followers blog QasehnyaRania mengenai baby comel yang sentiasa menghiasi ruang legar blog ini.
Chic Na said...
wah dulu2 ada gambar ye. huhu.. ok je loading cam bese. gambar baby tu sape?
izan mama mia said...
yer watermark mgg penting..er..cam tau jer siapa yg tanya soalan tuu...ehe..
Memang sengaja ciksu tunggu tarikh hari ni baru nak imform. Dengan niat semoga uols pon boleh atau sama-sama mendoakan yang terbaik buat DARWISYA. 

Buat pengetahuan uols. Darwisya @ wisya ialah anak jagaan saya suatu masa dahulu kala..
mula menjaga wisya semasa seawal usia dua bulan lebih hingga hampir berusia lima bulan..

`Kami` terpaksa berpisah tanpa rela kerana keadaan yang memaksa. Aku redha.
Dia bukan milik ku lagi. huhu..
 
Sebenarnya ciksu penah menjadi pengasuh atau omputih kata `Babysitters`.
Semuanya bermula bila mana suami ciksu suruh `resign` dan duduk rumah mencuba nasib untuk mengasuh budak dengan nawaitu mana nak tau ada rezeki nantikan.

 Mendengar cakap suami ku turutkan jua. Seronok juga bila duduk rumah. Tak payah nak kelam kelibut waktu pagi nak kejar masa untuk punch card. Dok rumah tunggu mak ayah dorang hantar je. Sambil-sambil tu boleh siapkan kerja rumah. Waktu petang lepas dorang balik dah boleh siap-siap pergi jogging.. hihi

Pengalaman jaga wisya amat menyeronokkan. Pagi-pagi bertukar tangan. Dari tukar lampin, mandikan, susukan,  tido bersama, bergurau senda bersama sesuatu yang amat berharga bagi ciksu. Jaga wisya amat mudah dan senang sekali. Tak banyak ragam. Bila celik je mata terus tersenyum.. "ohhh.. nikmatnya''..

Agah-agah sikit, mula la gelak-gelak.. tersenyum riang.. suami balik kerja pon cepat je. Kononnya takut tak sempat tengok sebelum makayah wisya datang ambik.
"Hahahaaa.. macam-macam, ada je alasannya kan"..

Wisya nangis pon sempat snap pic.. bukan senang nak tengok dia nangis. skali nangis terus snap.. hihi


Saat wisya pandai pegang botol susu sendiri. Suka tengok bila dia minum..
Selain wisya ciksu jaga abang wisya berusia 3 tahun dan sorang lagi baby Marc berusia setahun. Macam-macam kerenah ada. Baby Marc ni jeles sikit bila ciksu tak melayan dia. Maka mulalah xtvt dia dok merengek minta diberi perhatian.. hihi

Tak lama selepas tu saya terpaksa melepaskan wisya sebab ada sesuatu  yang perlu dilakukan.
Entah macam mana baby boy pon terpaksa balik Sabah juga sebab nenek dia nak jaga. Sedey.. huhu 

Marc yang nakal-nakal manja..

baby Marc. Baju putih tu member ciksu. 5 tahun kawin juga. Dia yang jaga Marc. Time p keja hantar dekat ciksu.
Penghujung ceritanya kami bertiga terpaksa berpisah tanpa kerelaan. Nak buat macam mana kan. 
Amat merindui kalian yang jauh.. sorang di kuantan, sorang di sabah..
Alhamdulillah diberi kesempatan untuk merasai nikmat itu seketika cuma.

 "PENANTIAN ITU SATU KESABARAN"
Doakan kami ;)



Previous
Next Post »
48 Komentar untuk "Selamat Hari Lahir Darwisya"

comelnya dia...tapi memang kan Cik Su, kalau kita dah jaga dari kecik, walaupun bukan anak kita...kasih sayang tu tetap ada...

banyak dah mengalami pengalaman macam ni, mama farah dulu lepas berhenti kerja pun jadi babysitters juga... ^_^ so memang faham perasaan Cik Su tu...

Selamat hari lahir Wisya... Semoga menjadi ank yang cerdik pandai berguna kepada agama, bangsa & negara... :D

Hepi besday...semoga menjadi anak yang soleh dan terbaik di dunia dan akhirat...Amin...

comelnya budak2 ni..insyallah...rezeki utk cik sue ada juga..MV doakan Cik sue dikurniakan cahaya mata..amin..HB darwisya

deqla pun takde rezeki lagi dear..huhu..xpe..nnti ad ala tu rezeki..cpt lmbt je..huhu...happy besday buat si comel tu! :)

alaaaaa tomei-tomei...
hepy besday mucuk :)

Kalo dekat, nak je hantar anak saya bagi ciksu jaga. Skrg ciksu jaga budak lagi ke?

oo itu kisahnya..amin moga Allah beri rezeki kepada ciksu dan hubby nanti ya..sabar tau..usaha tangga kejayaan ;)..jgn putus asa ya dear ;)

oo..cam tu ceritanya..Mia dl dlm perut,.kami panggil Darwisya /...tapi dh lahir tukar jadi daliadamia...

in sha Allah ada rezeki untuk su juga nanti..sabar lah yer disamping usaha kana kuat

sabar ye..berlinang air mata bace citer cik sue..kwn saye pon ade citer yg lebih krg same..x de anak utk tempoh yg lame..15tahun kawen..jaga anak org, tpi pisah tanpa kerelaan jgk..tpi..alhamdulillah..baru ni die tepon sye n bgitau die dh mengandung 4 bulan,..suke sgt sye dengar..smoge rezeki cik sue smpai tak lame lagi..amin..

terjawab sudah hee . .comel2 lahh babynye hee . .InsyaaAllah , semoga cik.su diberi rezeki . .

moga cepat dapat cahaya mata ciksu,insyak allah..

Salam cik su...selamat hari lahir darwisya..Semoga ciksu dimurahkan dan d luaskan pintu rejeki ameen..

comel
betul tu ciksu, dulu anak saya yang sulong mak jaga. pastu mak penat, bagi orang dpn umh jaga, then lpas 6-7 bln dia jga, dia pregnant, dlam masa 5 thn dia tunggu untuk pregnant :)
orang kata berkat..

Alahai!!! sedih pulak baca....Inshaa Allah ada rezeki nanti berkat kesabaran...

assalamualaikum qaseh....selamat ulangtahun Darwisya....:)

Dah terjawab segala persoalan. Aminn. Ros doakn untuk cik su. Ros pun masih menanti. Doakan untuk Ros jugak.

comenya wishaa.
sabar eak akak inysllah ada rzki jmpa diorg blik nnt :)

sanah helwah syg...smge umur mu pnjg n diberkati.ingt syg dugaan byk kat luar 2 jdi tabah hadapi yer

Oh... tahu dan faham kakak. Tapi itulah bila dah sayang tapi terpaksa berpisah mesti sedih. Comel pulak tu babynya...

oooo...means ank jagaan akak la yer..inshaa Allah ad rezeki jg baby sendiri ye kak :)

tiba2 rasa sedih plak baca entry ciksu ni....akak dulu pun lambat dapat anak, dah la kawin lambat. alhamdulillah akhirnya dapat jugak firas. bila dah dapat, keja duk bergaduh dengan firas la pulak hahaha

sentiasa doakan terbaik buat ciksu..
bersabar ye..insyaALLAH..de rezeki tak lama lagi... :)

Amin..!

happy besday Wisya :)

comel lah Wisha ngan Marc :)

ooo mcm2 ek..tak paham nape sorang kat pahang sorang kat sabah??cumilnya wisya n marc..puteh gebu..kenapa dorg pindah?aiseh banyaklak tanya

happy birthday darwisya....comelnya dia

semoga ada rezeki ciksue ye pasni...

In shaa Allah kak..banyak bersabar ye..=)

suka tgk baby..=D

Darwisya yang sangat comel..
Selamat hari Lahir sayang..
semoga menjadi anak & muslimah yang solehah...

hepi brthday wisya!comel je dia...gram pipi dia tu..hihii...best jgk jd babysitter,leh pgang baby..insyaAllah xlama lg ciksu plk..amin;)

ouh ye,yg ptua dila bg tu susu segar kotak kn?bkn susu tpung kita bncuh tau..:)

Kunjung balas ciksu...TQSm cz sudi brtandan rumah akak...InsyaAllah, suatu hari nnti akan tibalah rezeki dr Allah...akak kwin seawal usia 20an ttp 2 thn menanti baru dpt baby...bila dpt berderet2 la pulak....apapun bahagia melihat anak2 membesar dpn mata......

setiap yang berlaku tu pasti ada hikmahnya kan? :)

Oo..anak jagaan ciksu rupanya.. :)
dah ada pengalaman jaga baby dah cksu.. :)
moga2 lepas ni jga zuriat sendiri pula ye ciksu.. :)

comelnyeeeeee....moga ciksu dpt bertemu dgn darwisya suatu hari nnti. insyaAllah bila dia besar nnti dia psti mncari ibu angkatnya

Owh...terjawab sudah pertanyaa. Comelnya mereka. Saya doakan smoga ciksu diberi rezeki dan nikmat utk bergelar seorang ibu satu hari nnt...in shaa allah...

SEBAKLAH PULAK BACA ENTRY NI.. SAYA DOAKAN MOGA ADA REZEKI CIK SU AKHIRNYA NANTI...

Semoga segalanya dipermudahkan... Darwisya rupanya Si comel tu yek Cik Su

saat merasakan entri ini..aku merasakan sgt sedih..bukan ciksu aje yg blom ade rezeki baby ni..kwn akak pon ramai...malah saat ini..aku trut mendoakan rezeki mu ade dik...jgn sedey ye...bblom time lg...

hepy belated besday darwisya..owh mcm tu ceritanya..In Shaa Allah moga rezeki cik su lepas ni

ohhh baru tau sape baby comel tu. wisya seindah namanya. happy belated birthday. semoga jadi anak yg solehah.

ciksu jgn berputus asa k. terus berusaha. sama2 kita doakan. ;)

owhh...baru tahu, comel wisya nie insyaAllah moga ada rezeki cik su dan suami nti..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF