Sos Plam LIFE pilihan saya



Hari tu Nieyxzha ada tanya.. saya guna sos plum jenama apa masa masak Udang Galah Bersos Plum




Mestilah ada sayang. SOS PLAM LIFE adalah pilihan saya.
Selain tu Sos Cili Mudim dan Sos Cili Life juga jadi peberet. 

Uols pernah dengaq jenama MUDIM tak? Kalau LIFE comfirm la dah femes kan sebab KFC pon pelanggan setia. Ye idok :)

Kenapa MUDIM jadi pilihan saya?
Sebab kilang MUDIM dekat area kampung saya..haha Kiranya satu mukim la. Kalau balik kampung, saya mesti beli stok dua tiga botol siap-siap. Suka sos MUDIM ni sebab pedasnya selera saya. En. suami pon dah jatuh hati dengan jenama MUDIM ni.. hihi
 
Kat mana boleh beli jenama MUDIM ni? 
Setakat ni yang pernah saya jumpa ialah di Tesco sahaja. Lain tempat belom pernah jumpa lagi. Lain la kalau kat area Pendang.. semua kedai runcit ada jenama ni.. ;D

Ada pelbagai lagi keluaran MUDIM ni antaranya Kicap, Cuka dan Sos Tomato. Kalau uols ghajin boleh la cuba carik dekat mana-mana Tesco. Selalunya kat bahagian keluaran Industri Kecil Sederhana (IKS).

pppsssttt: Ni ceghita pasai LIFE ke MUDIM ;)






Previous
Next Post »
16 Komentar untuk "Sos Plam LIFE pilihan saya"

sos plum...xpernah guna juga...huhu

sos jenama mudim??? life feberet CiM jugak. dulu kami mkn 1 jenama tu tp tk terbukti kehalalannya, jd terpaksa pangkah.

xpenah dgq ag..tapi nnt iman try

p/s:kak tlong send full addres n full name.plz

sedap mudim nyer brand pon...kak inta pon suka..yum yum ..:)

yana pon suka jenama life nih..nak2 sos masam manis thai tuh..perghhh..

Tak perasan de sos ni..tak pernah jumpa la..nak try buat.thanks cik su ^^

hehe..mcm iklan plak..ehhee...lyeen jenis org x mkn sos kak..hehhee..:
( kesian kan..

pernah tgk sos ni, tapi xpernah beli..bila tahu bila masa nak guna soso ni, nanti bolehlah beli.. :)

Mudim.. Kat kg memang guna ni.. memang berlambak kat kedai-kedai runcit.. hihi.. Ros paling suka kicap dia.. Setakat ni sos, masih setia ngan LIFE.

eh, sos plam tu tak pernah beli lgi..

assalamualaikum qaseh....mama pun x pernah rasa nak cuba juga la...:)

p/s boleh mama x kisah pun nak share ngan semua kekawan kita itu lebih bagus boleh bagi ilmu pengetahuan n peringatan buat semuanya...:)

wah unit botol sos mudim tuh..tak ada di kota kinabalu

sos plum xpenah guna...wani pakai LIFE gak tapi cili n tomato jer la

sos plum dan mudim tu tak pernah makan..kalu sos life tu feberet la...

yes mudim terbaek...suka kicap dia...kitorang satu keturunan <<< merujuk kpd sume anak2 tokwan sy mrangkap cucu2 cicit2nya skali xleh mkn kicap laen.. msti nak mudim gak..kalo blik KL bli byk2 kt kg wat stok hehe

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF