Tasik Titiwangsa, KL

 
Pagi 12hb. siap2 sebab nak hantaq ayah pi Pudu.. sekali tengok kaunter tiket Mara Liner tutup la pula.. acaner ni, tiket belom amik lagi.

Akhirnya jumpa tiket kat kaunter bas Cosmic.. jam 11:00 malam.. ayah kata ok je.. kalau ikutkan tak nak bagi ayah balik lagi sebab nak bawa pi jalan2 lagi.. tapi masa dekat Sri Sendayan ayah dapat call dari adik di kampung.. ada orang kampung meninggal.. so, ayah pon nak balik cepat la..

Memandangkan tiket malam maka saya bawa ayah pi lepak2 amik angin kat Tasik Titiwangsa jap.. hajat di hati nak belanja ayah naik kuda.. tapi tutup la pula.. alahai, tak da rezeki nampak gayanya.
Nasib baik ada pertunjukkan oleh DBKL yang dok berkawat kat tengah padang Tasik Titiwangsa tu.. jadi la tengok dorang.. hihi

Sambil2 nengok dorang dok berkawat.. tetiba ada pakcik ni dok "pong-pong".. ghopenya jual ais krim ;)

Apa lagi layan la sekejap makan ais krim.. saya sorang je makan ais krim dalam kon tu.. sedap ais krim tu.. rasanya macam homemade je.

En. suami, ayah dan adik pakat makan roti ais krim ;).. dah puas berjalan kat Tasik Titiwangsa.. terus balik rumah.. masak dan makan tengahari.

Sebelum naik bas bawa ayah menjamu selera di Medan Selera Kampung Baru.

Lepas perut kekenyangan singgah sebentar di Dataran Merdeka.. malangnya teda pulak lampu neon menyala2 di Bangunan Sultan Abdul Samad tu.. kecewanya saya :(


Cuma ini je yang ada.. penuh padang orang dok beli.. pastu dok lambung naik ke atas.. sronok pula tengok dorang dok melayan benda alah tu ;)

Sampai Pudu jam 10:45 malam.. tepat jam 11:00 malam bas Cosmic masuk.. pastikan tempat duduk, salam2.. lepas ayah naik bas.. terus saya balik.. saya sampai rumah dalam jam 11:20.. terus call ayah.. ayah kata dah sampai Duta.. "cepatnya".. bagus perkhidmatan bas Cosmic ni.. tepati masa.. ayah selamat sampai jam 4 pagi :)

Bulan ni semua xtvt di Tasik Titiwangsa FREE sempena Hari Wilayah.. boleh naik kayuh2, kayak dan naik kuda ;)
 
pppsssttt: Jom la ke Tasik Titiwangsa ;)




Previous
Next Post »
17 Komentar untuk "Tasik Titiwangsa, KL"

Terliurnya cik manis tgk eskrim tu

lama jugak nak menunggu kan...tapi takpe...puas berjalan2..... bestnyer...semua free kat tasik tu.....

sedap kak roti ais krim tuh..lebih suka dr yg mkn dlm kon..hehe..

akakpun suka aiskrim roti, tiba2 teringin..

ermm..tetiba rasa nak lepask dekat taman tasik taiping pulak..hihih

Ais krim roti tu sedap nya faveret kami masa kecit. Owh thank u for the cucuq resepi, nnt boleh try ngeh ngeh.

dulu suka jogging kat taman tasik titiwangsa. :)

Sesekali
Ronda ronda waktu malam
Ni bestkan. Anak saya pun sibuk nak nek kuda, tapi blm tercapai hajatnya..

best jugak tu sekali sekala bawak org tua kita jalan2 kan...

masa dok KL, Ros selalu gi jogging kat tasik ni :)

selalu gak p tasik titiwangsa ni..hehe

erkkkk..trs rs terliur tau tgk eskrim tu.adehh abis la diet bila nmpk eskrim..tambah2 lak mkn kat tepi tasikk..adoiiyaii ciksu bikin hati x sng duduk lah....

tak pernah sampai kesana pun hik.. hik...

ala..lp nk bgtau kat hubby laa ..nnt nak ajak g tasik titiwangsalah kalau boleh..er sempat lg ker nak merasa yh free tuu ...hehehe..nnt jd g,..akak col su tau...

bas cosmic..akak xpernah naik laa..sll naik trannasional tu..

tetiba tingin nak mkan roti aiskrim hihihi

waaaa, bestnya ciksu berjalan..saya tak pernah ke sana lagi.. :)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF