Kerepek Banting


Cik abe ke Bukit Jugra, Banting.. sekali balik, bawa buah tangan.. semuanya kerepek.. saya kira ada tujuh peket kesemuanya ;)

cik isteri: "banyaknya borong, ada orang pesan ke"..
cik suami: "tak lah, murah.. tu yang beli banyak''..
cik isteri: "ok la tu, lepas ni boleh la pi lagi"..
cik suami: "in shaa ALLAH"..
cik isteri: "jalan ingat tak"..
cik suami: "tak''..
cik isteri: "ate, acaner nak pi''..
cik suami: ":)''.. -senyum tak perlu kata apa2-

Antara kerepek Banting yang dibeli.. ada kerepek pisang biasa, pisang bersira, ubi kayu ada dua jenis, satu bersira, satu perisa biasa, muruku, kerepek bawang.. lagi satu apa nama ntah.. memang puas makan.. dah la murah, banyak pula tu ;)

Area Banting memang terkenal dengan industri jualan kerepek yang dijalankan oleh penduduk setempat.. saya sendiri belom pernah sampai Banting.. tengoklah ada masa nak jugak ke sana.. saja nengok2 apa yang menarik kan.. hihi ;)

Sapa antara mike yang duduk area Banting.. baik ngaku cepat ;) Nak tahu tentang Banting klik SINI


Previous
Next Post »
38 Komentar untuk "Kerepek Banting"

Hi,Ayna blogwalking sini. Ada banner? Jom exchange disini ^^ Harap dapat sambutan :')
http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/03/segmen-exchange-banner-and-link-by.html

wah..sumenye sedap2..seronok mengunyah time tgk tibi mahupun blogwalking nih..he3

Salam ciksu...

Sedapkan..?boleh buat kudap2 smbil tgk tv

sedap ni mengunyah sambil tengok tv. sedap sedap..

suka kepek pisang n maruku..
sedap makan sambil tengok tv

tak nampakpon cik abang td kat Jugra...haha, meh singgah rumah pcl...n pcl boleh tunjuk arah ke kerepek house yg dimaksudkan..serius ni ! hubungi fb pcl.

lah....tempat sy tuh....hmmm...banting popular ngan kdai krepek...umah rashid sidek...morib.. dekat jer ngan klia..huhuhuhh!!!!

akak penah ikut hubby g banting zaman tok kadok dulu thn 2001 kut..tak pasan plak ade juai kerepek..sedapnye tapi dah duk pahang dah :)

mak sdara ada duk banting..mmg kerepek die sedap2..murah..mmg syurga kerepek kat situ..aritu amy makan popia raya yg kecik2 tu inti bilis..best giler..

kakak ipar cikna kalo balik raya mesti bawak balik kerepek banting. memang sedap.

err bekas kekasih org banting. ;)

kerepek banting memang murah......

nak kerepek bawang tu Cik SU...

Cik Su, Ros tak berblog 2, 3 hari ni sebab Ros sakit belakang.. huhuhu..

teman tak mau ngaku sebab teman duk kat shah alam hehehe

wahh..nanti nak pegi jugaklah banting..
tapi bila nak pinya entahlah..huhu

makcik yati ada la dok kat banting nuuu hihi...

tgok yang kerepek ubi pedas tu terliur plak akak..cik su..hadiah dari cik su akak dah dapat..terima kasih yer..

banyak nya kepek....minta sikit..hehe

makan kerepek sambil tengok tv best jugak^^

sedap makan smbil tgk tv ni. hehe

Kat Banting byk kilang kerepek. Murah. Rajin juga ke sana bila nak beli :)

x duduk banting... tapi taulah jugak jalan2 sana...wah banyaknya jajan... meriah jugak...

banting memang sangat banyak perusahan kerepekkan.. untuk menambahkan pendadapatn penduduk setempat dan sekarang dah jadi bisnes yang maju jayakan...

jenuh mengunyah kerepek la ciksu kihkihkih

Suka kerepek2 ni. Dulu ada gak ofismate jual. Skrg ni mcm senyap dah dia tak jual.

kerepek banting memang sedaplah..saya pun suka

kat area banting mmg terkenal dgn kerepek.kawan2 yg duk situ sakan berniaga kerepek bila nak raya ;)
sedap dan fresh sgt

bestlah ada ja makanan utk makan smbl tengok tv hi hi hi

Salam daripada Zalora Malaysia,

Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.

Kami ingin bertanya adakah anda pernah membeli-belah di www.zalora.com.my ? Kami berminat untuk menjalinkan kerjasama bersama anda.

Email kepada kami di zalorateam@zalora.com.my :)

sya xla duduk di banting tp selalu la ke banting.. lg2 kalau nk bersantai di pantai morib... senang je nk ke banting skrg ni lbh2 lg sejak ada hughway SKVE tu direct terus ke banting...

semua sedap2... tengok tv sambil kunyah..peh layan..

boleh wat stock ms tgk tv ni..hehehe

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF