Bila Ipar dan Biras mengandung..


Perasaan nak tanggung cukup perit.. gembira, sedih, teruja semua ada.. tapi.. sabaq je la :)

Teruih terang la saya cakap dengan uols kalau sepupu atau kawan2 yang mengandung saya tak la terasa sangat.. kalau ipar dan biras mengandung 

"waduh2.. mental kena kuat oooo.."

Sebab pa tau sebab time ghaya kan nak berkumpul, so, teramatlah terasing bagiku.. huhu

Mei 2011
Nampak tak ada dua baby kan.. satu baby adik ipar yang nikah tahun 2010.. satu lagi baby kaka ipar.. anak nombor tiga.. "aiman tak kesah.."

Kiranya dua2 baby lahir awal tahun 2011 la..

Bulan Mei adik ipar yang lelaki kawin.. Februari 2012 dapat baby.. pastu adik ipar pempuan yang kawin 2010 dapat baby kedua pula.. Februari 2013 kaka ipar dapat baby no 4 pulak.. 

"cer bayangkan.."

Nak2 ada pula mulut yang tak ambik insurans..

"pengantin lama bila lagi, tengok2 pengantin baru yang dapat dulu.."

Agak2 apa perasaan uols ye..



Previous
Next Post »
32 Komentar untuk "Bila Ipar dan Biras mengandung.."

sabar ye sis..mungkin Allah nk bg yg terbaik utk sis & hubby.

sy faham sgt2..sbb sy pernah merasainya selama 3 thn kawin blom dpt baby..mental mmg kena kuat.hati kena byk2 sabar.

Sabar ye Sis...
biasalah mulut org..tak boleh nak tutup! kekadang tak tahu plak nak jaga perasaan org...
Akak dulu pun sama.. tahan hati je bila org bercakap..yg penting usaha dan jgn putus harap pd Allah :)

Terbakar rasanya kak...
Yang kene tanya soalan kawen pun terbakar.
Ni soal anak..

sabar ya ciksu..inshaallah suatu hari nanti giliran ciksu plak..jd hubby faham dah ok kan..jgn ambl pusing org ckp..mmg xlrt nk lyn kan..

sabar je la... deqla pun terkena gak mcm ni... kdg2 mmg tak mampu nk jwb apa dah..hubby yg tlg jawabkan.. alhamdulillah..huby phm perasaan deqla mcm mana... dia pun pasti la terasa jugak kan...akak deqla yg baru je kawen bln 12 tahun lps bunting pelamin..tp deqla dah nk masok 3 tahun dah takde apa2 tanda lagi..tumpang hepi.. tp dlm pada masa sama sentap dan sedih... mmg kena kuatkan mental ni.. ;(

jaa phm sgt perasaan cik su. nak wat macam mane kan. dh belum rezeki kite. kdg nangis la jugak. nangis sorang² je. nk nangis dpn hubby tak sanggup, takut buat die sedih same. skrg ni kat skolah ramai sgt pregnen. rase terasing la jugak. kite sabor je la. kene selalu yakin, ni yg terbaik Allah beri utk kite. :)

ciksu, situasi kita sama, memang kekadang sentap sampai ke ulu jantung, tapi buat tak tau ja, malas nak ambik port mulut2 orang yg takdak insurans ni.. member pun alami benda yg sama, balik kg ja confirm kena perli, kesian dia. saya klu org tanya jawab ja takda rezeki g, then tnya lagi, merancang ka, jawab plak dak aih, tak da rezeki.. saya dengar kwn yg baru kawin dh prenant siap nangis g, inikan ciksu dgr ipar duai yg pregnant, huhu.. hope ciksu kuat n tabah, insyaAllah ada rezeki kita nnt...amin..

sabar ye.. insyaallah ada rezki nanti.. sambil2 tu jaga pemakanan .. amalkan pengambilan folic acid setiap hari.. (:

assalamualaikum qaseh....sedihnya biarlah apa org nak ckp mungkin belum ada rezeki lagi.. banyak2kan la bersabar n berdoalah semoga dipermudahkan semuanya buat qaseh dan suami inshaAllah...:)

bestnya ......smlm bru je jumpa baby kecik sgt2..coemy...:D

laaa...tu semua kan Allah yg aturkan sabar aje la...

Pernah dengar ceramah kata, kena bnyk kan sedekah. wallualam ;)

Ameen.. InsyaAllah.. saya doakan akak pregnant ^_^
diberikan zuriat yang soleh dan solehah InsyaAllah..

kuat! kuat!

jangan pernah buruk sangka pada perancangan Allah iye kak.. InsyaAllah.. ada yang terbaik untuk akak yang Dia sedang rancang...

sabar ye yunk...belom rezeki...jgn peduli org kate ape..

sabar... Allah hanya uji hambaNYA yg kuat shj...

akak doakan kalian dpt zuriat yg baik2, InsyaAllah...

tabah yer dear... wpon akak xkenal baik dgn kalian tp akak harap coretan akak serba sikit dpt legakan hati kalian....

akak cakap jer..takyah tanya sy..tanya je Allah..dia yg aturkan segalanya...huhu..

mmg tension kan..masa amy kawin bulan 5 taun lepas..raya kan bulan 8..masa tu takde lg.org duk tanya bila nak de baby..sorg dah de..sorg lg bila lg..geram je..lgla amy kawin skali dgn ipar amy..dia dah de masa tu..lg tension..huhu..alhamdulillah..bulan 9 tu dah de da..huhu..

sabar ye ciksu..huhu

haih akak lagi lama sue... buat macam ubat pelali je lah..tapi tu lah kalau nak story dalam blog tak terhabis..saja malas nak story..

btw tahniah yea menang GA :)

hye salam.. sis dh g check p doktor x? kot2 ade masalah. Kalau dh n sis n hubby xde masalah, apa kata sis try lumiglow. lya x jual pun, just nk share pengalaman guna je :)

masih mencuba.. lom ada rezeki lagi.. insyaAllah sampai masa Allah akan kurniakan nnti..

sabar jelah, kdg2 mulut dorang ni xder insuran, nak wat camner, senyum jer

faham2.. sama jugak mcm kalau org tanya cikna 'bila nak kawen?' mmg rasa grrrrrrr je. hihi.. jawab je 'doa2kan lah'. :)

sabar byk2 ye ciksu..
mulut org mmg xleh nak katup....

Mulut org xde insurans tu memang tak boleh ditutup...sabarlah ye ciksu. akak alami sama ngan ciksu ni lebih dari 10 tahun. Stress memang stress...hanya Allah yg tahu perasaan kita.

sabar banyak2 yer cik su..belum rezeki lg tu..In Shaa Allah wani doakan utk cik su n kwn2 yg belum dpt anak cpt2 pregnant yer...mulut org ni tau dh mesti nk bercakap punya....lumrah manusia tu...

jaa dulu pun hampir 3 tahun kawin bru dapat anak sue. sabar la. mulut org mmg macam tu. jaa dulu penah ada yg cop ' madul ' dan diorang berseloroh suruh en.suami kawin lagi... :p sakit sungguh hati... btw, jaa doakan sue cepat dapat anak yer...

btw, sekadar berkongsi info, kalo free cuba la cara ni yer sue, kot-kot peluang nak hamil tu lebih cerah :

http://www.jaakechik.com/2012/05/cara-mengetahui-waktu-subur.html

tapi kena ingt kita hnya mampu merancang. :) apa pun yg penting kita usaha. usaha + doa insyaALLAH DIA akan tolong. :)

sedihnya baca entry ni...mmg terasa tue kalau ipar duai yang pregnant..nak2 lagi kalau yg mulut jahat..banyak bersabar yea

Ros baru baca entry ni.. sabar ye CIk SU.. mulut orang memang gitu.. asyik bertanya.. tak boleh nak buat apa.. Ros pun sedang alami.. Ros doakan kita semua yang menantikan zuriat, diberikan rezeki oleh Allah.. Aminn...

memang akan terasa la.org yg bertnya pon, lgsg x jaga hati org.. ape lah..

xpe sis, mane tahu kan,nt sis pegnen terus dpt kembo..mcm jiran sy..kalo x silap 8tahun kwen..tahun ni bini dia pegnen, skali dpt 3 terus..hehe..ada hikmah semua ni..

kalau saya pun sentap sama ciksu..sekarang ni pun dah terfikir sume tu..kalau blh lpas kawin cepat2 la lekat. bakal en.suami pun umur dah bape skrng ni..mudah2an cepat rezeki kami..juga rezeki buat ciksu,,

Saya pun kahwin sama ngan ipar saya..dia skrg tgh mengandung...tp sy masih xde lg...tmbh2 sy menantu sulung...sedih yang amat ..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF