Jagung mudahkan pelawasan..



Suka makan jagung tak? 

Tak kisahlah jagung rebus ke jagung bakar ke cucur jagung ke bubur jagung ke.. haa, tengok macam-macam boleh dibuat dengan jagung ni kan.. semuanya simple je.. yang penting sedappp... hihi

Kami suka semuanya yang berkaitan dengan jagung ni :)

Yang sebenarnya jagung ni bagus untuk kita.. jagung membantu untuk sistem pelawasan.. bangun pagi2 senang nak membuang.. itu bagi kami la.. in shaa ALLAH pada uols juga.. selain dari minum air masak selepas bangun dari tidur :)

Kalau tak caya cer try makan jagung malam ni.. pastu esok pagi tengok camno.. kalau tak membantu tu mesti ada masalah la tu.. hihi







Previous
Next Post »
29 Komentar untuk "Jagung mudahkan pelawasan.."

Salam.camat pagi.tq share.sy pun suka jagung juga.jagung rebus,bakar,puding jagung.,bubur jagung dll hihi. Jemput singgah blog sy ya. Sweetamieda.blogspot.com

hi sis
singgah pagi
best kan jagung

terus teringin nak makan jagung dalam cup..x payah gigit2 lg kih3x..

lisa suka gak makan jagung... especially jagung cameron tu ... makan macam tu je..manis..

mmg suka jagung tp x pernah tau elok utk pelawasan he3... tq for info..

Teringat corn in cup...
Besttt woooo..

semalam on the way balik nampak ramai je jual jagung kat tepi jalan. terliur, nak benti tp malas. huhu..

jagung memang sedap...jagung rebus,jagung bakar,bubur jagung,cucur jagung dan sebagainya asal ada jagung..meletop!

Kakak suka jagung rebus kemudian sapu butter - sedap. Makan bukan sebab nak lawas tapi sebab tekak suka hihi...

ohhh..jagung pun boleh eh..ingatkan betik aje..hihi...

p/s: Susu pekat minum..tp holick Nur tak minum...sbb rasa mcm susu..huhu

hihi~nieyl suke gak makan jagung nie...tapi jagung yg dah tanggal dr badan die la...biase org rebus boh ngan majerin,gula tuh...hihihi~sedappp...

ya ka..sebelum ni saya tau pisnag ja la senang membuang :)

ooo yeker.. jagung baru jijah tahu utk pelawasan..heee

Salam ciksu..

Sy suka sgt jagung...br tau plak info ni..

betul tu...akk pun mmg suka jagung..

memang sangat suka makan jagung, lagi2 bubur jagung.. dapppnyeeee!!!

lamanya tak makan jagung..

tak kisah le bila sbb ntuk stok jer tp kena packing elok2, kang terkejut abang posmen ngan minyak & bau2an wangi..

apa2hal email jer termasuk no. akaun & bayaran ke umialeeya@gmail.com, nnt akak transfer RM

Oooo..ingatkan pisang jer buat lawas...

i like jagung..
sedap wooo buat cucur..kalo mkn dgn nyior pun sdp kn:)

suka mkn jagung..tp lengoh sikit la rahang ni kunyah jagung..haha..

Suka sangat makan jagung..terutama jagung rebus sapu planta..:)

Suka suka...selalu buat pengat jagung...

saya kalau mkan jgung beli yng dalam cup tu je.. senang.. tak yah nak kontrol ayu main gigit2 dari tongkolnya..haha

bila tengok jagung, teringat anak sedara Ros, Nya. Nya suka sangat makan jagung...

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF