Mee Goreng versi rempah masak hitam..



Baru2 ni ada buat mee goreng.. guna rempah masak hitam yang beli dekat Izan Mama Mia.. saya perap dengan daging dulu..
 pastu baru tumis bagai.. 
yang penting aromanya.. sedang2 elok je rasanya..
 cuma terlebey kicap pekat daa.. hihi.. 
tu yang hitam semacam je tu..

  • Tumis bawang macam biasa, 
  • kemdian masukkan bahan perap tadi.. 
  • biar masak sekejap.. 
  • masukkan air, biar mendidih..
  • masukkan lobak merah, kentang(potong dadu)..
  •  perasakan secukup rasa.. 
  • baru masukkan mee yang siap dicuci tadi..
  •  sawi jangan lupa pulak.. 
  • goreng2 sekejap, 


tutup api.. siap :)


Rempah yang boleh dipelbagaikan.. nak tahu kena tanya Izan Mama Mia.. nak order pon kat sana juga.. :)

Rempah yang siap diperap dengan daging..



Previous
Next Post »
26 Komentar untuk "Mee Goreng versi rempah masak hitam.."

terliurlah.. mudahnya boleh guna masak mee goreng jugak yer... saya makan maggie jer ptg ni tau huhuhuhu

bunyi macam sedap sangat.. nanti nak terjah sana tengok.. :)

Wah sedapnyer mee grg tuu..kebetulan rempah masak itam izan mama mia ade lg sebungkus..so buleh lah try nanti..hee

nampak memang menyelerakann!!

sedapnyaaaa ciksu..terliur i tngok mee goreng uuuu

Buat mee pun boleh..?
hebat... :)

kreatifnya ciksu. cikna tak reti pun nak olah2 resepi. huhu..

salam sue
Erm lazat.tapau 1 leh?
Terima kasih sudi doakan tirana aduka

huh..mee goreng kaw meehhh..nyummy

wahhh uniknye resepi..hihi... deqla pun lom try lgi rempah masak hitam kak izan tu...

Sy suka mee goreng hitam2 cam ni...sedap ala mamak...

byk kegunaan kn rempah k.izan ni :)

sedapnya mee goreng tu.. blog ciksue ni buat sy teringin je.. hehe

Wah....jadi mee pulak rempah masak hitam ni
.kreatif..

wah..akak pun tak cuba lagi nie..

sedap je nampak.. kalau Ros, suka yg basah basah sikit mee tu.

sue
Dah abis komen kt semua post sue.namun tak dpt membyar hutang ta pd sue.
Happy blogging and smile always sue.

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF