Susu ANMUM MATERNA..



Sebelum saya terbaca mengenai susu anmum materna ni.. saya dok amal minum susu anlene.. yang berperisa original tu..

Lepas terbaca satu artikel (maaf tak ingat dekat mana).. mengatakan tak semestinya ibu yang mengandung je boleh amalkan susu anmum materna ni.. yang merancang untuk mengandung pon boleh minum maka saya pon teruih la amalkan susu anmum materna ni pulak.. 

Saya mula minum awal bulan Disember 2011 sampai penghujung Januari 2012 ja.. 
lepas tu saya berenti minum sebab berat badan yang naik dengan mendadak.. dari 55kg naik sampai 59kg.. "oh no.. no.. no.." terkezut saya masa timbang.. mula2 ingat penimbang tu yang salah.. tak puas hati cari penimbang lain pula.. tetap sama, acaner :)

Teruih terang saya cakap ye.. sejak minum susu anmum materna ni, selera makan saya menjadi sungguh2.. kiranya perut ni minta diisi je memanjang.. serghope makan untuk dua orang.. yang paling tak tahan tu sebab ramai yang teguq.. 

"Su, ngandung ke.. nampak berisi la.."

"Bini ngko mengandung ke.."

Kalau mengandung ok jugak masalahnya saya tak mengandung pon masa tu tapi nampak macam orang mengandung.. memang saya nampak berisi la dari sebelum2 tu.. itu kawan2 saya dan kawan cik abe yang teguq.. "ye la kan, dorang kan selalu jumpa saya.." semestinya la dorang perasan dengan perubahan fizikal saya masa tu ;)

Lepas tu teruih saya stop minum susu anmum materna ni.. sampai la sekarang..

Apa perasaan uols kalau ada yang teguq macam tu?



Previous
Next Post »
18 Komentar untuk "Susu ANMUM MATERNA.."

dasat sguh, soalan tnpa selindung2 daa

kalau orang cakap mengandung amin je..
mana tau doa kan ..kot2 ada rezeki

Semoga che sue betul2 mengandung. Inshaallah. Amin

plan nk pregnant lg ke ciksu..try la mkn epo/asid folic.

betul kak.. kawan jijah pon kata gitu minum susu anmum utk yg merancang hamil..Insyaallah lepas tu hamil.. kak jangan lupa makan tauge byk2 yer

takpe bila org cakap begitu secara tak langsung dia mendoakan akak pregnant.. insyaallah Amin..

banyak jugak naik ye. err sabar jelah kalau ada yg tegur mcm tu. ;)

salam sue
Ehem ehem! Ada tanda2 ke.maaf tanya.

o,cmtu ye..
qienah dlu mngdung mmg mnum ssu anmum..xnaik brt sgtpn tau..baby lhir kje je.2.15kg je..huhu.. ats org kot brt naikkn.

apepn mmg trase klu org tgur bab2 beratnikn.huhu..

byk gak tu naik berat.. nasik ciksu dh bhenti

bestnya suka susu...
NUr susu tak boleh telan..
huhuh

ciksu hr tu doktor ada gtau kt wani kalau kita nak mengandung boleh ambil asid folic dr sekarang....susu tu xmengandung pn blh minum yer

bila baca entry ni, teringat kawan farisha yang preggy n minum susu anmum ni..die cakap memang lapar je + berat badan makin naik. dah la die tu mmg berisi..terus dia stop..die minum enfamama skrg..same jugak dgn farisha..lepas dengar citer die, xbrani ambil anmum..minum enfamama jek

myra ari tu ada dapat sample anmum materna ni, ingat untuk Ibu ngandung je.. rupanya merancang pun boleh :D

semoga rezeki sue lebih cerah pasni untuk dapatkan anak... amin....

Pokok Manggis Depan Rumah
delete

banyak naik juga tu.
sekarang akak dah stop minum susu ni yea?

terasa tu mmg la terasakan,tp anggap je cakap2 diorg tu satu doa...kita aminkan je,akak ni yg pregnant 2thn sekali pun org kata jugak,tp buat taktau je la..mulut orgkan..

insha Allah akak doakan sue akan dapat baby nanti,teruskan berdoa ye

Saya minum anmum masa 1st baby berat bdn saya naik dari 60kg ke 90kg.. Just imagine.. Now 2nd baby ni I amik anlene je takut da nak try anmum..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF