Yong Tau Foo Taman Datuk Keramat..



Kedai ni bersebelahan dengan Taman Datuk Keramat.. parking dalam kawasan taman.. kemdian boleh jalan kaki ke kedai ni.. kedai ni simple je.. tapi memuaskan.. 

Salah satunya sebab bersih.. yang kedua sebab kedai ni jenis open.. tengok la gambo tu.. bestkan.. lepas makan boleh pi jalan2 kat taman tu.. kat taman ni la pernah dijadikan set penggambaran filem Sekali Lagi.. tengok tak :)

Sambil-sambil menjamu selera boleh hirup udara segar.. terasa tiupan angin yang sepoi-sepoi bahasa tu :)



Yong Tau Foo ni dia kira perlidi.. satu lidi RM1.. tapi kalau beli lebih dari 5 dapat PERCUMA satu lidi.. 

Selalu makan yang beli kat pasar malam tu.. celur setiap satu jenis kan, pastu gunting2 kan.. yang ni dia celur sekali dengan lidi tu.. takdanya nak gunting2 bagai.. dah siap celur susun dalam pinggan.. pastu siram aje kuahnya.. 

Dia letak 3 jenis kuah.. sos cili, kuah kacang, lagi satu yang macam kuah rojak tu.. panggil apa erkk.. complete cukup ghasa.. puas makan sebab terus ngap besar gedabak tu.. cepat sikit kenyang kan.. kikiki

Selain Yong Tau Foo.. ada juga makanan lain.. saya selalu amik nasi ayam penyet.. cik abe yang makan Yong Tau Foo ni.. pastu share2 ler.. 

Dah itu je nak share kali ni :)

Previous
Next Post »
27 Komentar untuk "Yong Tau Foo Taman Datuk Keramat.."

terliur plak tengok yong tau foo tue..

sedapp!! lama dh xmkn yong tau foo.. tapi jauh la ciksu hihihihi..

cehh jijah teringin nak makan yong tau fu ni.. tak sabar nak balik kg.. ciksu pulak post hari ni..adeh2 terliur!

jijah suka yg celur setiap satu jenis tu..pastu gunting2.. sebab boleh pilih2 apa yg kita nak :)

sedpnya nampak... kuah pekat.
nasib baik baru lepas lunch.

saya pun suka YTF.. :) sedap.. kalau amik tu kadang2 tak hengat.. last2 selambak.. hahahahah

ala..
dah lama tak makan yong tau foo.. teringin pulak..=)

lama x lepak keramat... ^_^ boleh try ni kalau gi jenjalan area sana...

dulu ms dok pangsamurni keramat, ada abg tu jual yong tau fu mang sedaplah kuah dia.... dok teringat smpai skang ni

wahh siap dpt percuma selidi eh.. kalo beli 10 lidi plak dpt percuma 2 lidi ke? hihi...

haah selalu jumpa yg celur satu2.. tak pernah lg jumpa hg dah siap msuk dlm lidi... alahai, teringin la plak nak makan....

bukan kedai ni pernah masuk jalan2 cari makan ke ciksu? yg pasti dato keramat la tp xingat kedai pe..hehe

salam ciksu...yong tau foo kuah kacang ye..kat sini kuah sop je....kuah kacang jarang sgt jumpa dijual kat sini...nmpak menyelerakan betul ni...

Dah lama tak mkn yong tau fu..ns ayam penyet fav akak tu dik

tak pernah makan yong tau foo. huhu..

ohh...gitu caranya ye..
sedap jugak nampak tu.,.

dah lama tak mkn yoing tau foo..

wah..macam best je tengok yong tau fu tu

sya tak la minat sngt..sebab kdng abh beli mcm ada bau hnyir..terus fobia nak mkan..tp tengok yng ni terliur pun ada..hehehe

wahhhh...sedapnya...dah lama tak makan yong tau fu...huhu

Sepanjang 3 tahun Ros duk sana, tak pernah pulak gi situ.. memang sedap yong tau fu.. Ayah Ros suka sangat...

tak perasan lak tempat ni. kat mane tu yae

Sedapnya..tapi jauh lah pulak..hehe..Kawasan ni dekat dengan rumah akak, roomate saya dulu.

ni yg ta pantang.pantang nampak kena beli.skrg ada yg gambr angry bird tau.fish cake

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF