Beca Melaka..



Lepas pusing2 Melaka River Cruise tu.. bawa Maisarah naik beca pula.. 

Dia teringin sangat nak naik beca sebab tertengok dekat tibi.. terus ajak mamanya naik beca.. tu yang ayahnya nak ke Melaka jugak2.. suka dia lepas naik beca..

saya   : "best tak naik beca"..
puteri : "best".. (sambil angkat ibu jari)..

Nak naik beca ada harga dan pusingan  yang ditetapkan.. pilih je nak yang mana.. setiap beca ada muzik bila bergerak.. semuanya cantik2 dihias :)

Ada dua jenis pusingan.. satu dekat satu jauh..

Yang jauh RM35.00.. yang dekat RM25.00..

Disebabkan malam saya tawar harga.. akhirnya dapat la RM20.00 untuk pusingan dekat..

Bawa lalu depan Menara Taming Sari.. singgah amik gambar.. kemdian lalu depan A Famosa.. lalu depan Studhuys (betul ke eja tu.. hihi).. last pusing balik sampai tempat kita naik tadi..

Naik beca dekat area Penang pon best gak.. terasa tiupan angin.. sebab tepi laut kan..
 
Tetiba nak pi Penang la, boleh?.. hihi



Previous
Next Post »
29 Komentar untuk "Beca Melaka.."

wah, bestnya dpt naik beca..smlm qusyairi nmpk gmbr beca kt buku..terus dia ckp nk naik beca..insyaAllah nk bwk dia g melaka la weekend nnt..bkn jauh pun..:-)

ada kenangan disebalik beca melaka... lawak betol klu igt balik. hehehe

x berani naik beca sbb kesian kat tukang kayuh... psl sy berat hu3

nieyl klu pegi melaka...tgk aje la beca tuh...x penah naik pun...hihihi~

kalau budak2 pun suka naik beca saya yg dah besar ni pon lagi suka! hihi


dah lama tak pi melaka, dulu waktu pergi menara taming tu pun takde lg.

Pernah jugak naik beca masa gi Melaka QR.....seronokkan...mesti pakcik tu penat mengusung kita haha

boleh CikSu... set jer date bila nak gi Penang tu...he he he...

salam, wa kuat abg beca bawak 4 orang nih.. hihi

Bestnya...nak naik juga beca tu...hee..tp x bising ke ciksu..? Lisa p aritu dgr kuat sgt bnyi muzik..hee

masa jln2 kat melaka dulu pun syok tgk beca mlm2 mcm2 rupa ada...

last pegi melaka masa anak sulung akak setahun ke..skrang dah tujuh tahun...

mesti banyak perubahan kan kat melaka nieH...

** thanks for dropping by at my blog !! **

sesekali berbeca ni mmg best kan !

lama tak naik beca...kadang2 tak sampai hati nak naik bukan apa...kesian kat pakcik beca tu..cam letih aje nak kayuh bawa beskal tu dgn muatan...

Pakcik dok sebelah...sy kayuh beca...boleh diskaun ke?????

dulu deqla ke melaka x smpt naik beca.. huhuhu...mmg best kan keliling bandar melaka..

ayu prgi sana xnek lg ni..hihi

g melaka 2 3 kali tp xpnh nek lg..hehe

best nyer cuti2 naik beca..

naik beca malam2 best kot..
dapat rasa angin malam..:)

meh pakat pegi penang pulak :)

SEMUGA DAPAT KEMBALI LAGI KE MELAKA.. :)

EJAAN SEBENAR ADALAH 'STADTHUYS'.

cantiknya beca..tak pernah naik beca lg..

sakan naik beca... larat ke nak kayuh org yg bwk tu hahaha....

jijah doakan ciksu pregnant! Amin..

bestnya naik beca.. teringin nak naik tapi di pikirkan mahal terus xjadi..baik jalan kaki jer..hee

wahhh..best naik beca smpai tnjuk ibu jari ye maisarah..kak husna pon teringin nih..x pernah naik lg..huhu..

best jugak ye naik beca..
tapi malama lah baru best...sebab beca bercahaya.. :)

jaa amsa gi melaka bulan lepas x naik menda ni, sbb mahal giler kot. muahaha.. diorang request RM30 utk jarak dekat2 di bandar hilir...

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF