Cara kawal rambut gugur..



Saya belom merasa pengalaman mengandung dan melahirkan bayi tapi saya ada pengalaman rambut gugur.. 

Mak kata sebab rambut saya panjang.. rambut panjang memang kerap diserang keguguran.. "mmmm, ntah ler.."

Nak kata pemakanan, saya jarang sangat makan kat luar.. sekali sekala tu ada la.. biasanya bila time gaji ler.. hihi..

Kalau masak di rumah saya tak guna ajinomoto.. mungkin ALLAH dah tarik satu nikmatNya dari saya..

So, benda dah jadi.. caranya saya hanya perlu mengawalnya dari terus berlarutan.. setakat 15helai tu normal la kalau gugur.. ini setiap kali lurut rambut time pepagi mau dapat secekak(tak dalah).. hihi.. mana boleh dibiarkan begitu saja kan.. haruslah bertindak.. yer idok :)

Saya cuma amalkan pengambilan Zink Complex dari Shaklee.. untuk penjagaan rambut saya guna syampo Gamat dari Gamat Emas.. masuk ni dah botol ketiga saya guna.. alhamdulillah.. berkurangan rambut yang gugur :)

Vitamin tu saya makan sebiji 1x.. amik selepas makan malam.. syampo tu guna la bila2 masa pon yang nak guna.. yang bestnya bila guna syampo gamat ni, sejuk je kepala.. sesuai la dengan saya sebab saya pernah kena migraine kan.. ini pon member yang rekomen :).. alhamdulillah ..
 
Sikit-sikit tu normallah kan :)


Previous
Next Post »
22 Komentar untuk "Cara kawal rambut gugur.."

rambut kt pun mudah gugur.. kalau bgs blh lah cuba shampoo tu...

sama la dgn saya...sabtu lepas vacuum bilik...ya Allah....byknya rambut gugur...

sekarang ni gugur lagi ke lepas amalkan zinc complex...

nak try shampoo gamat la plak

Rambut kakak pendik pun gugur juga. Macam-macam petua dah syampoo guna tak boleh jalanlah...

Tak pernah cuba Shaklee pulak..

akak ni mcm2 da try, x de yg rasi... baru ni try mnyk kelapa dara, Alhmdlh ok lak rambut... syukur Alhmdlh...

lepas bersalin mesti gugur rambut, buat la cam mana pun...

dear..

shampoo gamat beli kt mn?

kalo rambut panjang mmg normal gugur..lg satu kalo ade kelumumur lg la byk ..

syampu gamat tu menarik hati deqla la plak.. nk try jugak la.. mana nk dpt ni? rambut deqla pun sng gugur.. hukhuk

takut kan klu sekali sikat rambut byk yg gugur... klu bley takmo sikat rambut... penah gak alami sume tu...tp skang dah ok dh

jijah dari sebelum pregnant lagi rambut kerap gugur.. masalah kelemumur mungkin..

singgah sini :-)

samalah dengan saya.. ohya sympu tu sue beli dekat mana? erkkk aritu sue ada tanya mktb bhsa melayu tu dkt mna kan? mktb tu dekat lembah pantai, k.l.. sebelah UM.. sori ek lmbt bls... sy dah jrng bukak blog...

betul cik sue..husna pon ada masalah tu jgak..smalar, rmbut pnjg..pyah betoi..-.-

syampu gamat memang berkesan..

den kalau time SLE aktif, rambut byk sgt gugur

ayu pn rmbut kurang tau.,.skt sgt..huhu

Ramai dah guna zinc dari Shaklee, bagus kata mereka.. Macamana lepas makan? ada perubahan ke?

http://tipsihatselalu.blogspot.com

ok...yg ni utk perhatian Cik LM & Cik RD sbb jemah ber2 ni free hair.

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF