Cara sediakan Halal Cheese Powder


Senang je nak membuatnya. baca arahan dengan teliti. ini persediaan untuk dua orang makan. kena pandai2 adjust. harap maklum.

Nak cair atau pekat likat, terpulang pada tekak memasing ye. tekak kita tak sama. tekak saya cakap sedap. tekak uols belom tentu lagi kan ;)

So, sendiri mau ingat la ye..

Begini caranya:
  1. amik sebahagian halal cheese powder yang nak digunakan.. pandai la bajet ye.
  2. kemdian masukkan air panas.
  3. gunakan `whisker` untuk bancuh.. pukul sekuat yang mampu(agak2 la ye.. hihi).. supaya hasilnya cantik berkilat..
* bab bancuh2 ni biasa dah.. masa kije MB dulu sokmo bancuh mashed potato dengan gravy.. hihi.. caranya lebey kurang.. pastikan guna AIR PANAS.

* nak cuba jangan lupa singgah D`Hannah Shoppe ;)

pppsssttt: sambil buat sambil rasa, boleh.. hihi


Previous
Next Post »
9 Komentar untuk "Cara sediakan Halal Cheese Powder"

pernah gak beli sekali.... lps ni nk beli blh search kat sini jer.. ;)

mesti sedap ni. kalau makan ngan kentang best ni!

p/s: boleh rasa ke kuih yg cik sue ckp tu? saya saja je sbb x pernah rasa pun, tgk pun x pernah. hehe. saya dijangka bersalin 17.07 nnt. insyaAllah

owh gitu... boleh je cik sue oitt.. smpai perabis rasa x smpt hidang pun ok..hahahaha...

ooo macam tu rupanya..mudah je kan..

sedapkan chees powder tu...
sebijik rasa yg kepsi punya.. :)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF