Chop and Steak, Kampung Baru, KL..

Bilik dah settle.. selesai apa2 yang patut.. lepas Isyak kami berjalan kaki ke Restoren Chop N Steak.. saja syok2 nak rasa suasana malam area sini.. lokasinya berdekatan dengan Masjid Jamek, Kampung Baru.. 

Memang puas makan kat sini.. satu sebab harga.. dua sebab suasananya yang selesa dan luas.. tiga sebab layanannya yang sangat memuaskan.. yang penting dekorasinya.. lain dari yang lain sebab apa lain dari yang lain.. tengok pic bawah tu ye.. ada gambar kapal kan.. itu `cashier` ye.. nak bayar masuk dalam kapal tu.. hihi..

Setiap dapur mereka adalah dari replika kapal.. tempat makan boleh pilih.. sama ada nak duduk meja biasa, meja kayu, meja dalam kapal atau makan atas gazebo.. ala2 pondok gitu.. cer uols bayangkan, boleh.. sebab ciksu malas nak snap gambo.. cik abe asyik dok menjeling2 aje :)

 

Jalan Daud ye.. nak senang carik uols akan jumpa Hospital Pakar Al-Islam dan Masjid Jamek.. restoren ni dok tengah2 sikit..


Nampak tak.. FAKTA ye bukan auta.. so, jangan risau ye.. restoran Chop N Steak menggunakan air bersih bertapis..


Pameran motosikal lama di sebahagian ruangan restoran.. memang nampak klasik..

Cer tengok pelanggan.. ramai kan.. majoriti datang dalam berkumpulan dan berkeluarga.. kami dah survey dulu tempat ni.. hihi.. memang sentiasa penuh.. patut la parking kat tepi jalan asyik sesak je.. ghopenya depa mai sini..

 
Suasana dalam restoran.. ruangan meja kayu.. belakang saya ada bilik berhawa dingin.. tapi dah da orang sambar dulu.. tak pa la, lagipon kami berdua je.. mana2 pon tak kisah, janji dapat makan.. 

"yer idok.." :p


Set Burger.. ada coslow, fries.. seperti di atas.. simple je kan tapi coslow tu sedap tau ;)

Ini pilihan cik abe.. grill fish.. penuh pinggan.. sedap.. cuma ikan tu over cook..

Pilihan saya.. lamb chop.. sangat berpuas hati.. kuah lada hitamnya membuka selera saya ;)

Macam2 menu dok ada.. pilih jangan tak pilih ye.. air saya amik air suam dengan jus durian belanda.. jus tu memang TERBAEK.. pure punya.. sebab saya tak letak ais.. cukup rasa, memang dari buah asli bukannya dari pati :)

Kenyang sudah.. licin hokey.. tak baik membazir, amalan syaitan kan membazir tu.. bersyukur dengan nikmat yang kita ada :)
 
Tempat bayar dalam kapal ye.. macam beratur nak beli tiket naik kapal je kan.. haha.. total makan RM29 saje.. untuk dua orang makan, ok la tu :)

Dari depan restoren Chop N Steak dah nampak sayup2 KLCC.. tak jauhkan.. so, ini lah salah satunya kenape lokasi ini menjadi pilihan.. hanya untuk uols, mana tau kot2 sampai sini nanti kan :)

kalau ke kampung baru jangan lupa singgah makan di Chop N Steak oke... 

Previous
Next Post »
12 Komentar untuk "Chop and Steak, Kampung Baru, KL.."

pnh g skali je.biase combi g kedai kapal tu :D

waaa...best nyer...

ada pameran motor tu....
bila lah nak ke sana agaknyer

Dh pernah mkn kat sini..masa ibu si kembar mengandung..

murahnya ciksu..kambing tu sedap :)

menarik..bile nk sampai sane ni..huhu

waa,, bestnya jalan2 cari makan dengan cek abe... dulu masa kat pD salu juga dating2 berdua bila balik kedh, dah tak dak tempat nak p, huhu..

doodle tu saya masuk segmen blogger www.fizgraphic.com, saya jdkan watermark,hihi

http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/04/segmen-gadis-blogger-dslr.html

kat kg baru mmg byk makanan best2 kan..tp yg ni deqla x penah rasa lagi..huhu

klasik nya restoran ni. unik pun ye gak. siap ngn moto lama, bot ngn kapa lagi tuuu... kreatif mereka cipta trademark!

Bestnya steak..wah! Kan best Kalau semua pengusaha Restoran Ada fakta camtu..

penah makan kat sini...sedap jugak

Saya pernah makan sana.wktu pertengahan malam,layanan dia mcm.......hmm.xsedap langsung.mkn speggeti pon bg sudu jer,garpu xde.bila mintak,buat xtau jer.

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF