Chow Kit, Kuala Lumpur

Lepas lunch kat Kampung baru, kalau uols nak berjalan sekitar KL boleh je.. banyak tempat yang boleh dituju.. cuma tahu dengan tak tahu jalan je..


Kalau uols terus ke depan uols akan jumpa Pasar Chow Kit.. pasar chow kit ni dalam proses naik taraf..


Kat sini macam2 ada.. biasala nama pon pasar kan.. untuk buah memang murah2.. pilih la nak buah apa, macam2 ada..


Ini yang bestnya.. dekat sangat.. jalan kaki pon sampai.. kedai pemanggang ajaib brand Menang Glassware.. sinilah kedainya.. boleh la kalau nak beli borong.. hihi.. 

Sekitar kiri kanan jalan ada kedai borong barangan seperti D`Herbs, Mustika Ratu, ada Guardian`s dan banyak lagi..

Kalau waktu petang area sini jem sikit sebab lori2 datang hantar bekalan seperti petai, ubi kayu, serai, daun pandan, jagung dan macam2 jenis lagi.. semuanya juai borong.. nak tengok2 suasana tu boleh ler..    

Kalau nak beli makanan atau kudap2, uols boleh je jalan kaki ke UO.. dekat je.. 



Kami balik bilik je.. layan tibi lagi bagus.. tak kuasa nak berpanas2 kat luar tu.. hihi.. kebetulan ada citer hindustan.. Shah Rukh Khan berlakon.. layannnn ;)



Previous
Next Post »
13 Komentar untuk "Chow Kit, Kuala Lumpur"

lama gila kot x ke pasar Chow Kit... masa kecik2 dulu selalulah...

lama tak pi chow kit... naik taraf dah ye....baguslah..

Seang cerita banyak benda boleh carilah di sini ye..

ronda2 mlm lah best cik su..:)

chow ckit road ye.. haaa yg ni x penah sampai. thanks ciksue 4 da info hehe

alahai kalau KL tu yang tak tahannya jemmmmm....

stay dekat area Pasar Chow Kit tu ke... :)

dekat dengan kotaraya tak, akak tak berapa igt dah jln2 sini..

chowkit? dah lama giler x jejak kaki sini.. setakat lalu je.. huhu..ehh dear.. apa tajuk filem SRK tu haa? hihi.. deqla terlps tgk.. tp x ksh sgt sbb filem2 SRK ni smuanya deqla dah tgk.. ate, peminat setia kan..hahaha..

assalamualaikum ciksu...

teringat lagu arwah Sudirman....

sy jarang ke sanalah..kalau jalan sorang2 mau sesat...ermm

lama giler kot x jln2 kt area KL. selalu pegi pun time ade show je. walaupun kerja kt KL, tp mmg xsanggup nak redah hiruk pikuk kota KL. hehehe

huu lama sungguh xjejak kaki kat chowkit/kampung baru..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF