Fish N Chip..




Saya buat ni simple je.. tapi boleh la kalau nak mencuba buat sendiri di rumah kan.. asyik makan kat luar je.. buat sendirik lagi best kot ;)

Bahan2nya:
  • Fillet Ikan dory -beberapa keping (terpulang)
  • Tepung serbaguna
  • Serbuk roti -warna oren
  • Lemon -amik jus
  • Serbuk lada sulah
Bahan sampingan..
  • Brokoli -rebus/ kukus
  • Kentang goreng -goreng 
  • Coleslow
Cara2nya:
  1. Ikan dory cuci bersih.. pastu perap dengan lemon.. tabur lada sulah.. pastu golek2 dalam tepung serbaguna.. kemdian golek atas serbuk roti.. goreng ikan.. garing di luar lembut di dalam..
  2. Kemdian goreng kentang..
  3. Brokoli boleh kukus atau rebus.. terpulang 
  4. Siap
Susun dalam pinggan.. haruslah ada coleslow dan sos cili.. kalau nak makan dengan sos tartar pon boleh.. sedap juga ;)

pppsssttt: coleslow saya buat sendiri ye :)


Previous
Next Post »
7 Komentar untuk "Fish N Chip.."

adda tak pernah lagi wat fish n chip kt umh...bleh cuba nih..

melilih air liur tngok blog akak rania...manyak makanan rase nak mkn je..

Bestnyaaa. Lg best bila buat sendiri kannnnn ♥

emm sedapnya... kalau buat sendiri macam2 boleh letakkan?!

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF