Gerai Pak Lang, Kampung Baru, KL


Hari last lepas `check out` kami pi lunch dekat kedai pak lang, kampung baru.. kalau masuk dari pintu gerbang, kedai paklang sebelah kanan uols ye.. tak jauh pon dari pintu gerbang kampung baru tu  :)

 
Haa.. cer tengok ramei ke tak pelanggan kat gerai paklang ni.. jangan tak caye ye, dorang beratur sampai kat parkir moto lagi tau..

Masa nak langkah masuk tu, mula uols akan jumpa putu buluh tradisi sebelah kiri manakala kat sebelah kanan pula tempat bakar ikan..

Kat gerai paklang ni femes dengan bakar2 je.. ada ikan pari, ikan kembung dan juga ikan cencaru bakar.. harganya pula ikut saiz ikan.. siap dengan pakej ayaq asam dan sambai kicap dia bagi..

Selain ulam-ulaman yang pelbagai.. ada peria katak, petai rebus/ jeruk, ulam raja, pucuk selom, kacang sireh.. pendek kata macam2 la.. saya pon tak ingat dah.. pilih aje yang mana suka untuk dijamah.. 

Untuk sambai pon banyak pilihan ada sambai belacan biasa, ada sambai pelam, ada cencaluk, ada budu, ada ayaq asam, ada air asam kicap.. macam2 la..

Kami amik nasi putih, sup, ikan pari, ikan kembung bakar, petai jeruk dan peria katak.. harganya boleh la tahan maheinya.. hihi.. berbanding kedai yang kami `lunch` pada hari pertama ;)

Gambar maap ye.. big boss tak kasik snpa.. huwaaaaa :)

Berakhirlah sudah sesi merelaxkan diri... hahaha.. relax la sangat :)






Previous
Next Post »
11 Komentar untuk "Gerai Pak Lang, Kampung Baru, KL"

wah santai2 gitewww.... chillexing...

haishhhhh tak payah snap pun xpe lah cikSue, dpt nisah bayangkan semua menu2 yg menyentuh qalbu tu huwaaaa nak jumpe Paklang lah lepas ni...

Putu buluh sedap x? Nina xpernh mkn

wah... nak kena pergi sana ni.. kalau customer ramai, mesti sedap tu

betul la ckp deqla kan..ni dah mcm jln2 cari mkn.. hahahhaaha....

rasanya pernah makan kt sini dulu. hehehe

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF