Island BBQ Steamboat, Kampung Melayu Subang..


boleh call number tu dulu sebelum pi.. bukan pa takut tempat penuh.. 

Island BBQ Steamboat ni sediakan dua sesi.. satu sesi petang, satu sesi malam.. boleh pilih nak yang mana masa call buat reservation tu nanti.. ikutkan saya nak pi petang tapi penuh.. so, terpaksa amik malam juga.. 

Island BBQ Steamboat ni special sebab dia ada keduanya sekali.. steamboat pon boleh.. grill pon boleh.. baru best kan.. ada dua pilihan yang boleh dipilih.. baru tak bosan nanti :)


Sebelum sampai ke Island BBQ Steamboat.. uols akan jumpa PETRON ni.. nampak je PETRON yang kedua ni terus amik kanan sebab depan tu ada traffic light.. lampu hijo je teruih belok kanan.. masuk dalam ye.. jalan kampung.. kecik je.. parking jangan riso.. memang ada..

Gambar tengah bersteamboat atau grill memang tak da.. kusyuk buat kerja.. hihi.. semuanya gambar lepas makan je.. aci la ye :)

 
Kenapa dipanggil Island BBQ Steamboat.. sebab tempat untuk ambik makanan terletak ditengah-tengah.. dibina atas kolam kecik giteww.. ibarat macam tengah pulau la.. nak ke tengah ia dihubungkan dengan titi kecik tu.. 

Meja jangan riso memang banyak.. tak cukup yang berbumbung, nak berbumbung langit pon boleh.. suasana lagi best kat luaq.. hihi.. 


Harga untuk dewasa RM 21.90
Harga untuk kanak-kanak dari 6 hingga 12 tahun RM9.90
Bawah 6 tahun percuma

Antara menu yang ada biasalah barang-barang untuk steamboat.. pelbagai jenis bebola ada.. ada yang bulat, bersegi, petak, panjang.. siap ada yang bentuk angry bird lagi.. 

Ayam dan daging dipotong dalam kuantiti yang kecil.. udang saiz biasala.. sotong pon ada.. semuanya fresh.. lain2 seafood tak da ye.. harap maklum ;)

Untuk sayur-sayur ada kangkung, cendawan, sawi, bayam, kubis, pak choy..

Mentega ada disediakan untuk grill..

Sos pon ada macam-macam jenis.. pilih je nak yang mana.. ikut selera tekak masing-masing..

Ada kue teow, ada yee mee, ada bihun, ada mee kuning, ada mee wantan, maggie pon ada.. boleh dipelbagaikan nanti..

Selain tu ada hidangan berat juga.. ada nasi goreng cina, nasi lemak, bihun goreng.. nasi lemak sedappp :)

Ada  dua jenis kuah.. satu sup, satu tomyam.. kami pilih kuah tomyam.. anak2 pon boleh makan.. tak pedas sangat.. cukup-cukup rasa..

Air sejuk ada dua jenis.. boleh isi dalam jag.. air panas pon disediakan juga.. pilih ler.. 


See, ramai kan.. masa saya pi tu memang penuh.. memang meriah sebab tu Island BBQ Steamboat.. jadi pilihan ramai.. salah satunya sebab suasananya tu.. suasana kampung.. mendamaikan, tenang je.. 

 
"alhamdulillah.. kenyang sudah.." 3 orang je.. cik abe, kawe cik abe dan saya..

Cuma satu je la.. patutnya tempat grill tu boleh kot lapik aluminum foil.. tak da la hitam sangat kan daging, ayam, udang, sotong yang di grill tu.. pendapat saya la kan :)


Ni kes apa tau.. dah kenyang.. pastu tanya siap2 jalan nak balik.. hihihi.. takut nak balik ghumah tak jumpa jalan.. parah :)

"Clean and clear.."

Lepas menjamu selera, sambil-sambil menanti semua yang dimakan tadi turun.. kita relax-relax jap.. ada eskerim.. pergi je kat kaunter cakap nak eskerim.. dapat la nanti.. amik la seberapa banyak yang nak.. tapi ingat jangan membazir tau..   

 
"ingat ye hari isnin TUTUP.."

Kalau yang pergi siang pastu nak solat maghrib jangan riso ye.. ada surau disediakan.. toilet pon ok.. lagi satu yang buat saya suka sangat Island BBQ Steamboat ni sebab jenis open.. baru syiok.. tak da la nak hidu asap yang berkepuk-kepuk tu kan..  

Pendek kata memang saya berpuas hati la makan kat sini.. baik dari segi layanan mahupon kemudahan yang disediakan.. cuma hari tu pi malam, so, nak makan banyak memang terhad la kan.. perut sendat.. kena pi siang, baru best.. kikiki

Nak tengok gambar dan suasana kat Island BBQ Steamboat yang lain klik link kat bawah tu ye :)


pppsssttt: nantikan versi siang pulak nanti.. in shaa ALLAH :)

Previous
Next Post »
7 Komentar untuk "Island BBQ Steamboat, Kampung Melayu Subang.."

kalau dekat2, kamipun teringin nak merasa

Menarik tempat ni. Saya suka BBQ dan steamboat!! Sedapp!!

okay . serius bes je tengok . nice sharing . bolehla buat makan2 nanti . tak sabarnyaaa nak makan steamboat :)

wah best nyer..saya dudk area sini pun tak pergi lagi..hehe..nnti larh saya pergi..hee..mhl gak dewasa rm21.90..huh..hehe..ingat nak buat majlis mkn kat situ..hehe..best gak..(^_^)

Bestnya..nnt akk nak cuba lah.. :P

ehhh..dah dekat ngan rumah saya ni. hehehe. tp x pernah try lg.

Salam. Tumpang lalu jap. Sesape yg berdekatan area meru, boleh la menjengah ke Kampung Garden BBQ Steamboat... Ada lebih 50 jenis pilihan makanan. Ada ayam, daging, ikan, sotong, udang, ketam, kepah, kupang, lala, shell dan macam2 lagi. Pastu yg specialnya, siap ada burger bakar skali gak dlm pakej bbq steamboat. Mmg berbaloi baloi... Kalau sesiapa nak try dan nak tau lokasi, leh search dan like facebook Kampung Garden BBQ Steamboat atau hubungi 011-18715702. TQ =)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF