Jus Tembikai Susu




Jom pekena segelas jus tembikai susu dulu, nak.. nak2 kalau dapat yang sejuk2 kan 

"sedapppnya.." :)

Saya kalau nak bagi sejuk jus tembikai susu ni, lepas je kisar terus sejukkan sekejap dalam peti sejuk.. pastu baru minum :)




Jarang la nak letak ais batu sebab kami laki binik memang kurang minum ais.. kalau terdesak atau teringin sangat je baru letak ais batu ;)

Bahan-bahan yang diperlukan:
  • Tembikai susu
  • Susu Cair Ideal
  • Susu Pekat/ air gula
  • Air secukupnya
Caranya:
  1. Potong tembikai susu..
  2. Masukkan tembikai susu + susu cair + susu pekat ke dalam pengisar.. kisar.. masukkan jus yang siap dikisar ke dalam bekas dan ketepikan.
  3. Boleh juga masukkan beberapa ketulan ais bagi yang suka sejuk.. yang tak suka ais boleh minum suam2 kuku..
honey dew Just for you `honey` :p


Previous
Next Post »
20 Komentar untuk "Jus Tembikai Susu"

sedapnya jus tembikai susu ni... pernah try tengok kakak nani order..

wahhh..nampak lazat ni. kalau minum time tengah hari dan panas terik, mmg best! buat penghilang dahaga :)

amboi kemain lg .. siap letak gambar honey eh ..

jarang nisah blend huney dew ni, biasa watermelon jer.. hehe lepas ni boleh lah try kan..

wow bestny jus tembikai.
lg2 tengok pic tengah hari gini..sejuk tekak rasany...
kasi sikit..hehe

cikmanis nak jugak ciksu! best nya kalau berjiran dengan ciksu ni hehe

sedap nih...gambar bawah x hengat...honeydew sambil ade gambar abg dia no!

Salam ciksue..

Terliurlah..apalagi cuaca panas sgt ni....

amboii... terliur lak tgk.. pic yg last skali tu dah mcm gelas tu besar ... cik abg cik sue tu kecik.. hihi

Dah tadi tanya nak-nak? Lepas tu just for your honey... tak patut betul:)

menarik..nmpk sedapp..boleh di cuba ni..

oh mak aii, jus jus ni, my fav hihi

amboi sedapnya.. buat jus pulak ye..

husna x makan tembikai merah mahupun susu..hehe..

xtaw apa jenih ini olang x makan tembikai..=P

Tak pernah rasa..... mai secawan hehe

tak pernah minum..kalau jus tmbikai tu mmng fav..hihihi

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF